Logo

Vet du hur mycket din digitala frånvaro kostar?

Som företag är det viktigt med digital närvaro. Det har du säkert hört flera gånger förut. Det mesta vi gör idag sker online. Som privatkund när behöver en tjänst, när vi ska handla eller när vi söker information. Som företagare när vi marknadsför våra produkter och tjänster, kommunicerar med kunder och utvecklar våra verksamheter.

digital-franvaro

I dagens digitala landskap är det avgörande för företag att ha en stark digital närvaro för att nå ut till potentiella kunder och skapa tillväxt. När allt fler konsumenter vänder sig till internet för att hitta information om produkter och tjänster, är det en förlorad möjlighet att inte synas där de söker. Detta kan leda till att ditt företag missar värdefulla kundmöjligheter, vilket i sin tur kan leda till minskade intäkter och försämrad konkurrenskraft.

Men har du någonsin funderat på hur mycket din digitala frånvaro kostar dig? I den här artikeln kommer vi att utforska begreppet digital frånvaro och hur det kan påverka dina resultat.

Sökord med 1000 sök / månad, får position 1, ca 1800% mer trafik än position 9

Förenklat utryckt med begreppet ovan får position 1 ca 325 klick och position 9 som får 18 klick. Det innebär ca 18 gånger mer trafik till någon annan som arbetar konsekvent med sin digitala marknadsföring.

Klick-Google-Serp-Sokresultat

Vad är digital frånvaro?

Digital frånvaro innebär att ett företag eller en organisation inte syns eller har en svag närvaro på internet, särskilt i sökmotorer som Google. Detta kan påverka förmågan att attrahera potentiella kunder och skapa affärsmöjligheter, eftersom kunder som söker efter produkter eller tjänster på nätet inte hittar företaget eller erbjudandet.

Digital frånvaro kan leda till att konkurrenter som har en starkare digital närvaro får fler affärer och stärker sina verksamheter, medan företaget med digital frånvaro får ett allt tuffare motstånd att möta.

5 sätt – så påverkar din digitala frånvaro dig

1. Minskad synlighet

Om ditt företag inte syns i sökmotorer som Google, minskar chansen att potentiella kunder hittar dig när de söker efter produkter eller tjänster som du erbjuder. Detta leder i sin tur till färre kundförfrågningar och affärsmöjligheter.

2. Förlorade affärsmöjligheter

Om konkurrenterna har en starkare digital närvaro än ditt företag, kommer de att dra nytta av det genom att få fler affärer och kunder. Detta innebär att ditt företag förlorar potentiella intäkter och marknadsandelar.

3. Svagare varumärkesmedvetenhet

Digital frånvaro kan påverka hur ditt varumärke uppfattas av kunderna. Om du inte är närvarande och synlig online, kan det skapa en bild av att ditt företag inte är lika professionellt eller framgångsrikt som konkurrenterna. I värsta fall vet din målgrupp inte ens om att du existerar.

4. Lägre kundengagemang

Om ditt företag inte har en stark digital närvaro, missar du möjligheten att engagera dig i befintliga kunder och potentiella kunder genom digitala kanaler. Detta kan göra det svårare att bygga långsiktiga relationer och lojalitet hos kunderna.

5. Svårare att mäta och analysera

Utan en digital närvaro blir det svårare att mäta och analysera hur ditt företag presterar online. Detta innebär att du kan ha svårt att identifiera och förstå vilka marknadsföringsinsatser som fungerar och vilka som inte gör det.

Så hjälper vi dig ta reda på din digitala frånvaro

Skriv in din webbadress och mejl så kontaktar vi dig

1

Skicka in ditt namn och telefonnummer.

2

Någon från oss tar kontakt med dig och lyssnar av dina funderingar och behov.

3

Rätt person med rätt kompetens sätter upp ett möte tillsammans med dig så vi kan påbörja vår affärsanalys.

4

Vi återkommer med ett konkret förslag på hur vi tillsammans skapar fler affärer.

8 tips – så ökar du din digitala närvaro

För att bli mer närvarande digitalt och öka din digitala närvaro finns det några saker att tänka på:

Utveckla en genomtänkt digital strategi

För att du ska kunna maximera din digitala närvaro är det viktigt att ha en välplanerad och genomtänkt strategi att jobba efter.

En bra strategi hjälper dig att prioritera dina insatser och resurser på rätt sätt samt att sätta upp realistiska mål för ditt företag. Det innebär att kartlägga din målgrupp, konkurrentanalys, sätta upp tydliga KPI:er (nyckeltal) och planera din digitala marknadsföring och insatser därefter på ett effektivt sätt.

Genom att följa en strategi säkerställer du att dina ansträngningar för att öka din digitala närvaro är fokuserade och ger bästa möjliga resultat.

Skapa en professionell och användarvänlig webbplats

Eftersom din webbplats är navet i all din marknadsföring, måste du börja med att se till att din webbplats är välstrukturerad, snabb och mobilanpassad.

Det är viktigt att webbplatsen ger besökarna den information de söker och att den är enkel att navigera.

Sökmotoroptimera din webbplats

Genom att optimera din webbplats för sökmotorer (sökmotoroptimering) ökar du chansen att ranka högt på Google och andra sökmotorer när kunder söker efter dina produkter eller tjänster.

Det innebär att använda relevanta sökord och fraser i dina webbsidors title-taggar, metabeskrivningar, H1:or och innehåll.

NC_Porträtt_Nicklas_Larenholtz

Vill du veta mer?

Kontakta mig, Nicklas Larenholtz

Head of SEO

+46 73 80 123 17
nicklasl@newcustomers.se

Skapa och dela högkvalitativt innehåll

Publicera regelbundet blogginlägg, artiklar eller nyheter som är intressanta och relevanta för din målgrupp. Detta hjälper dig att etablera ditt företag som en auktoritet inom din bransch och förbättrar dina chanser att ranka högt på Google.

Använd sociala medier

Det finns många olika sociala medieplattformar, som bland annat Facebook, Instagram, LinkedIn och Twitter. Skapa konto och möt din målgrupp, men det gäller att du väljer relevanta plattformar som passar ditt erbjudande och att din målgrupp faktiskt finns här – annars är det bortkastad tid.

Dela ditt innehåll, få din målgrupp att delta i tävlingar, kommunicera med din målgrupp och bygg relationer för att öka din synlighet och varumärkeskännedom. Möjligheterna är oändliga!

Annonsera i Google Ads

Google Ads är ett betalt annonseringssystem som kan hjälpa dig att synas direkt i toppen av sökresultaten för vissa sökord. Genom att använda Google Ads kan du snabbt öka din digitala närvaro och nå potentiella kunder som söker efter dina produkter eller tjänster.

Samla recensioner och omdömen

Uppmuntra nöjda kunder att lämna positiva recensioner och omdömen om ditt företag på exempelvis Google My Business och Trustpilot. Detta kan öka ditt företags trovärdighet och digitala närvaro.

Mät och analysera din digitala närvaro

Genom att använda verktyg som Google Analytics och Google Search Console är det möjligt att mäta och analysera hur din webbplats presterar. Detta ger dig insikt om vilka strategier som fungerar och vilka områden som kan förbättras. Exempelvis som digital marknadsföring som SEO & SEM

Hur man beräknar kostnaden för digital frånvaro?

Att beräkna kostnaden för digital frånvaro kan vara svårt eftersom det är en kombination av förlorade affärsmöjligheter, lägre försäljning och minskad varumärkeskännedom:

Ta reda på hur digitalt frånvarande du är

Kontakta oss för en kostnadsfri analys! I vår analys ger vi dig svar på vilka positioner du har på Google i dagsläget, vilka sökord som är mest lönsamma för dig att optimera för samt vilken potential du har att nå toppen och öka din digitala närvaro.

Vet du hur mycket din digitala frånvaro kostar? Vanliga frågor och svar!

Hur vet man hur mycket frånvaro man har?
Vad är de vanligaste orsakerna till digital frånvaro?
Vilka verktyg kan jag använda för att förbättra min digitala närvaro?
Hur påverkar digital frånvaro företagets lönsamhet?
Kan jag mäta min digitala närvaro själv eller bör jag anlita en specialist?
Vad är de bästa strategierna för att förbättra din digitala närvaro?

Kontakta oss

Varmt välkommen till oss på new customers. Vi har specialiserat oss på att skapa mer trafik till din webb, få ut mer affärer från webben och uppgradera dina kunders kundresa.

Stockholm Address
Stockholm
Kungsgatan 9
111 43 Stockholm
Göteborg Address
Göteborg
Kungsportsavenyn 21
411 36 Göteborg

Letar du efter våra medarbetare? Hitta dem här.