Logo

Digital marknadsföring

I det konkurrensutsatta digitala landskapet är det viktigare än någonsin att synas och attrahera potentiella kunder på rätt sätt. För att uppnå detta måste företag vara medvetna om sina kunders egenvalda köpprocess och anpassa sina marknadsföringsstrategier därefter. Genom att fokusera på synlighet, trafik, konverteringsoptimering och affärs- och leadshantering kan företag förbättra sin digitala närvaro och skapa fler affärsmöjligheter.

digital-marknadsforing

Bland våra artiklar kommer du lära dig

 1. Vad digital marknadsföring är och hur du tar fram en bra strategi.
 2. Att förstå dina kunders egenvalda köpprocess.
 3. Hur dina kunders köpresa ser ut och hur du kan anpassa din marknadsföring därefter.
 4. Hur du optimerar webbplatsen för att omvandla besökare till betalande kunder.
 5. Hur du kan strukturera och hantera leads för fler konkreta affärer.
digital-franvaro

Vet du hur mycket din digitala frånvaro kostar?

Inte-synas-pa-Google

Vad kostar det att inte synas på Google?

Vad är syftet med digital marknadsföring?

Syftet med digital marknadsföring är att använda digitala kanaler och tekniker för att nå, engagera och konvertera rätt personer – alltså din målgrupp – till betalande kunder av dina produkter eller tjänster.

Genom att använda digital marknadsföring kan företag och organisationer öka sin synlighet och varumärkeskännedom, skapa relationer med sina kunder och generera leads och försäljning.

NC_Porträtt_Roberg_Nyberg

Vill du veta mer?

Kontakta mig, Robert Nyberg

CO Founder | Senior SEO

+46 70 718 96 97
robert@newcustomers.se

Digital marknadsföring innefattar flera olika strategier och kanaler, såsom:

Syftet med marknadsföring genom dessa strategier och kanaler är att nå ut till potentiella kunder i det steg av köpresan de befinner sig i samt erbjuda värde och lösningar på deras behov och problem.

Genom att skapa relevant och engagerande innehåll kan digital marknadsföring bidra till att bygga förtroende och lojalitet hos kunderna, vilket i sin tur kan leda till ökad försäljning och tillväxt för företaget.

Effektivisera din digitala marknadsföring med tydliga rapporter och mäta data
Kontakta oss för att få begripliga rapporter

Sökmotoroptimering (SEO) och Content marketing

Sökmotoroptimering (SEO) är en central del av digital marknadsföring som syftar till att förbättra synligheten för en webbplats på sökmotorer som Google. Genom att optimera en webbplats för sökmotorer kan företag attrahera fler besökare och öka sin organiska trafik av potentiella kunder och göra dem till betalande kunder av deras produkter eller tjänster.

Content marketing är en marknadsföringsstrategi som innebär att skapa och dela relevant, värdefullt och engagerande innehåll för att attrahera och behålla en målgrupp, och i förlängningen, driva lönsamma kundåtgärder.

Genom att optimera webbplatsens innehåll för sökmotorer samtidigt som man erbjuder värdefullt och relevant innehåll för målgruppen, kan företag både öka sin organiska trafik och bygga långsiktiga relationer med sina kunder. När dessa strategier används tillsammans, är det alltså möjligt att skapa en starkare och mer effektiv marknadsföringsplan.

SEO Content

Här är några sätt som SEO och Content marketing samverkar:

 1. Nyckelord och sökfraser: För att ranka högre i sökresultaten bör du identifiera relevanta nyckelord och sökfraser som din målgrupp använder när de söker efter information, produkter eller tjänster som ditt företag erbjuder. Utgå från dessa nyckelord i din contentplanering och använd dem i ditt innehåll för att förbättra din webbplats synlighet på sökmotorerna.
 2. Kvalitativt innehåll: Sökmotorer belönar webbplatser som erbjuder värdefullt och relevant innehåll till sina användare. Genom att skapa högkvalitativt innehåll inom din nisch kan du förbättra din webbplats rankning och samtidigt attrahera och engagera din målgrupp.
 3. Användarupplevelse: En bra användarupplevelse är en annan viktig faktor. Se till att din webbplats är lätt att navigera, snabb att ladda och mobilvänlig.
 4. Intern och extern länkning: Länka till andra relevanta sidor och inlägg på din webbplats (internlänkning) och till andra relevanta källor inom din bransch (extern länkning) för att förbättra din webbplats trovärdighet och SEO. Sökmotorer ser länkar som röster för ditt innehålls kvalitet och relevans. De gör det också enklare för dina besökare att navigera på webbplatsen.
 5. Engagemang: Genom att skapa engagerande innehåll som är lätt att dela på sociala medier kan du öka din webbplats synlighet och trafik, vilket i sin tur kan påverka din webbplats ur ett SEO-perspektiv.
 6. Mät och analysera: Använd analysverktyg som Google Analytics för att mäta hur effektivt ditt innehåll är, presterar och hur det påverkar din webbplats. Använd den insamlade informationen för att justera och förbättra din Content marketing- och SEO-strategi.
Skarmavbild-2023-04-28-kl.-11.15.32

Varför SEO är en viktig del av din digitala marknadsföring

Ökad synlighet

En av de största fördelarna med SEO är att det ökar din webbplats synlighet i sökmotorerna.

Genom att optimera ditt innehåll och din webbplatsstruktur för relevanta sökord, kommer du att hamna högre upp i sökresultaten, vilket gör att fler potentiella kunder kommer att hitta dig när de söker efter produkter eller tjänster som du erbjuder.

Målinriktad trafik

Sökmotoroptimering hjälper dig att driva rätt trafik till din webbplats.

Genom att fokusera på specifika sökord och -begrepp som är relaterade till just din bransch, kommer du att dra till dig besökare som redan är intresserade av det du erbjuder. Detta ökar chanserna för att dessa besökare konverteras till kunder.

Kostnadseffektivitet

SEO är en kostnadseffektiv marknadsföringsstrategi, eftersom du fokuserar på att nå personer som aktivt söker efter dina produkter eller tjänster. Det innebär att du inte slösar pengar på att nå en bred publik som kanske inte är intresserad av det du har att erbjuda.

Dessutom, till skillnad från betalda annonser, är organisk trafik genom SEO gratis.

Långsiktig tillväxt

Till skillnad från annonsering, där effekterna upphör när annonsbudgeten tar slut, fortsätter SEO att ge resultat långt efter att arbetet har utförts.

Genom att fokusera på att skapa högkvalitativt och relevant innehåll samt att optimera din webbplats tekniska aspekter, kan du uppnå en bestående närvaro i sökresultaten och därmed skapa långsiktig tillväxt för ditt företag.

Långsiktig tillväxt

Mätbarhet

En av de främsta fördelarna med SEO är att dess effekter är mätbara. Genom att använda verktyg som Google Analytics kan du övervaka och analysera din webbplats prestanda, trafikkällor, konverteringsfrekvenser och mycket mer.

På så sätt kan du förstå vilka aspekter av din SEO-strategi som fungerar bra och vilka områden som kan förbättras.

Ökad trovärdighet och auktoritet

Att ranka högt i sökresultaten signalerar till besökarna att ditt företag är en auktoritet inom din bransch. Ju högre du rankar, desto mer trovärdig och pålitlig uppfattas ditt företag av potentiella kunder.

Detta leder i sin tur till att fler kunder väljer att göra affärer med dig istället för dina konkurrenter. Därför strävar vi på new customers alltid efter att ligga i toppen av sökresultaten på dina mest strategiska och affärsnära sökord.

Konkurrenskraft

Sist, men inte minst, hjälper SEO dig att förbli konkurrenskraftig i din bransch. Om dina konkurrenter satsar på SEO och rankar högt i sökresultaten, riskerar du att hamna på efterkälken och förlora potentiella kunder till dem – och det vill du ju inte, eller hur?

Genom att investera i en effektiv SEO-strategi kan du säkerställa att ditt företag fortsätter att vara synligt och attraktivt för potentiella kunder både idag och imorgon.

Bättre användarupplevelse

Sökmotoroptimering innebär att förbättra användarupplevelsen på din webbplats, vilket i sin tur kan leda till högre konvertering.

En snabb, mobilvänlig och lättanvänd webbplats ger besökarna en positiv upplevelse och ökar chansen att de blir kunder.

Synergi med andra digitala marknadsföringskanaler

SEO kompletterar och förstärker andra digitala marknadsföringsstrategier, såsom content marketing, sociala medier, e-postmarknadsföring och betald annonsering.

Genom att integrera SEO med dina andra marknadsföringsinsatser kan du skapa en mer effektiv och kraftfull online närvaro som genererar bättre resultat över alla kanaler.

Digital marknadsföring

8 tips för att lyckas med digital marknadsföring

Utforma en digital marknadsföringsstrategi

En tydlig strategi hjälper dig att sätta mål, välja rätt kanaler och skapa en plan för hur du ska nå dina mål.

Lär känna din målgrupp

Förstå din målgrupp, deras behov och beteenden. Det hjälper dig att skapa relevant innehåll som engagerar och konverterar.

Optimerad synlighet i digitala medier

Se till att företaget syns på rätt platser genom sökmotoroptimering (SEO) och betald annonsering (SEM).

Analysera konkurrenterna

Studera konkurrenternas marknadsföring för att identifiera deras styrkor och svagheter. Det kan hjälpa dig att differentiera din egen marknadsföring.

SWOT analys

SWOT-analys

Gör en SWOT-analys för att identifiera ditt företags styrkor, svagheter, möjligheter och hot. Det hjälper dig att utveckla en strategi som nyttjar företagets styrkor till fullo och minimerar riskerna.

Följ trender

Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna och teknikerna inom din bransch. Det kan hjälpa dig att anpassa din marknadsföring och hålla dig konkurrenskraftig.

Välj dina kanaler

Välj de kanaler som passar din målgrupp och din marknadsföringsstrategi. Det kan exempelvis vara sociala medier, e-post, SEO eller annonsering.

Testa, utvärdera och justera

Testa olika strategier och kampanjer för att se vad som fungerar bäst. Utvärdera resultaten och justera din strategi baserat på feedbacken.

FAQ - Svar på dinaVanliga frågor och svar om digital marknadsföring frågor

Vad menas med digital marknadsföring?
Hur blir man digital marknadsföring?
Hur är det att jobba med digital marknadsföring?
Vad gör man som digital marknadsförare?
Vilka är de största utmaningarna inom digital marknadsföring?
När behöver jag anlita en specialist?

Kontakta oss

Varmt välkommen till oss på new customers. Vi har specialiserat oss på att skapa mer trafik till din webb, få ut mer affärer från webben och uppgradera dina kunders kundresa.

Stockholm Address
Stockholm
Kungsgatan 9
111 43 Stockholm
Göteborg Address
Göteborg
Kungsportsavenyn 21
411 36 Göteborg

Letar du efter våra medarbetare? Hitta dem här.