Logo

SEASEA & Kontorsmiljö - Fler kunder till fysiska butiker

SEASEA och Kontorsmiljlö är två kunder som genom att komma högre upp på google i fler sökbegrepp fått fler kunder till sina fysiska butiker.

Fler besök till butikerna av utvecklad SEO

SEASEA och Kontorsmiljlö är två kunder som genom att komma högre upp på Google i fler sökbegrepp fått fler kunder till sina fysiska butiker. SEO-arbete kan förutom ge utslag på ens webbshop även ge utslag så att fler kunder har ens varumärke top of mind. När de sedan är ute efter nya saker och vet att man har en viss butik i närheten av sig blir det lätt att man åker dit och handlar. Även om sidan bjuder in till lokala sök och lokal kännedom känns det mer angeläget att besöka dess butiker på plats. Just det är både SEASEA och Kontorsmiljö bra exempel på. 

Kontorsmiljö 

Kontorsmiljö är ett företag som specialiserar sig på produkter och lösningar för kontorsmiljöer. Deras webbplats erbjuder ett brett utbud av produkter för kontorsinredning och arbetsmiljö, inklusive kontorsmöbler, förvaringssystem, ergonomiska lösningar och mycket mer. De strävar efter att erbjuda högkvalitativa produkter och tjänster som hjälper företag att skapa funktionella, effektiva och trivsamma arbetsmiljöer för sina anställda. Med ett fokus på kvalitet, design och ergonomi syftar Kontorsmiljö till att vara en pålitlig partner för företag som vill utveckla sina kontorsmiljöer.

Vad har vi gjort?

Vi har skapat en ny hemsida med fokus på användarvänlighet och SEO. På den nya webben har vi även gått från att bara vara ett showroom till att också vara en webbhandel där man enkelt kan köpa kontorsmöbler direkt på hemsidan. Ur ett SEO-perspektiv så har vi lagt stort fokus på lokala sök och gjort många sidor om Kontorsmöbler Göteborg, Begagnad kontorsinredning Göteborg osv för att fånga många lokala kunder och sökningar. Vi har även lyft på de lokala sidorna att de har ett showroom i Göteborg med gratis parkering precis utanför och en karta så man lätt hittar dit. Detta är några av faktorerna som gör att fler kommer och besöker showrummet.

SEASEA

SEASEA är ett företag som specialiserar sig på försäljning av båttillbehör av hög kvalitet. Deras webbplats erbjuder ett brett utbud av produkter såsom båtdelar, navigationsutrustning, båtelektronik, ankare, rep och mycket mer. Med fokus på att möta behoven hos båtägare och entusiaster strävar SEASEA efter att erbjuda produkter som är hållbara, pålitliga och av högsta kvalitet. Genom att erbjuda ett omfattande sortiment av båttillbehör syftar SEASEA till att vara en pålitlig leverantör och partner för alla som äger eller arbetar med båtar.

Vad har vi gjort?

Vi har sett över strukturen på befintliga hemsidan och ändrat struktur på rubriker (h1-h4), titels och meta descriptions. Detta har gjort att Google förstår bättre vad som finns på hemsidan och vet då när just SEASEA:s hemsida är det bästa svaret på en persons googling. Det stärker även varumärket kring båtprodukter och är man då ute och googlar om båtprodukter och ser att SEASEA har butiker nära en själv blir det naturligt att åka och kolla sortimentet på plats.

NC_Porträtt_Nicklas_Larenholtz

Vill du veta mer?

Kontakta mig, Nicklas Larenholtz

Head of SEO

+46 73 80 123 17
nicklasl@newcustomers.se

Men hur går det ihop egentligen, att utveckla en hemsida gör att fler söker sig till ens butik? 

I dagens digitala era är en stark online-närvaro avgörande för företags framgång, även för de med fysiska butiker. Med kunder som alltmer vänder sig till internet för att hitta information och göra köpbeslut är det att synas på nätet inte längre en lyx - det är en nödvändighet. En av de mest kraftfulla verktygen för att öka synligheten online är sökmotoroptimering, eller SEO.

SEO handlar om att optimera en webbplats så att den rankas högre i sökmotorernas resultat för relevanta sökningar. Målet är att göra webbplatsen mer synlig för potentiella kunder när de söker efter produkter eller tjänster som företaget erbjuder. Men hur påverkar detta egentligen de fysiska butikerna?

Genom att förbättra SEO-arbetet på en företagets hemsida kan man faktiskt locka fler kunder till de fysiska butikerna. Här är några sätt hur:

1. Lokal SEO-fokus

Genom att optimera webbplatsens innehåll med relevanta nyckelord och fraser som är kopplade till företagets geografiska plats, såsom stad eller områdesnamn, kan man locka kunder som söker efter produkter eller tjänster i närheten. Genom att använda sig av lokal SEO-taktiker som att inkludera platsbaserade nyckelord i meta-beskrivningar, titlar och sidrubriker, kan företaget locka kunder som aktivt söker efter lokala alternativ.

2. Förbättrad synlighet på Google Maps

Genom att optimera företagets närvaro på Google My Business och se till att informationen är korrekt och uppdaterad, kan företaget öka chansen att synas i lokala sökresultat och på Google Maps. Detta gör det enklare för potentiella kunder att hitta företagets fysiska butiker när de söker efter närbelägna företag.

3. Lockande Meta-beskrivningar och rubriker

Genom att skapa engagerande och relevanta meta-beskrivningar och rubriker för varje sida på webbplatsen kan man öka chansen att få klick från sökmotorernas resultat. Genom att locka användare att klicka på länken till företagets webbplats ökar man chansen att dessa användare sedan besöker de fysiska butikerna.

4. Ökad trovärdighet och auktoritet

Genom att ranka högre i sökmotorernas resultat bygger företaget upp en känsla av trovärdighet och auktoritet online. Potentiella kunder tenderar att lita mer på företag som syns högt upp i sökresultaten, vilket kan öka chansen att de väljer att besöka de fysiska butikerna istället för konkurrenternas.

Avslutande Tankar

Ett förbättrat SEO-arbete på en hemsida kan således ha en direkt inverkan på antalet kunder som besöker företagets fysiska butiker. Genom att optimera webbplatsen för lokal sökning och skapa engagerande innehåll som lockar användare att klicka på länkar till företagets webbplats, kan företaget locka fler kunder till sina fysiska platser och öka försäljningen offline.

Att investera i SEO är därmed inte bara en smart strategi för att öka online-försäljningen, det är också en kraftfull metod för att öka trafiken och intäkterna för de fysiska butikerna.

Så hjälper vi dig ta reda på din fulla affärspotential

Skriv in din namn och telefonnummer så kontaktar vi dig!

1

Skicka in ditt namn och telefonnummer.

2

Någon från oss tar kontakt med dig och lyssnar av dina funderingar och behov.

3

Rätt person med rätt kompetens sätter upp ett möte tillsammans med dig så vi kan påbörja vår affärsanalys.

4

Vi återkommer med ett konkret förslag på hur vi tillsammans skapar fler affärer.

Kontakta oss

Varmt välkommen till oss på new customers. Vi har specialiserat oss på att skapa mer trafik till din webb, få ut mer affärer från webben och uppgradera dina kunders kundresa.

Stockholm Address
Stockholm
Kungsgatan 9
111 43 Stockholm
Göteborg Address
Göteborg
Kungsportsavenyn 21
411 36 Göteborg

Letar du efter våra medarbetare? Hitta dem här.