Hur fungerar SEO-byrå?

När vi surfar på internet kommer vi ofta över hemsidor som vi aldrig tidigare har sett. Vi klickar på länken, utforskar hemsidan och om vi är nöjda, kanske vi till och med genomför ett köp eller anmäler oss till ett nyhetsbrev. Men hur hamnade vi där från första början? Inte sällan är svaret bra SEO. I denna artikel går vi igenom varför SEO är en viktig del av digital marknadsföring, hur SEO-byråer jobbar för att hjälpa sina kunder att ranka högt på Google och do’s and don’ts när du ska välja SEO-byrå, samt hur vi på new customers jobbar och kan hjälpa dig.

Hur fungerar SEO-byrå

 

SEO-byrå

Vad är SEO?

Att ha en snygg, välfungerande webbplats är en god start, men det är bara halva kampen. Om ingen kan hitta din webbplats, kommer allt ditt hårda arbete att vara förgäves och det är här SEO kommer in i bilden.

SEO står för ”Search Engine Optimization”, vilket betyder sökmotoroptimering på svenska och är en process som innebär att göra förändringar på din webbplats för att göra den mer attraktiv för sökmotorer.

Genom att göra din webbplats mer synlig i sökresultaten, kan du attrahera mer organisk, eller icke-betald, trafik till din webbplats. Om du har en hög ranking ökar dina chanser att omvandla den organiska trafiken från Google till nya leads, med ett långsiktigt mål att omvandla potentiella kunder till betalande kunder.

Vi är en SEO-byrå med tydliga processer som tar ditt företag hela vägen.

SEO process

Kontakta oss redan idag!

Varför är SEO viktigt?

I en värld där majoriteten av konsumenterna vänder sig till sökmotorer för att hitta produkter, tjänster eller information, kan det vara avgörande för en verksamhets framgång att ranka högt i sökresultaten. Här är några skäl till varför SEO är så viktigt:

Ökad synlighet och trovärdighet

När din webbplats rankar högt i sökresultaten, ser potentiella kunder dig som ett mer trovärdigt alternativ. Dessutom innebär en hög placering att fler människor kommer att se din webbplats.

Fler besökare

Genom att förbättra din SEO kan du öka antalet människor som besöker din webbplats. Mer trafik innebär oftast fler potentiella kunder, vilket i sin tur kan leda till ökad försäljning.

Bättre användarupplevelse

Många av de faktorer som påverkar din SEO, som webbplatsens hastighet och användarvänlighet, bidrar också till att skapa en bättre upplevelse för dina användare.

Kostnadseffektiv marknadsföring

Till skillnad från betald reklam, är trafik från SEO organisk. Det innebär att du inte behöver betala per klick eller per visning.

Sökord med 1000 sök / månad, får position 1, ca 1800% mer trafik än position 9

Klick-Google-Serp-Sokresultat

seo-byrå

Därför är SEO en viktig del av digital marknadsföring

SEO, eller sökmotoroptimering, är en av de mest effektiva metoderna inom digital marknadsföring, men varför? Låt oss förklara!

Sökmotorer styr trafiken

Idag använder de flesta människor sökmotorer som Google för att hitta information, produkter och tjänster. Hela 97% googlar innan de gör ett köp, vilket motsvarar närmare bestämt 55 miljoner sökningar per dag – bara i Sverige

Om ditt företags webbplats inte är optimerad för Google och andra sökmotorer, missar du helt enkelt möjligheter att få fler kunder.

Hög avkastning på investeringen

Med rätt SEO-strategi kan du rikta in dig på specifika nyckelord och demografiska grupper, vilket gör det till ett kostnadseffektivt sätt att nå din målgrupp. Och eftersom besökare som kommer till din webbplats via sökmotorer ofta är redo att köpa, kan SEO ge en hög avkastning på investeringen.

Bygger förtroende och trovärdighet

När din webbplats rankar högt i Googles sökresultat, sänder det en signal till användare att ditt företag är pålitligt och relevant. Detta kan bidra till att bygga ditt varumärkes rykte och trovärdighet.

Förbättrar användarupplevelsen

Bra SEO handlar inte bara om sökmotorer, utan också om att skapa en bättre användarupplevelse. Genom att göra din webbplats mer navigerbar, snabbare och mer användarvänlig kan du förbättra både din ranking och kundnöjdheten.

Långsiktiga resultat

Till skillnad från många andra former av digital marknadsföring, ger SEO långsiktiga resultat. En väl optimerad webbplats kan fortsätta att driva trafik och generera försäljning i många år framöver.

Därför är SEO en viktig grundsten i varje företags digitala marknadsföringsstrategi. Genom att investera i SEO kan du öka din online synlighet, nå din målgrupp mer effektivt och driva långsiktiga affärsresultat.

SEO-Kalkylator

Skapa försprång i den digitala världen – Beräkna ditt SEO-värde med vår kalkylator och se din potential!

Värde SEO

Förändra ditt besökarantal och upptäck ditt framtida SEO-resultat!

Levererat värde per månad

Kontakta affärsansvarig

Kontakta affärsansvarig

Hanna Modig

Head of Content

+46 70 280 90 95 hanna@newcustomers.se

Kundcase: Mercuri

Kundcase: Mercuri

 

Om kunden 

Ledarskaps- och säljutbildningar för företag och privatpersoner.

Bakgrund & utmaning

Få fler leads och bokningar via Google som affärskanal.

Mål 

Ökad synlighet av varumärket och produkter på Google.

Resultat

Trafiken från Google har förbättrats, vilket har lett till en ökning av onlineförsäljningen med 218% och en konverteringsökning på 283%.

Vad är en SEO-byrå?

En SEO-byrå är specialiserade på att optimera hemsidor för att bli mer synliga i sökmotorer, som till exempel Google. De använder sig av olika tekniker och strategier för att förbättra en webbplats position på sökmotorernas resultatsidor (SERPs). Målet är att öka organisk trafik, det vill säga icke-betald trafik, till webbplatsen.

Låt oss dyka djupare i hur de brukar arbeta, vilka tjänster de erbjuder samt vilka metoder och processer de använder.

Så jobbar en SEO-byrå

Analys och utvärdering

Ett av de första stegen en SEO-byrå tar när de arbetar med en ny klient är att göra en noggrann SEO-analys av klientens webbplats. De granskar webbplatsens struktur, innehåll, länkar, hastighet, design och mer för att identifiera områden som kan förbättras. SEO-byrån undersöker också vilka sökord och fraser som är mest relevanta för klientens verksamhet och utvärderar hur väl klientens webbplats rankar för dessa sökord.

Denna grundliga utvärdering ger byrån en tydlig förståelse för de förbättringar som behövs, vilka strategier som kan vara mest effektiva och var de bör fokusera sina ansträngningar.

Strategiutveckling

Efter denna analys kommer SEO-byrån att utarbeta en skräddarsydd SEO-strategi för klienten. Denna strategi kommer att inkludera specifika rekommendationer om hur man kan förbättra webbplatsens SEO, från tekniska förändringar till innehållsoptimering och länkbyggnadsstrategier. Denna plan kommer också att innehålla en tidsplan för genomförande och tydliga mål för vad man hoppas uppnå.

Övervakning och justering

Under hela processen kommer SEO-byrån att övervaka webbplatsens prestanda och göra justeringar efter behov. Genom att noggrant följa webbplatsens framsteg kan de identifiera vilka åtgärder som ger bäst resultat och göra nödvändiga justeringar för att optimera effekten. De rapporterar också regelbundet till klienten med uppdateringar och analyser av webbplatsens framsteg, vilket säkerställer att klienten är fullt medveten om hur deras investering i SEO ger avkastning.

“Toppklass! Från första mötet har new customers-teamet visat en stor förståelse för våra behov och önskemål. De är lyhörda, lösningsorienterade och levererar alltid över förväntan. Deras expertis och kunskap inom SEO & Google är oöverträffad vilket lett till att vi tagit toppositioner och fått in nya gäster och bokningar till våra restauranger.”

Andrea Huntzinger
Marketing Coordinator på Texas Longhorn Group

“new customers är riktigt vassa. De hjälper oss med SEO och optimering av vår sajt, vi har ständigt toppositioner och har klättrat kontinuerligt sen samarbetet inleddes. Vår performance är bättre nu än någonsin”

Ove Hansson
Chief Commercial Officer på CONVENDUM

Tjänster som erbjuds av SEO-byråer

En SEO-byrå kan erbjuda en rad olika tjänster beroende på klientens specifika behov. Några av de mest vanliga tjänsterna inkluderar:

Sökordsanalys

Sökordsanalys är grunden för alla effektiva SEO-strategier. Detta innebär att identifiera de sökord och fraser som är mest relevanta för klientens verksamhet och som har potential att driva trafik till webbplatsen.

En noggrann sökordsanalys kan också avslöja möjligheter som klienten kanske inte ens var medveten om, vilket kan leda till nya områden för tillväxt och expansion.

Teknisk SEO

Teknisk SEO handlar om att optimera de bakomliggande koderna och strukturen på en webbplats för att göra den mer sökmotorvänlig. Det kan innebära att förbättra webbplatsens hastighet, att göra den mer mobilvänlig, att säkerställa att alla sidor är korrekt indexerade och mycket mer.

En väl optimerad webbplats är lättare för sökmotorer att förstå och ranka, vilket kan leda till bättre sökresultat.

On-page SEO

On-page SEO handlar om att optimera det faktiska innehållet på webbplatsen, inklusive text, bilder, videor och andra element. Det kan innebära att skapa högkvalitativt innehåll som är relevant och värdefullt för besökarna, att använda sökord på rätt sätt, att optimera titlar och meta-beskrivningar och mycket mer.

On-page SEO är avgörande för att göra en webbplats attraktiv för både besökare och sökmotorer.

Off-page SEO

Off-page SEO handlar om de aktiviteter som sker utanför webbplatsen själv, men som ändå kan påverka dess ranking i sökresultaten. Det kan inkludera att bygga inkommande länkar från andra trovärdiga webbplatser, att främja webbplatsen på sociala medier, att arbeta med influenser och mer.

Off-page SEO kan hjälpa till att bygga webbplatsens rykte och auktoritet, vilket är viktiga faktorer i hur sökmotorer rankar webbplatser.

Lokal SEO

För företag som har en fysisk plats eller som betjänar ett specifikt geografiskt område, är lokal SEO oerhört viktigt. Det handlar om att optimera webbplatsen för lokal sökning, vilket kan innebära att inkludera företagets namn, adress och telefonnummer på rätt sätt, att optimera webbplatsen för lokala sökord, att hantera online-recensioner och mer.

En stark lokal SEO-strategi kan hjälpa företag att nå ut till sina lokala kunder och stå ut i den lokala konkurrensen.

SEO-rapportering och analys

En viktig del av en SEO-byrås tjänster är att övervaka webbplatsens prestanda och ge regelbundna rapporter och analyser till klienten. Detta kan innebära att spåra rankingar för viktiga sökord, att mäta webbplatsens trafik och användarbeteende, att utvärdera effektiviteten av olika SEO-strategier och mer.

Dessa rapporter ger både byrån och klienten insikt i hur väl SEO-arbetet presterar och de kan användas för att styra framtida strategier och beslut.

När och varför behövs en SEO-byrå?

Även om du har grundläggande kunskaper om SEO, finns det situationer när det kan vara fördelaktigt att anlita en SEO-byrå. Låt oss ta en titt på några av dessa situationer och när det kan vara bra att anlita en byrå som arbetar med SEO, som vi på new customers:

1. När din webbplats inte ger de resultat du förväntar dig: Om din webbplats inte genererar den trafik som du förväntar dig, eller om du har svårt att konvertera besökare till kunder, kan en SEO-byrå hjälpa till. Vi på new customers kan genomföra en grundlig analys av din webbplats och identifiera eventuella problem som kan hindra din prestation i sökresultaten.

2. När du planerar att lansera en ny webbplats: Om du planerar att lansera en ny webbplats, är det bästa tillfället att tänka på SEO från början. Som en erfaren SEO-byrå kan vi på new customers se till att din webbplats har den bästa strukturen och är optimerad för Google och andra sökmotorer redan från början, vilket kommer spara dig mycket tid och ansträngning längre fram.

3. När du inte har tid att hantera SEO själv: SEO kräver tid och engagemang. Om du driver ett företag, kanske du inte har tid att hålla koll på de senaste SEO-trenderna och implementera en effektiv SEO-strategi.

Vi kan ta hand om allt detta åt dig, så att du kan fokusera på att driva ditt företag.

Få kostnadsfri analys

Få kostnadsfri analys

Vill du ranka högt på Google? Oavsett vilken bransch du verkar inom, kan vi hjälpa dig när du vill att nå toppen på dina mest strategiska och affärsnära sökord.

Du är när som helst varmt välkommen att kontakta oss på new customers via e-post, telefon eller kontaktformuläret intill, så ser vi till att snabbt komma igång med din SEO.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Hur du väljer rätt SEO-byrå, vad du ska leta efter och vanliga misstag att undvika

Att välja rätt SEO-byrå kan vara en avgörande faktor för din online framgång. Därför är det viktigt att du vet vad du ska leta efter och vilka misstag du bör undvika när du gör ditt val. Nedan har vi listat några råd som kan hjälpa dig i denna process.

Vad du ska leta efter i en SEO-byrå:

Erfarenhet och kompetens

Se till att SEO-byrån har erfarenhet inom ditt specifika marknadssegment eller bransch. De bör ha en god förståelse för din bransch och de utmaningar du står inför. Hos new customers, till exempel, har vi lång erfarenhet och djup kompetens inom många olika branscher.

Transparenta och mätbara tjänster

En bra SEO-byrå bör kunna erbjuda transparenta tjänster och mätbara resultat. De bör kunna visa på konkreta exempel på hur de har förbättrat sina kunders SEO-resultat.

Kommunikation och rapportering

Du vill arbeta med en byrå som regelbundet rapporterar tillbaka till dig om din webbplats prestanda och de framsteg som görs. Du bör ha regelbunden kommunikation med din SEO-byrå och de bör vara öppna och transparenta i sin kommunikation med dig.

Anpassade lösningar

Varje företag är unikt och därför krävs skräddarsydda lösningar för att uppnå bästa möjliga SEO-resultat. En bra SEO-byrå bör kunna erbjuda anpassade lösningar som passar just dina behov.

Vanliga misstag att undvika när du väljer en SEO-byrå:

Att bara fokusera på rakning

Visst är det viktigt att din webbplats rankar högt i sökmotorerna, men det är inte det enda som spelar roll. Du vill också att din webbplats ska generera relevant trafik och att besökarna ska konverteras till kunder. Var inte alltför fokuserad på bara rakning, utan se till att SEO-byrån också fokuserar på konvertering och affärsresultat.

Att välja den billigaste byrån

SEO är en investering och som med alla investeringar får du oftast det du betalar för. Den billigaste byrån kanske inte alltid erbjuder de bästa tjänsterna. Fokusera på att hitta en byrå som erbjuder värde för pengarna, snarare än bara att gå efter det billigaste alternativet.

Att förvänta sig omedelbara resultat

SEO är en process som tar tid. Det är viktigt att ha tålamod och inte förvänta sig omedelbara resultat. Om en byrå lovar snabba resultat kan det vara ett tecken på att de använder metoder som kanske ger snabba, men oetiska eller ohållbara resultat.

Att inte göra tillräckligt med research

Innan du väljer en SEO-byrå, se till att du har gjort din research. Kolla upp byråns rykte, begär referenser och ställ frågor. Ju mer du vet, desto bättre positionerad är du för att göra ett informerat beslut.

Vad du kan förvänta dig av en bra SEO-byrå

När du samarbetar med en erfaren byrå inom sökmotoroptimering, tycker vi på new customers att du ska kunna förvänta dig bra resultat, såsom:

 • att få fler nya besökare och relevant trafik till din hemsida.

 • att få fler nya kunder och ökad försäljning.

 • att nå din målgrupp på behovsrelaterade sök.

 • att ta dig in i dina kunders egenvalda besluts- och köpprocess.

 • att få fler affärsnära leads, så kallade “färdiggooglade” kunder, som mer eller mindre redan har bestämt sig för dig och ditt företag som leverantör.

 • att få coachning av din hemsida och hur väl den presterar såväl tekniskt, som i konvertering.

Artikeln i korthet:

 • SEO, eller sökmotoroptimering, innebär att göra förändringar på en webbplats för att göra den mer attraktiv för sökmotorer.

 • En hög ranking på sökmotorer kan öka organisk, icke-betald trafik till en webbplats, vilket ökar chanserna att konvertera trafiken till leads eller kunder.

 • SEO är viktigt eftersom det ökar synligheten och trovärdigheten för en webbplats, leder till fler besökare, förbättrar användarupplevelsen och är en kostnadseffektiv marknadsföringsmetod.

 • En SEO-byrå, som vi på new customers, optimerar webbplatser för sökmotore genom olika tekniker och strategier för att förbättra en webbplats position på sökmotorernas resultatsidor (SERPs), i syfte att öka den organiska trafiken.

 • En SEO-byrå utför en SEO-analys av en webbplats, utvecklar en skräddarsydd SEO-strategi baserad på analysen, övervakar webbplatsens prestanda och gör justeringar efter behov.

 • En SEO-byrå kan erbjuda en rad olika tjänster, inklusive sökordsanalys, teknisk SEO, On Page-SEO, Off Page-SEO, lokal SEO samt rapportering och analys.

 • Anledningar att anlita en SEO-byrå som kan vara om en webbplats inte ger förväntade resultat, om man planerar att lansera en ny webbplats eller om man inte har tid att hantera SEO själv.

 

Hur fungerar SEO-byrå? Vanliga frågor och svar!

Att jobba med SEO innebär att man förbättrar en webbplats på olika sätt för att den ska vara mer synlig och attraktiv för sökmotorer, vilket i sin tur leder till högre rankningar i sökresultaten.
Processen börjar oftast med en detaljerad analys av webbplatsen och dess innehåll. Sedan identifieras de mest relevanta sökorden för webbplatsens verksamhet och hur väl webbplatsen rankar för dessa sökord. Utifrån detta skapas en skräddarsydd SEO-strategi. Genomförandet av strategin kan innefatta allt från tekniska förbättringar av webbplatsen till innehållsoptimering och länkbyggnad.

On Page SEO handlar om att optimera de enskilda sidorna på en webbplats för att förbättra deras synlighet och ranking i sökmotorerna. Det kan innefatta att optimera sidans innehåll, inklusive titlar, rubriker och text, samt att använda relevanta sökord på ett naturligt sätt inom innehållet. Det kan också innebära att förbättra sidans meta taggar, URL-struktur och interna länkar.

Kostnaden för SEO varierar beroende på flera faktorer, inklusive vilka tjänster du behöver, storleken och komplexiteten på din webbplats och SEO-byråns kompetensnivå. Priserna kan variera från några tusen till tiotusentals kronor per månad. Det är viktigt att se SEO som en investering snarare än en kostnad, eftersom effektiv SEO kan ge en betydande avkastning genom att driva mer trafik till din webbplats och öka din online försäljning.

Sökordsoptimering innebär att man använder relevanta sökord på sin webbplats på ett sätt som gör den mer attraktiv för sökmotorer. Detta kan innebära att inkludera sökord i titlar, rubriker, meta taggar och innehåll. Dock är det viktigt att använda sökord på ett naturligt och läsartillvänligt sätt, eftersom överdriven användning av sökord kan leda till straff från sökmotorerna.

Sökordsoptimering är processen att hitta och analysera de sökord som är mest relevanta för ditt företag och de produkter eller tjänster du erbjuder. När du har identifierat dessa sökord kan du sedan använda dem på ett strategiskt sätt i ditt webbplatsinnehåll och andra aspekter av din SEO-strategi för att förbättra din synlighet i sökmotorerna.
Detta kan innebära att inkludera sökord i dina sidtitlar, rubriker, textinnehåll, URL:er, bildalt texter och meta-taggar. Samtidigt är det viktigt att använda sökord på ett naturligt och läsartillvänligt sätt. Att bara ”stoppa in” sökord utan hänsyn till kontext eller läsbarhet kan leda till att din webbplats straffas av sökmotorerna.

Kostnaderna för SEM (Search Engine Marketing) och SEO (Search Engine Optimization) kan variera kraftigt beroende på flera faktorer, inklusive ditt företags specifika behov, storleken på din webbplats, din bransch och den tid och expertis som krävs för att effektivt hantera dina kampanjer. Låt oss förtydliga:
Hur mycket kostar SEO? SEO (Sökmotoroptimering) är en organisk process som involverar optimering av din webbplats för att förbättra dess synlighet i sökmotorernas organiska, eller ”kostnadsfria”, sökresultat. Kostnaderna för SEO-arbete kan inkludera tid och resurser för att skapa och uppdatera innehåll, optimera tekniska aspekter av din webbplats, analys och implementering av sökord, länkbyggnad etc. Om du anlitar en SEO-byrå, kan kostnaderna bero på omfattningen av det arbete som behövs, byråns timpriser eller paketpriser, samt en rad andra faktorer.
Hur mycket kostar Google Ads? SEM (Sökmotormarknadsföring), eller Google Ads, innebär vanligtvis att du betalar för att annonsera din webbplats i sökresultaten, oftast genom Pay-Per-Click (PPC) annonsering. Kostnaderna för SEM är direkt kopplade till din annonseringsbudget. Du betalar varje gång någon klickar på din annons (därav ”pay-per-click”) och kostnaden per klick (CPC) beror på en rad faktorer, såsom hur konkurrenskraftiga dina valda sökord är och kvaliteten på din annons och landningssida.

Det finns flera sätt att mäta effekterna av ditt SEO-arbete. Här är några viktiga mätvärden:
Organisk trafik: Detta är antalet besökare som kommer till din webbplats från sökmotorer utan att klicka på en betald annons. En ökning av organisk trafik är oftast ett bra tecken på effektiv SEO.
Rankningar: Detta hänvisar till din webbplats position i sökresultaten för specifika sökord. Högre rankningar för relevanta sökord är ett annat positivt tecken på effektiv SEO.
Bounce rate: Detta är andelen besökare som lämnar din webbplats efter att ha sett endast en sida. En hög bounce rate kan tyda på att ditt innehåll eller din webbplatsdesign behöver förbättras.
Konverteringsfrekvens: Detta är andelen av dina webbplatsbesökare som utför en önskad handling, som att fylla i ett formulär eller köpa en produkt. En högre konverteringsfrekvens innebär att mer av din trafik omvandlas till faktiska leads eller försäljning, vilket är slutmålet för de flesta SEO-kampanjer.
Det finns flera verktyg, som Google Analytics och Google Search Console, som du kan använda för att spåra dessa mätvärden och övervaka din SEO-prestanda över tid. En SEO-byrå som new customers kan också ge regelbundna rapporter och analyser som hjälper dig att förstå hur din SEO-strategi presterar.

SEO är en process som tar tid och resultaten är ofta inte omedelbara. Hur lång tid det tar att se resultat av SEO-arbetet beror på en rad faktorer, bland annat hur konkurrensen ser ut för respektive sökord, webbplatsens nuvarande tillstånd och vilka åtgärder som vidtas för att förbättra dess ranking.

För bästa möjliga SEO-resultat bör du sträva efter att regelbundet uppdatera och förbättra ditt innehåll. Sökmotorer uppskattar fräscht och relevant innehåll och regelbundna uppdateringar kan hjälpa din webbplats att behålla och förbättra sina rankningar.

Medan det är möjligt att göra en del SEO-arbete själv, kan det vara tidskrävande och komplicerat, särskilt om du inte har tidigare erfarenhet. En SEO-byrå som new customers kan erbjuda expertis och erfarenhet som kan hjälpa dig att maximera din webbplats SEO potential.

Sociala medier kan spela en viktig roll i din SEO-strategi. Även om sociala medier inte direkt påverkar dina positioner i sökmotorer som Google, kan de hjälpa till att öka din online synlighet, driva trafik till din webbplats och stärka ditt varumärkes rykte. Allt detta kan indirekt bidra till förbättrade SEO-resultat.