Behöver du hjälp med lokal seo?

Varmt välkommen till oss på new customers, vi är specialiserade på lokala sök på Google. Ring oss eller skicka in e post till någon av oss så berättar vi mer om hur vi med hjälp av lokal seo skapar fler leads och konkreta affärskontakter.

Lokal SEO
Mer om lokal sökmotoroptimering

Vad är Lokal SEO?

Lokal SEO, handlar om att synas när dina kunder söker på lokala sökord. Några bra exempel på lokal SEO är följande – Du får akut problem med en tand i Sundsvall, eller din bil stannar på en väldigt olägligt ställe i trafiken… Du kommer då att Googla på Akut tandvård Sundsvall eller bilbärgning Sundsvall. Närmare 50 % av alla sök är lokala, och det ökar hela tiden.

 

Vad är Google My Business?

Google My Business är ett kostnadsfritt och effektivt verktyg som du använder för att hantera hur ditt lokala företag visas upp på Google och i till exempel på Maps och Sök. När du som företag har kunder som finns på en viss plats eller inom ett visst serviceområde gör Google My Business det lättare för dina kunder att hitta dig. Användare anser att det är dubbelt så troligt att verifierade företag på Google är pålitliga.

 

Ligger er SEO byrå i Stockholm?

Vår SEO byrå i Stockholm ligger på Hammarby Allé 93, i Sundsvall hittar ni oss på Hamngatan 21 och i Göteborg på Kobbegårdsvägen 7. Vi hjälper dig som företag med digital marknadsföring och digital affärsutveckling för att nå fler kunder, snabbare och mer kostnadseffektivt.

 

Vad tjänar jag som företag på att jobba med lokal seo?

Du når dina kunder i ett affärsnära läge. Lokala sök är ofta behovsrelaterade och man vill hitta närmaste källan att lösa detta behov. Man brukar säga att business is local, alla affärer är lokala och det stämmer mer än någonsin. Lokala kunder köper oftast av lokala företag, eller företag i närheten. Lokal seo hjälper dig att ta dig direkt in i kundens köp och beslutsprocess där och då din kund behöver dina tjänster eller dina produkter.

 

Lokal sökmotoroptimering – lokala närvaro på webben

Lokal sökmotoroptimering gör att du når dina kunder när du har ett behov. En viktig faktor när man jobbar med lokala sökningar är också att man har en webbplats som tar hand om det lokala söket på bästa sätt. Det är viktigt att man möter upp kunden nära och lokalt. Ett lokalt sök ska ge en känsla av lokal närvaro i text, bild, adress och telefon då kommer din webbplats att hjälpa din kund att ta rätt beslut och din sida konverterar sökande kunder till kontaktande och besökande kunder. Har du kikat på hur ditt lokala sökresultat ser ut? Har du gått vidare in till din egen webb därifrån . Att arbeta med SEO handlar inte bara om att få upp dina viktigaste sökbegrepp så högt som möjligt, det är en del av en helhet för att skapa de riktigt bra affärsreultaten. Lista ner sökningar, googla på dem. Är du nog lokal?

 

Så börjar din egna lokala SEO resa

Tänk på hur din kund använder Google för att söka på dina tjänster och företag.Skriv ner en lista på vad du själv skulle göra för sökningar på Google tänkt utifrån ett kundperspektiv. Kika lite på hur du ligger till i jämförelse med din värsta lokala konkurrent på dessa sökningar. Känner du att du inte syns? Känner du att det känns viktigt för dig och ditt företag att ligga högt då man googlar på vissa sök? Vill och känner du att du också vill vara den som ger din kund rätt och snabb information om dina tjänster. Vad visa upp för information då du väl syns? Säger du det som är mest viktigt just i det ögonblicket man ser dig på Google? Vilka är dina viktigaste lokala sökbegrepp som du vill synas på? Hur ser andra i min bransch ut då jag söker på dem.

Robert Nyberg

Robert Nyberg

Affärsansvarig sökmotoroptimering

Vanliga frågor om lokal SEO

Vi lever i en allt snabbare värd. När jag söker på dig och ditt företag vill jag ta kontakt med dig då jag känner mig trygg och säker med att just ditt företag är seriöst och ett bra företag. Oavsett vilken källa som visar dina recensioner så är detta en hörnsten om man kommer vända sig till dig eller inte. Skulle du kontakta ett företag som hade 5 recensioner med ett snitt på 2.0 – oavsett anledning eller förklaring. Din kund googlar för att ta ett beslut om vem den vill göra affären hos. Då är det viktig med recensioner där andra går i god för dig att du är en seriöst och bra lokalt företag. När man söker lokalt så kommer också andra konkurrenter fram som också har en lokal närvaro. Den information som kunden får om dig på 5-10 sekunder räcker för att ta ett beslut om att ta kontakt.

För att optimera lokala sök så tar vi först reda på vad dina kunders behov är. Vi gör en analys på vilka sökbegrepp som driver dina mest affärsnära och för dig mest lönsamma sökord att optimera. Vi jobbar efter en process där vi övervakar kvaliteten på ditt innehåll, vilken kvalitet din webb har sett till prestanda och hur dina söksvar ser ut när din potentiella kund väl söker på dessa. Man skall också tänka på bara för att vi placerar oss högt upp i sökresultaten så är det inte säkert att vi får fler kontakter eller leads. Allt är ett samspel mellan vad kundens behov är och hur vi svarar upp på det från ett sök till en affär. Vi på new customers är en affärspartner som arbetar med att utveckla nya affärer med Google som affärskanal. Vi optimerar hela kedjan från ett sök till en affär.

Lokal sökmotoroptimering går ut på att din sajt rankar högt både i Googles vanliga sökresultat och i kartresultat på sökord som är viktiga för dig . Företag som erbjuder tjänster på flera orter men även nationellt har också mycket att vinna jobba med lokal seo . Då vi sätter upp Google my business på rätt sätt kommer ditt företags sök att få en större yta där kunden direkt får upp din webbplats, ditt telefonnummer samt du kommer med Google Maps.

Exakt hur man på bästa sätt genomför sökmotoroptimering finns det många teorier och idéer om. Det mest primära handlar om att på olika sätt stärka upp din domän, och göra det tydligt för sökmotorernas algoritmer att förstå vad den aktuella hemsidan innehåller och vad ni har att erbjuda kunden. När du som företag frågar olika SEO byråer får du ofta olika svar på varför just den byrån är bäst lämpad för dig. Det finns egentligen inget facit när gäller sökmotoroptimering. Det handlar mer om generella riktlinjer som man bör följa, tålamod och tid till finjusteringar, samt kontinuerlig arbete kopplat till en initial strategi. Google förbättrar hela tiden sin service och tjänst till oss som företag. Det gäller som SEO byrå att uppdatera sitt innehåll och anpassa sig efter Google Core Values. Detta arbete är konstant och det tar tid att bli den om är mest relevant och ger sökmotorerna de bästa svaren. Vi måste också förstå att Google om sökmotor har utmaningar i mängden data de skall serva oss med. Därför ska vi optimera ner mängden data och se till att vi har snabba och rätt anpassade mobilversioner. Vi ska också löpande mäta din webbs kvalitet och snabbhet med hjälp av Google-s egna verktyg så vi direkt ser och förstår rätt värden på det vi optimerar. Den om servar kunden med rätt svar, snabbt och med så liten datamängd som möjligt, han kan ha chansen att ta sig till topp 10 eller hela vägen till toppen. Syns man på topp 1-10 så skapar vi givetvis mer affärer än om vi är under topp 10 till 30. Google drar in din trafik till din webb, webben är den som sedan skall göra så att du får till en konvertering.

Olika sökord har olika sökvolymer och trafik . Vad har din kund för intentioner när de söker? Dessa 2 i kombination är det vi analyserar och jobbar fram listan på din affärsnära och strategiskt mest värdefulla sökbord. Det är bättre att sökmotoroptimera få relevanta sökbegrepp med bra sökvolymer än flera stycken fast med dålig relevans eller tunn sökintention som ligger långt från en kontakt eller köp. Välj en seo parter som kan uppvisa tidigare resultat och som kan ge dig minst 3-4 kundreferenser som du kan ringa inan du beslutar dig för med vem och vilka som skall bli din SEO partner.

Relevans har något som har betydelse för ett visst sammanhang. Något som har relevans är relevant. Sökmotorerna söker efter den som är mest relevant. Vårt arbete är att hela tiden öka dina relevans så att du klättrar på din ranking. När vi väl klättrat och tagit oss högt nog på dina lokala sök så ökar vi din försäljning. Syns man högst upp och möter upp kundens fråga och behov är man vinnare. Lokal SEO är att vara lokal, fast även på webben. Genom rätt och relevanta sökbegrepp med rätt information på din sida följer vi googles kärnvärden.

Vår SEO byrå i Stockholm ligger på Hammarby Allé 93, i Sundsvall hittar ni oss på Hamngatan 21 och i Göteborg på Kobbegårdsvägen 7. Vi hjälper dig som företag med digital marknadsföring och digital affärsutveckling för att nå fler kunder, snabbare och mer kostnadseffektivt. S

Ja, vi på new customers jobbar i regel alltid med att parallellt med våra lokala SEO uppdrag att annonsera på samma typ av lokala sökbegrepp. En vägvinnande kombination då arbetet med att stärka upp Google organisk trafik som en affärskanal tar tid och tålamod. Med hjälp av Google Ads kan vi direkt sätta dig i kontakt med kundens egenvalda sök och annonsera i rätt affärsläge.

Customer intelligence

Sälj- & marknadsprocess VS. kundens egenvalda köpprocess

Vi tar oss in i dina kunders egenvalda köpprocess och länkar ihop den med din egen säljprocess. På så vis skapar vi ett läge där de mer eller mindre redan har bestämt sig för att välja dig när de tar kontakt.

Vi hjälper dig med hela kedjan från det att potentiella kunder gör en sökning på Google kopplade till sina behov, till att de landar in på din webb och att den möter dem i sin köpprocess. Därefter optimerar vi processen löpande för hur vi jobbar innan, under och efter en avslutad affär med understöd av vår egenutvecklade mjukvara Customer Intelligence.

Full spårbarhet från dag ett med hjälp av Google Analytics

Oavsett om vårt uppdrag handlar om att driva konkret försäljning eller att få in fler leads, sätter vi dag redan från ett upp mätning på dina mål i Analytics för att kunna mäta dessa och vilken affärskanal som genererar dem.

På så sätt jobbar vi med datadrivna beslut och ser vad vårt arbete genererar avseende optimering av trafiken in till din hemsida, vad som händer där och vilken slutgiltig affärsmässig konvertering vi har.

För oss är våra kunders affärsresultat viktigast

Klas Rytterskog, Affärsansvarig & Delägare – Cloudplanning.se
”Affärsdriv från dag ett med fokus på våra affärsmål”
Tom Wickström, Grundare & VD – Bolagsspecialisten
”Affärsansvariga och med på vår resa från 1,5 till 50 MSEK”
Nils Wiberg, Grundare & VD – Prioritet Finans
”Affärspartner med fokus på våra digitala affärsintressen”