När behöver man en SEO-byrå?

”Syns du inte på Google, finns du inte.” Detta uttryck kan verka överdrivet, men det ligger definitivt mycket sanning i det. När du söker efter något på Google förväntar du dig svar snabbt och om du inte hittar det du letar efter på första sidan, är det högst troligt att du inte klickar vidare till andra sidan utan gör en ny sökning. Dina potentiella kunder har exakt samma beteende och dyker du inte upp här och är ett alternativ när de söker, så kommer affären med största sannolikhet att gå till en konkurrent.

En överväldigande majoritet av Sveriges befolkning på hela 97% googlar innan de gör ett köp. Det görs över 55 miljoner sökningar varje dag – bara i Sverige. Det innebär många fina möjligheter till nya affärer.

I denna artikel förklarar hur SEO fungerar och kan spela en avgörande roll för ditt företag, varför det är en viktig del av digital marknadsföring samt när du kan behöva en SEO-byrå som oss på new customers.

Läs gärna vår fördjupning i vår Guide om SEO

När behöver man en SEO byrå?

Vad är SEO?

SEO (sökmotoroptimering) handlar om att driva kostnadsfri trafik från sökmotorer som Google till din webbplats. Målet är att hjälpa människor att hitta och dela det innehåll de söker efter, vilket du vill ska vara ditt.

Om du har en hög ranking ökar dina chanser att omvandla den organiska trafiken från Google till nya leads, med ett långsiktigt mål att omvandla potentiella kunder till betalande kunder.

Varför är SEO viktigt?

Att arbeta med SEO är avgörande för att din webbplats ska ranka högt i sökresultaten på Google eller andra sökmotorer. Ju högre du rankar i sökresultaten, desto större är dina chanser att öka trafiken till din webbplats och därmed antalet affärer.

Det är viktigt att förstå att SEO är ett maraton och inte en sprint, som kräver långsiktighet och tålamod. Sökmotorernas algoritmer är i konstant utveckling, vilket innebär att du behöver arbeta kontinuerligt och noggrant med din SEO. Om du gör det, har du goda chanser att klättra högt i sökresultaten och synas för fler potentiella kunder, oavsett var i köpresan de befinner sig.

Vill du ranka högt på Google, öka den kostnadsfria trafiken till din webbplats och få fler affärer? Då är SEO helt enkelt en avgörande del av din digitala marknadsföring.

Delmoment inom SEO

Vad är en SEO-byrå och vad kan de göra?

En SEO-byrå är ett företag som är specialiserade på SEO och hjälper andra företag att förbättra sin synlighet online. Deras huvudsakliga roll är att optimera en webbplats för att den ska ranka så högt som möjligt i sökmotorernas resultat på strategiska sökord för kunden.

SEO-byråer har omfattande kunskaper och färdigheter inom flera nyckelområden som är avgörande för en framgångsrik digital närvaro. Låt oss titta på några av de tjänster en SEO-byrå kan erbjuda.

 

Sökordsanalys

Denna del handlar om att identifiera och analysera de sökord och fraser som människor använder när de söker efter produkter eller tjänster som liknar ditt företags. Informationen används sedan för att skapa innehåll som är relevant och attraktivt för din målgrupp.

On Page-SEO och Off Page-SEO

On Page-SEO innebär att göra ändringar på din webbplats och optimera dess innehåll. Off Page-SEO handlar om aktiviteter som sker utanför din webbplats, som att bygga inkommande länkar från andra relevanta och auktoritativa källor.

Teknisk SEO

Teknisk SEO inkluderar aspekter som analys och optimering av webbplatsens struktur, laddningstider samt andra tekniska aspekter som påverkar dess prestanda i sökresultaten.

Innehållsstrategi

En SEO-byrå kan hjälpa till att utveckla en effektiv innehållsstrategi utefter dina viktigaste sökord samt genomföra den, vilket innebär att skapa högkvalitativt och relevant innehåll därefter som lockar och engagerar din målgrupp.

 

Sökmotorer använder komplexa algoritmer för att avgöra vilka webbplatser som ska visas först i sökresultaten, vilket gör SEO till ett brett område som är svårt att ha koll på och sköta själv.

Genom att anlita en erfaren SEO-byrå kan du säkerställa att din webbplats uppfyller dessa kriterier på ett effektivt sätt samt att ditt företag får den expertis och de resurser som behövs för att lyckas med den digitala marknadsföringen.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Vill du veta mer? Kontakta oss!

CO Founder / Senior SEO-specialist

+46 70 718 96 97 robert@newcustomers.se

 

När och varför behövs en SEO-byrå?

Även om du har grundläggande kunskaper om SEO, finns det situationer när det kan vara fördelaktigt att anlita en SEO-byrå. Låt oss ta en titt på några av dessa situationer och när vi på new customers kan hjälpa dig.

1. När din webbplats inte ger de resultat du förväntar dig

Om din webbplats inte genererar den trafik som du förväntar dig, eller om du har svårt att konvertera besökare till kunder, kan en SEO-byrå hjälpa till.

Vi på new customers kan genomföra en grundlig analys av din webbplats och identifiera eventuella problem som kan hindra din prestation i sökresultaten.

2. När du planerar att lansera en ny webbplats

Om du planerar att lansera en ny webbplats, är det bästa tillfället att tänka på SEO från början.

Som en erfaren SEO-byrå kan vi på new customers se till att din webbplats har den bästa strukturen och är optimerad för sökmotorer redan från början, vilket kommer spara dig mycket tid och ansträngning längre fram.

3. När du inte har tid att hantera SEO själv

SEO kräver tid och engagemang. Om du driver ett företag, kanske du inte har tid att hålla koll på de senaste SEO-trenderna och implementera en effektiv SEO-strategi.

Vi kan ta hand om allt detta åt dig, så att du kan fokusera på att driva ditt företag.

Fördelar med att anlita en professionell SEO-byrå

Att anlita en professionell SEO-byrå kommer med många fördelar. Här är några av de viktigaste:

Expertis och erfarenhet

En SEO-byrå har specialister med djupa kunskaper om SEO. De förstår hur sökmotorer fungerar, vilka strategier som fungerar bäst och hur man anpassar sig till förändringar inom SEO.

Resultatorienterad strategi

En SEO-byrå fokuserar på resultat. De kommer att arbeta för att förbättra din webbplats ranking, öka din trafik och hjälpa dig att uppnå dina affärsmål.

Tidsbesparing

Att sköta SEO på egen hand kan vara tidskrävande. Med en SEO-byrå som oss på new customers kan du lägga din tid på det du gör bäst – att driva ditt företag – medan vi tar hand om SEO:n.

Tillgång till avancerade verktyg

SEO-byråer har oftast tillgång till mer avancerade verktyg och system som kan hjälpa till att optimera din webbplats och mäta effekten av din SEO-strategi.

Vad du kan förvänta dig av ett samarbete med en bra SEO-byrå

När du samarbetar med en erfaren byrå inom sökmotoroptimering, tycker vi på new customers att du ska kunna förvänta dig bra resultat, såsom:

 • att få fler nya besökare och relevant trafik till din hemsida.

 • att få fler nya kunder och ökad försäljning.

 • att nå din målgrupp på behovsrelaterade sök.

 • att ta dig in i dina kunders egenvalda besluts- och köpprocess.

 • att få fler affärsnära leads, så kallade “färdiggooglade” kunder, som mer eller mindre redan har bestämt sig för dig och ditt företag som leverantör.

 • att få coachning av din hemsida och hur väl den presterar såväl tekniskt, som i konvertering.

Så här hjälper vi ditt företag att lyckas med sökmotoroptimering

I de uppdrag vi åtar oss, går vi på new customers in som en affärspartner som hjälper våra kunder att utveckla nya affärer på Google som affärskanal, där vi optimerar hela kedjan – från ett sök, till en affär. Detta kallar vi för konverteringsoptimering och är en viktig del av vår process.

När vi arbetar med sökmotoroptimering vill vi jobba med dina mest strategiska och affärsnära sökord, som din målgrupp söker efter på Google för att hitta dina tjänster eller produkter. Som din affärspartner är vårt mål alltid att ligga på första sidan på Google på dessa sökbegrepp, då det är här vi på allvar kan komma in i dina kunders egenvalda besluts- och köpprocess.

Tillsammans med dig tillvaratar vi din fulla potential och kraft på Google som affärskanal för att ge dig fler leads och konkreta affärer.

 

Syns ditt företag vid sökningar på dina varor eller tjänster?

Syns ditt företag vid sökningar på dina varor eller tjänster?

Företag och privatpersoner söker information inför ett köp av varor och tjänster och när kunden är i beslutsprocessen inför ett köp. Tar du del av den möjlighet som finns inom Digital Marknadsföring?

 

Läs vår artikel som dels berättar vilken potential det finns 

Så väljer du rätt SEO-byrå för dina behov

 1. Vilka mål och förväntningar har du?

Innan du börjar leta efter en SEO-byrå är det viktigt att du först definierar dina mål och förväntningar. Tänk igenom vad du vill uppnå med din SEO, exempelvis högre ranking i sökresultaten, ökad trafik till din webbplats eller få fler kunder .

 1. Vad är viktigt för dig i samarbetet?

När du har en tydlig bild av hur dina mål och förväntningar ser ut, är det läge att jämföra olika byråers tjänster och priser. Begär offert från olika byråer och analysera deras prissättning, tjänster och erfarenhet.

Många SEO-byråer arbetar nämligen på olika sätt och det är viktigt att du tycker att deras arbetssätt och den strategi som de föreslår känns bra. Detta hjälper dig att hitta den byrå som ger bäst värde för pengarna och passar dina behov.

 1. Vad säger byråns tidigare kunder?

Ett bra sätt att hitta en pålitlig och kompetent SEO-byrå är att be om rekommendationer från vänner, kollegor eller andra företagare. Du kan också läsa kundrecensioner på nätet för att få en bättre förståelse för byråns prestationer och kundnöjdhet.

 1. Vilken kommunikation och kundsupport behöver du?

En annan viktig aspekt att överväga, som man kanske inte alltid tänker på, är byråns kommunikation och kundsupport. Tar du hjälp av en bra byrå, bör de vara lätta att nå och snabba på att svara på dina frågor. De bör även kunna erbjuda tydlig och transparent kommunikation om deras strategi, arbetsprocess och resultat, med regelbundna avstämningsmöten.

Se till att du känner dig bekväm med byråns kommunikationsstil och att de kan erbjuda den support du behöver under hela samarbetet.

Kom ihåg!

SEO bör ses som en långsiktig investering för ditt företags tillväxt. På new customers liknar vi det vid att springa ett maraton, och inte en sprint.

Det kan ta tid att se resultat, men genom grundligt och löpande arbete kan du många gånger klättra högt upp i sökresultatet och synas för fler kunder.

Rapporter & Data

Tydlig affärsdata och rapporter

customer connect

Få kostnadsfri analys

Få kostnadsfri analys

Oavsett vilken bransch du verkar inom, kan vi hjälpa dig när du vill att nå toppen på dina mest strategiska och affärsnära sökord.

Du är när som helst varmt välkommen att kontakta oss på new customers via e-post, telefon eller kontaktformuläret intill, så ser vi till att snabbt komma igång med din SEO.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

 

Kostnadsfri möjlighetsanalys

Vi hjälper dig att göra en möjlighetsanalys där vi tar fram dina mest affärsnära och strategiska sökbegrepp, vad de har för sökvolym och hur du ligger till i jämförelse med dina konkurrenter.
  Artikeln i korthet

  • En överväldigande majoritet av Sveriges befolkning på 97% googlar innan de gör ett köp. Om ett företag inte syns på dessa sökningar, förlorar det potentiella kunder till sina konkurrenter. Här kan en SEO-byrå vara till stor hjälp, eftersom de kan hjälpa företag att synas bättre och ligga ett steg före konkurrenterna.
  • SEO handlar om att driva kostnadsfri trafik från sökmotorer till en webbplats. Målet är att hjälpa människor att hitta innehållet de söker och att det ska få dem att konvertera. Det är ett långsiktigt arbete som kräver tålamod, men om det görs rätt kan det hjälpa ett företag att ranka högt i sökresultaten och bli mer synligt för potentiella kunder.

  • En SEO-byrå är ett företag med specialister inom SEO som hjälper andra företag att förbättra sin digitala närvaro. De optimerar en webbplats för att den ska ranka så högt som möjligt i sökmotorernas resultat. Detta gör de bland annat genom sökordsanalys, On Page-SEO, Off Page-SEO, teknisk SEO samt innehållsstrategi och -produktion.

  • Man kan behöva anlita en SEO-byrå när webbplatsen inte ger de resultat man förväntar sig, när man planerar att lansera en ny webbplats eller när man inte har tid eller kunskap att hantera SEO själv. Att anlita en professionell SEO-byrå kommer med många fördelar, såsom expertis och erfarenhet, en resultatorienterad strategi, tidsbesparing och ofta tillgång till mer avancerade verktyg.

  • Anlitar man en bra SEO-byrå kan de förväntas leverera resultat som fler nya besökare och relevant trafik till hemsidan, att nå målgruppen på behovsrelaterade sök, att ta företaget in i kundernas besluts- och köpprocess, att få fler leads samt att få coachning av hemsidan och hur väl den presterar tekniskt och i konvertering.

   

  När behöver man en SEO-byrå? Frågor och svar!

  SEO, eller sökmotoroptimering, är processen att göra din webbplats mer synlig i sökmotorresultat. Detta är viktigt eftersom de flesta människor klickar på resultaten som de ser på första sidan när de söker på Google eller andra sökmotorer. Om din webbplats inte rankar högt, kommer färre människor således att hitta och besöka den.

  En SEO-byrå är ett företag som har specialiserat sig på att förbättra andra företags webbplatser och dess synlighet i sökmotorer. De erbjuder en rad tjänster, såsom sökordsanalys, strategi, On Page-SEO och Off Page-SEO, teknisk SEO etc.

  Kostnaden för att anlita en SEO-byrå varierar beroende på flera faktorer, såsom byråns erfarenhet, omfattningen av tjänster som erbjuds och storleken på ditt företag samt hur dina behov ser ut. Vanliga prissättningsmodeller:

  Fast pris: Detta är det mest förekommande alternativet, där du betalar ett fast belopp, vanligtvis per månad, för alla aspekter av SEO-arbetet.

  Pris per timme: I denna modell betalar du per arbetstimme för ditt SEO-projekt. Detta används ofta av konsulter och kan vara fördelaktigt om du endast behöver specifika tjänster.

  Pris per sökord: Här betalar du ett fast belopp för ett bestämt antal sökord som du vill ranka högt för i sökmotorer.
  På new customers tar vi ett fast pris per månad. Kontakta oss gärna för offert!

  Målet med SEO är att öka trafiken till din webbplats genom att förbättra dess synlighet och rankning i sökresultaten. Genom att ranka högre på relevanta sökord kan du driva mer kvalitativ trafik till din webbplats, vilket kan leda till ökad försäljning.

  SEO (Sökmotoroptimering) är en organisk process som involverar optimering av din webbplats för att förbättra dess synlighet i sökmotorernas organiska, eller ”kostnadsfria”, sökresultat. Kostnaderna för SEO-arbete kan inkludera tid och resurser för att skapa och uppdatera innehåll, optimera tekniska aspekter av din webbplats, analys och implementering av sökord, länkbyggnad etc. Om du anlitar en SEO-byrå, kan kostnaderna bero på omfattningen av det arbete som behövs, byråns timpriser eller paketpriser, samt en rad andra faktorer.

  SEM (Sökmotormarknadsföring) å andra sidan, innebär vanligtvis att du betalar för att annonsera din webbplats i sökresultaten, oftast genom Pay-Per-Click (PPC) annonsering, som Google Ads. Kostnaderna för SEM är direkt kopplade till din annonseringsbudget. Du betalar varje gång någon klickar på din annons (därav ”pay-per-click”), och kostnaden per klick (CPC) beror på en rad faktorer, såsom hur konkurrenskraftiga dina valda sökord är och kvaliteten på din annons och landningssida.

  SEO (Sökmotoroptimering) är en organisk process som involverar optimering av din webbplats för att förbättra dess synlighet i sökmotorernas organiska, eller ”kostnadsfria”, sökresultat. Kostnaderna för SEO-arbete kan inkludera tid och resurser för att skapa och uppdatera innehåll, optimera tekniska aspekter av din webbplats, analys och implementering av sökord, länkbyggnad etc. Om du anlitar en SEO-byrå, kan kostnaderna bero på omfattningen av det arbete som behövs, byråns timpriser eller paketpriser, samt en rad andra faktorer.
  SEM (Sökmotormarknadsföring) å andra sidan, innebär vanligtvis att du betalar för att annonsera din webbplats i sökresultaten, oftast genom Pay-Per-Click (PPC) annonsering, som Google Ads. Kostnaderna för SEM är direkt kopplade till din annonseringsbudget. Du betalar varje gång någon klickar på din annons (därav ”pay-per-click”), och kostnaden per klick (CPC) beror på en rad faktorer, såsom hur konkurrenskraftiga dina valda sökord är och kvaliteten på din annons och landningssida.

  SEO är en långsiktig strategi och det kan ta flera månader innan du ser betydande resultat. Detta beror på att sökmotorer behöver tid att upptäcka och indexera ändringar på din webbplats, samt hur konkurrensen ser ut på populära sökord

  SEO är en långsiktig strategi och det kan ta flera månader innan du ser betydande resultat. Detta beror på att sökmotorer behöver tid att upptäcka och indexera ändringar på din webbplats, samt hur konkurrensen ser ut på populära sökord.

  On Page-SEO innebär att göra ändringar på din webbplats och optimera dess innehåll, som exempelvis title-taggar, meta descriptions och content. Off Page-SEO handlar om aktiviteter som sker utanför din webbplats, som exempelvis att bygga inkommande länkar från andra relevanta och auktoritativa källor.

  Att välja rätt sökord innebär att förstå vad dina potentiella kunder söker efter när de är i behov av dina produkter eller tjänster. Detta inkluderar att tänka på vilka typer av frågor de kan ha, vilka produkter eller tjänster de kan vara intresserade av och vilka ord eller fraser de faktiskt använder för att hitta dessa. SEO-byråer använder ofta specifika verktyg för att hjälpa till att identifiera populära och relevanta sökord.