Logo

SEO React

Som du kanske redan vet är React en av de mest populära verktygen för att skapa slående och interaktiva webbupplevelser. Men, som med allt som glittrar, finns det utmaningar. En av de mest omtalade är hur React samspelar med sökmotoroptimering (SEO).

Kanske har du hört några webbentusiaster mumla något om att ”React inte är SEO-vänligt” eller kanske undrar du bara varför din fantastiska React-webbplats inte verkar prestera så bra på Google som du hade hoppats.

Är React verkligen SEO-vänligt? Eller behöver du ta till trollformler för att göra din webbplats synlig i sökmotorerna? I den här artikeln ska vi dyka djupt ner i hur React fungerar, varför det ibland kan vara en utmaning när det gäller SEO, och viktigast av allt, hur du kan övervinna dessa utmaningar för att säkerställa att din React-webbplats glänser ljust i sökmotorernas ögon. Så håll i hatten, sätt på dig dina lär-glasögon och låt oss börja vår resa!

Varför är SEO viktigt för React-webbplatser

Varför är SEO viktigt för React-webbplatser?

React är ett populärt JavaScript-bibliotek för att bygga användargränssnitt. Men medan React är kraftfullt, kan det ibland vara utmanande när det kommer till SEO. Eftersom React ofta kör client-side rendering, kan vissa sökmotorer ha svårt att tolka och indexera innehållet korrekt. Därför är det viktigt att förstå hur man optimerar React-webbplatser för sökmotorer.

Är React SEO-vänligt?

Sökmotoroptimering, eller SEO, är processen att förbättra en webbplats synlighet på sökmotorer som Google och Bing. Genom att optimera din webbplats kan du förbättra dess ranking och därmed öka trafiken. Enkelt uttryckt, om du vill att folk ska hitta din webbplats, behöver du bra SEO!

React kan vara SEO-vänligt, men det kräver ofta extra uppmärksamhet och arbete jämfört med traditionella, server-renderade webbplatser. Låt oss bryta ner detta:

React i sig är framförallt avsett för att bygga interaktiva användargränssnitt genom klientrendering (där innehållet renderas i webbläsaren av JavaScript). Men när en sökmotor som Google försöker indexera en webbsida, kan den ha svårigheter med att tolka innehållet om det enbart genereras klient-sidigt med JavaScript.

Därför kan webbplatser som byggs enbart med klientrendering och React ha svårare att ranka högt i sökresultaten. Men oroa dig inte! Här är några lösningar som gör React SEO-vänligt:

NC_Porträtt_Nicklas_Larenholtz

Vill du veta mer?

Kontakta mig, Nicklas Larenholtz

Head of SEO

+46 73 80 123 17
nicklasl@newcustomers.se

  1. Server-Side Rendering (SSR): Med SSR genereras innehållet på servern istället för i webbläsaren. Bibliotek som ”Next.js” erbjuder enkel integration av SSR för React-applikationer. Detta gör att sökmotorer enklare kan läsa innehållet på sidan.
  2. Prerendering: För webbplatser som inte vill eller kan använda SSR, finns det tjänster och verktyg som tillåter prerendering. Detta innebär att du genererar statiska HTML-versioner av dina sidor i förväg, vilket gör dem lättare att indexera för sökmotorer.
  3. Dynamiska metataggar: Bibliotek som ”React Helmet” gör det möjligt att dynamiskt sätta metataggar, titlar och beskrivningar beroende på vilket innehåll som visas, vilket kan hjälpa till med SEO.
  4. Progressive Web Apps (PWA): Genom att göra din React-app till en PWA kan du förbättra webbplatsens laddningstid och upplevelse, vilket indirekt kan gynna din SEO.
  5. SEO-verktyg och tester: Använd verktyg som Google Search Console och Lighthouse för att identifiera och åtgärda eventuella problem med din React-webbplats.

Även om React inte är SEO-vänligt ”out of the box”, finns det många metoder och verktyg tillgängliga för att optimera React-webbplatser för sökmotorer. Genom att vara medveten om dessa tekniker och implementera dem kan du säkerställa att din React-webbplats är lika konkurrenskraftig i sökresultaten som en traditionell webbplats.

riktlinjer när du jobbar med SEO i react

Riktlinjer när du jobbar med SEO i React

Server-side rendering (SSR) kontra client-side rendering (CSR)

React-webbplatser kan antingen vara server-side rendered (SSR) eller client-side rendered (CSR). Med SSR genereras sidans innehåll på servern innan den skickas till webbläsaren. CSR, å andra sidan, laddar innehållet med hjälp av JavaScript i webbläsaren. För SEO är SSR oftast det bästa valet eftersom det säkerställer att sökmotorerna kan se sidans innehåll.

Användning av metataggar i React

Metataggar ger sökmotorer information om din sida. I React kan du använda bibliotek som React-Helmet för att hantera dina metataggar. Kom ihåg att uppdatera dessa för varje sida för att ge en korrekt beskrivning och titel.

Laddningstider och prestanda

Ingen gillar en långsam webbplats, och sökmotorer är inget undantag. Förbättra din React-webbplats hastighet genom att minimera JavaScript och CSS, optimera bilder och använda webbläsarcaching.

Mobilanpassning

Med ökningen av mobiltrafik är det avgörande att din React-webbplats är mobilvänlig. Använd responsiv design och testa din webbplats på olika enheter för att säkerställa att den ser bra ut och fungerar smidigt.

Vanliga misstag inom SEO i react

Vanliga misstag inom SEO i React

Du har inte jobbat med av robots.txt och XML-sitemap på rätt sätt

Robots.txt och XML-sitemap är viktiga filer för sökmotoroptimering. De hjälper sökmotorer att förstå din webbplats struktur. Se till att dessa filer är korrekt inställda för din React-webbplats.

Du har inte optimerade bilder

Stora bilder kan göra din webbplats långsam. Se till att komprimera dina bilder och använd lämpliga format som JPEG eller WebP.

Du har förlitat dig för mycket på JavaScript

Även om React är ett JavaScript-bibliotek, bör du inte lita helt på JavaScript för din webbplats innehåll. Sökmotorer kan ha svårt att indexera webbplatser som är tungt beroende av JavaScript.

Du har inte tänkt på tillgänglighet

Tillgänglighet är inte bara bra för användare, det är också bra för SEO. Genom att göra din webbplats tillgänglig säkerställer du att sökmotorer kan läsa och indexera ditt innehåll korrekt.

SEO Next.js

Verktyg och plugins för att förbättra ditt SEO-arbete i React

Next.js

Next.js är ett populärt ramverk för att bygga SSR React-webbplatser. Det kan hjälpa dig att förbättra din React SEO genom att säkerställa att ditt innehåll är synligt för sökmotorer.

Isomorfa React-appar

Använd Isomorfisk React-appar för att kombinera fördelarna med serverrendering (snabbare initial laddning och bättre SEO) med dynamiken i klientrenderade React-applikationer. Ramverk som Next.js kan underlätta denna process.

Allt-du-behover-veta-om-SEOjpg
Lär dig mer om SEO
Läs vår Guide

React-Helmet

React-Helmet är ett bibliotek som gör det enkelt att hantera metataggar i dina React-applikationer. Med det kan du enkelt uppdatera din webbplats titel, beskrivning och andra metataggar.

Prerender.io

För webbplatser som använder CSR kan Prerender.io vara en livräddare. Det ger en server-renderad version av din webbplats till sökmotorerna, vilket säkerställer att de kan indexera ditt innehåll korrekt.

Lighthouse

Lighthouse är ett verktyg från Google som hjälper dig att mäta din webbplats prestanda, tillgänglighet och andra viktiga aspekter. Använd det regelbundet för att säkerställa att din React-webbplats är optimerad för sökmotorer.

4 tips för att förbättra din SEO i react

4 tips för att förbättra din SEO i React

1. Skapa meningsfulla URL-strukturer

En bra URL-struktur kan göra underverk för din SEO. Se till att dina URLs är korta, beskrivande och innehåller dina nyckelord.

2. Fokusera på innehållskvalitet

Innehåll är kung när det kommer till SEO. Se till att skriva kvalitativt, relevant innehåll som svarar på dina användares frågor.

3. Bygg interna och externa länkar

Länkar är livsnerven i SEO. Se till att länka internt till andra delar av din webbplats och att skaffa kvalitativa externa länkar till din webbplats.

4. Använd strukturerade data

Strukturerade data hjälper sökmotorer att förstå ditt innehåll. Använd det för att markera upp ditt innehåll och förbättra ditt utseende i sökresultaten.

NC_Porträtt_Roberg_Nyberg

Vill du veta mer?

Kontakta mig, Robert Nyberg

CO Founder | Senior SEO

+46 70 718 96 97
robert@newcustomers.se

Så här hjälper vi ditt företag att lyckas med sökmotoroptimering

I de uppdrag vi åtar oss, går vi på new customers in som en affärspartner som hjälper våra kunder att utveckla nya affärer på Google som affärskanal, där vi optimerar hela kedjan – från ett sök, till en affär. Detta kallar vi för konverteringsoptimering och är en viktig del av vår process.

När vi arbetar med sökmotoroptimering vill vi jobba med dina mest strategiska och affärsnära sökord, som din målgrupp söker efter på Google för att hitta dina tjänster eller produkter. Som din affärspartner är vårt mål alltid att ligga på första sidan på Google på dessa sökbegrepp, då det är här vi på allvar kan komma in i dina kunders egenvalda besluts- och köpprocess.

Tillsammans med dig tillvaratar vi din fulla potential och kraft på Google som affärskanal för att ge dig fler leads och konkreta affärer.

Vår process vid sökmotoroptimering

Vår process vid sökmotoroptimering

Genom våra metoder, vår kompetens och vårt arbetssätt hjälper vi dig att optimera och maximera hela kedjan från ett organiskt sök på Google till en konkret affär, där allt är mätbart från start.

Seo i react

SEO i React: Vad kan vi förvänta oss i framtiden?

Tekniken utvecklas snabbt, och SEO i React-webbplatser kommer inte att vara ett undantag. Med den kontinuerliga framväxten av nya teknologier och förändrade användarbeteenden, vad kan vi då förvänta oss av SEO i React inom den närmaste framtiden? Låt oss titta närmare på några spännande utvecklingstrender.

AI-drivna lösningar

Ökad användning av röstassistent

SEO för virtual reality

Mobile first strategi

Kontakta oss

Varmt välkommen till oss på new customers. Vi har specialiserat oss på att skapa mer trafik till din webb, få ut mer affärer från webben och uppgradera dina kunders kundresa.

Stockholm Address
Stockholm
Kungsgatan 9
111 43 Stockholm
Göteborg Address
Göteborg
Kungsportsavenyn 21
411 36 Göteborg

Letar du efter våra medarbetare? Hitta dem här.