Logo

Hur fungerar SEO-byrå?

När vi surfar på internet kommer vi ofta över hemsidor som vi aldrig tidigare har sett. Vi klickar på länken, utforskar hemsidan och om vi är nöjda, kanske vi till och med genomför ett köp eller anmäler oss till ett nyhetsbrev. Men hur hamnade vi där från första början? Inte sällan är svaret bra SEO. I denna artikel går vi igenom varför SEO är en viktig del av digital marknadsföring, hur SEO-byråer jobbar för att hjälpa sina kunder att ranka högt på Google och do’s and don’ts när du ska välja SEO-byrå, samt hur vi på new customers jobbar och kan hjälpa dig.

Hur-fungerar-SEO-byra-1024x683

Vad är SEO?

Att ha en snygg, välfungerande webbplats är en god start, men det är bara halva kampen. Om ingen kan hitta din webbplats, kommer allt ditt hårda arbete att vara förgäves och det är här SEO kommer in i bilden.

SEO står för ”Search Engine Optimization”, vilket betyder sökmotoroptimering på svenska och är en process som innebär att göra förändringar på din webbplats för att göra den mer attraktiv för sökmotorer.

Genom att göra din webbplats mer synlig i sökresultaten, kan du attrahera mer organisk, eller icke-betald, trafik till din webbplats. Om du har en hög ranking ökar dina chanser att omvandla den organiska trafiken från Google till nya leads, med ett långsiktigt mål att omvandla potentiella kunder till betalande kunder.

Vi är en SEO-byrå med tydliga processer som tar ditt företag hela vägen.

NC_Case_Mercuri

Varför är SEO viktigt?

I en värld där majoriteten av konsumenterna vänder sig till sökmotorer för att hitta produkter, tjänster eller information, kan det vara avgörande för en verksamhets framgång att ranka högt i sökresultaten. Här är några skäl till varför SEO är så viktigt:

Ökad synlighet och trovärdighet

När din webbplats rankar högt i sökresultaten, ser potentiella kunder dig som ett mer trovärdigt alternativ. Dessutom innebär en hög placering att fler människor kommer att se din webbplats.

Fler besökare

Genom att förbättra din SEO kan du öka antalet människor som besöker din webbplats. Mer trafik innebär oftast fler potentiella kunder, vilket i sin tur kan leda till ökad försäljning.

Bättre användarupplevelse

Många av de faktorer som påverkar din SEO, som webbplatsens hastighet och användarvänlighet, bidrar också till att skapa en bättre upplevelse för dina användare.

Kostnadseffektiv marknadsföring

Till skillnad från betald reklam, är trafik från SEO organisk. Det innebär att du inte behöver betala per klick eller per visning.

Sökord med 1000 sök / månad, får position 1, ca 1800% mer trafik än position 9

Klick-Google-Serp-Sokresultat

Därför är SEO en viktig del av digital marknadsföring

SEO, eller sökmotoroptimering, är en av de mest effektiva metoderna inom digital marknadsföring, men varför? Låt oss förklara!

Sökmotorer styr trafiken

Idag använder de flesta människor sökmotorer som Google för att hitta information, produkter och tjänster. Hela 97% googlar innan de gör ett köp, vilket motsvarar närmare bestämt 55 miljoner sökningar per dag – bara i Sverige

Om ditt företags webbplats inte är optimerad för Google och andra sökmotorer, missar du helt enkelt möjligheter att få fler kunder.

Hög avkastning på investeringen

Med rätt SEO-strategi kan du rikta in dig på specifika nyckelord och demografiska grupper, vilket gör det till ett kostnadseffektivt sätt att nå din målgrupp. Och eftersom besökare som kommer till din webbplats via sökmotorer ofta är redo att köpa, kan SEO ge en hög avkastning på investeringen.

Bygger förtroende och trovärdighet

När din webbplats rankar högt i Googles sökresultat, sänder det en signal till användare att ditt företag är pålitligt och relevant. Detta kan bidra till att bygga ditt varumärkes rykte och trovärdighet.

NC_Porträtt_Nicklas_Larenholtz

Vill du veta mer?

Kontakta mig, Nicklas Larenholtz

Head of SEO

+46 73 80 123 17
nicklasl@newcustomers.se

Förbättrar användarupplevelsen

Bra SEO handlar inte bara om sökmotorer, utan också om att skapa en bättre användarupplevelse. Genom att göra din webbplats mer navigerbar, snabbare och mer användarvänlig kan du förbättra både din ranking och kundnöjdheten.

Långsiktiga resultat

Till skillnad från många andra former av digital marknadsföring, ger SEO långsiktiga resultat. En väl optimerad webbplats kan fortsätta att driva trafik och generera försäljning i många år framöver.

Därför är SEO en viktig grundsten i varje företags digitala marknadsföringsstrategi. Genom att investera i SEO kan du öka din online synlighet, nå din målgrupp mer effektivt och driva långsiktiga affärsresultat.

Vad är en SEO-byrå?

En SEO-byrå är specialiserade på att optimera hemsidor för att bli mer synliga i sökmotorer, som till exempel Google. De använder sig av olika tekniker och strategier för att förbättra en webbplats position på sökmotorernas resultatsidor (SERPs). Målet är att öka organisk trafik, det vill säga icke-betald trafik, till webbplatsen.

Låt oss dyka djupare i hur de brukar arbeta, vilka tjänster de erbjuder samt vilka metoder och processer de använder.

Inte-synas-pa-Google
Vad kostar att inte synas på google?
Läs vår artikel här

Så jobbar en SEO-byrå

Analys och utvärdering

Ett av de första stegen en SEO-byrå tar när de arbetar med en ny klient är att göra en noggrann SEO-analys av klientens webbplats. De granskar webbplatsens struktur, innehåll, länkar, hastighet, design och mer för att identifiera områden som kan förbättras. SEO-byrån undersöker också vilka sökord och fraser som är mest relevanta för klientens verksamhet och utvärderar hur väl klientens webbplats rankar för dessa sökord.

Denna grundliga utvärdering ger byrån en tydlig förståelse för de förbättringar som behövs, vilka strategier som kan vara mest effektiva och var de bör fokusera sina ansträngningar.

Strategiutveckling

Efter denna analys kommer SEO-byrån att utarbeta en skräddarsydd SEO-strategi för klienten. Denna strategi kommer att inkludera specifika rekommendationer om hur man kan förbättra webbplatsens SEO, från tekniska förändringar till innehållsoptimering och länkbyggnadsstrategier. Denna plan kommer också att innehålla en tidsplan för genomförande och tydliga mål för vad man hoppas uppnå.

Övervakning och justering

Under hela processen kommer SEO-byrån att övervaka webbplatsens prestanda och göra justeringar efter behov. Genom att noggrant följa webbplatsens framsteg kan de identifiera vilka åtgärder som ger bäst resultat och göra nödvändiga justeringar för att optimera effekten. De rapporterar också regelbundet till klienten med uppdateringar och analyser av webbplatsens framsteg, vilket säkerställer att klienten är fullt medveten om hur deras investering i SEO ger avkastning.

Texas_Recension

Toppklass! Från första mötet har new customers-teamet visat en stor förståelse för våra behov och önskemål. De är lyhörda, lösningsorienterade och levererar alltid över förväntan. Deras expertis och kunskap inom SEO & Google är oöverträffad vilket lett till att vi tagit toppositioner och fått in nya gäster och bokningar till våra restauranger. - Andrea Huntzinger Marketing Coordinator på Texas Longhorn Group

Convendum_Recension_vit

New customers är riktigt vassa. De hjälper oss med SEO och optimering av vår sajt, vi har ständigt toppositioner och har klättrat kontinuerligt sen samarbetet inleddes. Vår performance är bättre nu än någonsin - Ove Hansson Chief Commercial Officer på CONVENDUM

Tjänster som erbjuds av SEO-byråer

En SEO-byrå kan erbjuda en rad olika tjänster beroende på klientens specifika behov. Några av de mest vanliga tjänsterna inkluderar:

Sökordsanalys

Sökordsanalys är grunden för alla effektiva SEO-strategier. Detta innebär att identifiera de sökord och fraser som är mest relevanta för klientens verksamhet och som har potential att driva trafik till webbplatsen.

En noggrann sökordsanalys kan också avslöja möjligheter som klienten kanske inte ens var medveten om, vilket kan leda till nya områden för tillväxt och expansion.

Teknisk SEO

Teknisk SEO handlar om att optimera de bakomliggande koderna och strukturen på en webbplats för att göra den mer sökmotorvänlig. Det kan innebära att förbättra webbplatsens hastighet, att göra den mer mobilvänlig, att säkerställa att alla sidor är korrekt indexerade och mycket mer.

En väl optimerad webbplats är lättare för sökmotorer att förstå och ranka, vilket kan leda till bättre sökresultat.

NC_Porträtt_Roberg_Nyberg

Vill du veta mer?

Kontakta mig, Robert Nyberg

CO Founder | Senior SEO

+46 70 718 96 97
robert@newcustomers.se

On-page SEO

On-page SEO handlar om att optimera det faktiska innehållet på webbplatsen, inklusive text, bilder, videor och andra element. Det kan innebära att skapa högkvalitativt innehåll som är relevant och värdefullt för besökarna, att använda sökord på rätt sätt, att optimera titlar och meta-beskrivningar och mycket mer.

On-page SEO är avgörande för att göra en webbplats attraktiv för både besökare och sökmotorer.

Off-page SEO

Off-page SEO handlar om de aktiviteter som sker utanför webbplatsen själv, men som ändå kan påverka dess ranking i sökresultaten. Det kan inkludera att bygga inkommande länkar från andra trovärdiga webbplatser, att främja webbplatsen på sociala medier, att arbeta med influenser och mer.

Off-page SEO kan hjälpa till att bygga webbplatsens rykte och auktoritet, vilket är viktiga faktorer i hur sökmotorer rankar webbplatser.

Lokal SEO

För företag som har en fysisk plats eller som betjänar ett specifikt geografiskt område, är lokal SEO oerhört viktigt. Det handlar om att optimera webbplatsen för lokal sökning, vilket kan innebära att inkludera företagets namn, adress och telefonnummer på rätt sätt, att optimera webbplatsen för lokala sökord, att hantera online-recensioner och mer.

En stark lokal SEO-strategi kan hjälpa företag att nå ut till sina lokala kunder och stå ut i den lokala konkurrensen.

SEO-rapportering och analys

En viktig del av en SEO-byrås tjänster är att övervaka webbplatsens prestanda och ge regelbundna rapporter och analyser till klienten. Detta kan innebära att spåra rankingar för viktiga sökord, att mäta webbplatsens trafik och användarbeteende, att utvärdera effektiviteten av olika SEO-strategier och mer.

Dessa rapporter ger både byrån och klienten insikt i hur väl SEO-arbetet presterar och de kan användas för att styra framtida strategier och beslut.

Vilka är dina mest lönsamma sökord?

Skriv in ditt namn och telefonnummer så återkommer vi med en möjlighetsanalys

1

Skicka in ditt namn och telefonnummer.

2

Någon från oss tar kontakt med dig och lyssnar av dina funderingar och behov.

3

Rätt person med rätt kompetens sätter upp ett möte tillsammans med dig så vi kan påbörja vår affärsanalys.

4

Vi återkommer med ett konkret förslag på hur vi tillsammans skapar fler affärer.

När och varför behövs en SEO-byrå?

Även om du har grundläggande kunskaper om SEO, finns det situationer när det kan vara fördelaktigt att anlita en SEO-byrå. Låt oss ta en titt på några av dessa situationer och när det kan vara bra att anlita en byrå som arbetar med SEO, som vi på new customers:

1. När din webbplats inte ger de resultat du förväntar dig

Om din webbplats inte genererar den trafik som du förväntar dig, eller om du har svårt att konvertera besökare till kunder, kan en SEO-byrå hjälpa till. Vi på new customers kan genomföra en grundlig analys av din webbplats och identifiera eventuella problem som kan hindra din prestation i sökresultaten.

2. När du planerar att lansera en ny webbplats

Om du planerar att lansera en ny webbplats, är det bästa tillfället att tänka på SEO från början. Som en erfaren SEO-byrå kan vi på new customers se till att din webbplats har den bästa strukturen och är optimerad för Google och andra sökmotorer redan från början, vilket kommer spara dig mycket tid och ansträngning längre fram.

3. När du inte har tid att hantera SEO själv

SEO kräver tid och engagemang. Om du driver ett företag, kanske du inte har tid att hålla koll på de senaste SEO-trenderna och implementera en effektiv SEO-strategi.

Vi kan ta hand om allt detta åt dig, så att du kan fokusera på att driva ditt företag.

Hur du väljer rätt SEO-byrå, vad du ska leta efter och vanliga misstag att undvika

Att välja rätt SEO-byrå kan vara en avgörande faktor för din online framgång. Därför är det viktigt att du vet vad du ska leta efter och vilka misstag du bör undvika när du gör ditt val. Nedan har vi listat några råd som kan hjälpa dig i denna process.

Vad du ska leta efter i en SEO-byrå:

Erfarenhet och kompetens

Se till att SEO-byrån har erfarenhet inom ditt specifika marknadssegment eller bransch. De bör ha en god förståelse för din bransch och de utmaningar du står inför. Hos new customers, till exempel, har vi lång erfarenhet och djup kompetens inom många olika branscher.

Transparenta och mätbara tjänster

En bra SEO-byrå bör kunna erbjuda transparenta tjänster och mätbara resultat. De bör kunna visa på konkreta exempel på hur de har förbättrat sina kunders SEO-resultat.

CRO_Bild_Rapport-1
Vi jobbar med begripliga rapporter
Konverteringsoptimering

Kommunikation och rapportering

Du vill arbeta med en byrå som regelbundet rapporterar tillbaka till dig om din webbplats prestanda och de framsteg som görs. Du bör ha regelbunden kommunikation med din SEO-byrå och de bör vara öppna och transparenta i sin kommunikation med dig.

Anpassade lösningar

Varje företag är unikt och därför krävs skräddarsydda lösningar för att uppnå bästa möjliga SEO-resultat. En bra SEO-byrå bör kunna erbjuda anpassade lösningar som passar just dina behov.

Vanliga misstag att undvika när du väljer en SEO-byrå:

Att bara fokusera på rakning

Visst är det viktigt att din webbplats rankar högt i sökmotorerna, men det är inte det enda som spelar roll. Du vill också att din webbplats ska generera relevant trafik och att besökarna ska konverteras till kunder. Var inte alltför fokuserad på bara rakning, utan se till att SEO-byrån också fokuserar på konvertering och affärsresultat.

Att välja den billigaste byrån

SEO är en investering och som med alla investeringar får du oftast det du betalar för. Den billigaste byrån kanske inte alltid erbjuder de bästa tjänsterna. Fokusera på att hitta en byrå som erbjuder värde för pengarna, snarare än bara att gå efter det billigaste alternativet.

Att förvänta sig omedelbara resultat

SEO är en process som tar tid. Det är viktigt att ha tålamod och inte förvänta sig omedelbara resultat. Om en byrå lovar snabba resultat kan det vara ett tecken på att de använder metoder som kanske ger snabba, men oetiska eller ohållbara resultat.

Att inte göra tillräckligt med research

Innan du väljer en SEO-byrå, se till att du har gjort din research. Kolla upp byråns rykte, begär referenser och ställ frågor. Ju mer du vet, desto bättre positionerad är du för att göra ett informerat beslut.

Vad du kan förvänta dig av en bra SEO-byrå

När du samarbetar med en erfaren byrå inom sökmotoroptimering, tycker vi på new customers att du ska kunna förvänta dig bra resultat, såsom:

Artikeln i korthet

Hur fungerar SEO-byrå? Vanliga frågor och svar!

Hur arbetar man med SEO?
Hur jobbar man med On Page SEO?
Vad kostar det att ha en SEO-byrå?
Hur använder man sökordsoptimering?
Hur fungerar sökordsoptimering?
Hur mycket kostar det att vara ansluten till SEM och SEO?
Hur mäter man SEO?
Hur lång tid tar det innan jag ser resultat från SEO?
Hur ofta bör jag uppdatera mitt SEO-innehåll?
Kan jag göra SEO själv eller behöver jag en SEO-byrå?
Vilken roll spelar sociala medier i SEO?

Kontakta oss

Varmt välkommen till oss på new customers. Vi har specialiserat oss på att skapa mer trafik till din webb, få ut mer affärer från webben och uppgradera dina kunders kundresa.

Stockholm Address
Stockholm
Kungsgatan 9
111 43 Stockholm
Göteborg Address
Göteborg
Kungsportsavenyn 21
411 36 Göteborg

Letar du efter våra medarbetare? Hitta dem här.