Logo

SEO Magento

Magento är en av de ledande plattformarna för e-handel som drivs av tusentals webbplatser världen över. Med sitt kraftfulla verktygsset är det möjligt att skapa imponerande webbshoppar.

Precis som för alla webbshoppar är det av största vikt att få trafik och att synas i sökmotorer som Google, men många webbshoppar är dåligt optimerade för sökmotorer. Är Magento SEO-vänligt? Eller krävs det en särskild uppsättning färdigheter och tekniker för att försäkra att din webbplats är optimerad för sökmotorerna?

I den här artikeln kommer vi att utforska Magento, vilka de vanligaste misstagen är när man jobbar med SEO i Magento och hur man jobbar på ett framgångsrikt sätt med SEO i en webbplats som är byggd i Magento, men även hur vi på new customers jobbar med SEO.

SEO Magento – new customers

Vad är Magento?

Magento är en e-handelsplattform som är öppen källkod och erbjuder en rad funktioner för att skapa skräddarsydda webbshoppar. Det har blivit ett av de mest populära verktygen för e-handel tack vare dess skräddarsydda och skal lösningar.

Fördelar med Magento

Magento kan kännas komplext för nybörjare på grund av dess många funktioner och möjligheter. Men med rätt kunskap och resurser kan det bli en spelväxlare för e-handelsföretag som vill stå ut från mängden och erbjuda en förstklassig shoppingupplevelse för sina kunder.

Varför är SEO viktigt för Magento-webbplatser?

Varför är SEO viktigt för Magento-webbplatser?

Sökmotoroptimering (SEO) är livsnerven i den digitala världen. Och när det gäller e-handel, blir dess betydelse bara ännu mer framträdande. En väl optimerad e-handelsplattform kan dra nytta av gratis organisk trafik, vilket kan minska beroendet av betalda annonseringstjänster.

Så, varför är SEO så viktigt för Magento-webbplatser specifikt?

  1. Ökad synlighet: Med den växande konkurrensen i e-handelslandskapet är det avgörande att din butik syns när potentiella kunder söker efter produkter du säljer. Bra SEO ser till att din Magento-butik dyker upp högt i sökresultaten.
  2. Högre konverteringsgrad: Organisk trafik, som är resultatet av effektiv SEO, har ofta en högre konverteringsgrad än betald trafik. Anledningen? När någon söker efter en specifik produkt eller tjänst och din webbplats visas, är chansen stor att de redan är redo att göra ett köp.
  3. Tillit och trovärdighet: En webbplats som rankar högt i sökresultaten uppfattas ofta som mer pålitlig och trovärdig av användare. Och i e-handelsvärlden kan tillit vara skillnaden mellan en försäljning och en övergiven varukorg.
  4. Kostnadseffektivitet: Medan det finns initiala investeringar i SEO, ger de långsiktiga fördelarna med organisk trafik en mycket högre avkastning på investeringen jämfört med betalda marknadsföringsstrategier.
Är magento SEOvänligt

Är Magento SEO-vänligt?

Magento är känt för att vara en av de mest skalerbara e-handelsplattformarna på marknaden. Men hur står det till med dess SEO-vänlighet? Svaret är: Mycket bra, men med vissa förbehåll.

Ut ur lådan kommer Magento med en rad SEO-verktyg och funktioner som kan hjälpa webbplatsägare att förbättra deras ranking. Funktioner som SEO-vänliga URL:er, meta-taggar för produkter och bilder, och en XML-sitemap-generator är alla inbyggda i plattformen.

Men, som med alla system, kräver att dra full nytta av Magentos SEO-förmåga både kunskap och ansträngning. Här är några saker att tänka på:

Konfiguration

Medan Magento kommer med många inbyggda SEO-funktioner, behöver de korrekt konfigureras för att fungera optimalt. Detta kan kräva en inlärningskurva för dem som är nya med plattformen.

Uppdateringar

Magento uppdateras regelbundet, och med dessa uppdateringar kommer ofta förbättringar i SEO-funktioner. Det är viktigt att hålla din webbplats uppdaterad för att dra nytta av dessa förbättringar.

Tredjepartstillägg

Medan Magento erbjuder många inbyggda verktyg finns det också ett brett utbud av tredjepartstillägg som kan förbättra din SEO ytterligare. Detta kan dock vara en dubbelkantad svärd, eftersom vissa tillägg kan sakta ner din webbplats om de inte väljs med omsorg.

Riktlinjer inom SEO i Magento

Riktlinjer inom SEO i Magento

När du arbetar med SEO i Magento finns det några grundläggande principer och bästa praxis att ha i åtanke. Dessa principer fungerar som en solid grund för att bygga och optimera en SEO-vänlig e-handelswebbplats på Magento-plattformen.

Strukturerade URL:er

Magento tillåter användare att skapa SEO-vänliga URL:er som är enkla att läsa och beskriver sidans innehåll. En välstrukturerad URL kan förbättra webbplatsens sökbarhet och ge bättre användarupplevelse.

Optimera produktbeskrivningar

Varje produkt på din webbplats bör ha en unik och beskrivande titel och meta-beskrivning. Undvik att kopiera beskrivningar från andra källor och fokusera på att skapa originellt innehåll.

Mobiloptimering

En stor del av webbtrafiken kommer idag från mobila enheter. Se till att din Magento-webbplats är responsiv och erbjuder en smidig användarupplevelse på alla enheter.

Laddningstider

Snabba webbplatser rankar bättre och ger en bättre användarupplevelse. Använd verktyg som Magentos inbyggda cachelösningar och överväg CDN (Content Delivery Network) för att snabba upp din webbplats.

Interna länkar

Se till att använda interna länkar strategiskt inom din webbplats för att förbättra navigeringen och sprida länkjuice till relevanta sidor.

XML-sitemaps

Magento erbjuder inbyggda verktyg för att generera XML-sitemaps. Dessa sitemaps hjälper sökmotorerna att förstå webbplatsens struktur och indexera sidorna effektivt.

Undvik duplicerat innehåll

Magento-webbplatser kan ibland ha problem med dubbelt innehåll på grund av produktvarianter och filtreringsfunktioner. Använd canonical tags för att peka sökmotorer till den ”ursprungliga” sidan och undvika dubbla innehållsproblem.

Metadata

Använd Magentos backend för att sätta unika meta-titlar och beskrivningar för varje sida, inklusive produkt- och kategorisidor.

Håll koll på 404-fel

Regelbundet övervaka och hantera 404-sidor. Magento erbjuder möjligheter att sätta upp omdirigeringar, vilket kan vara användbart när produkter tas bort eller URL:er ändras.

Uppdatera Regelbundet

SEO är en ständigt föränderlig värld. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad med de senaste trenderna och uppdatera din Magento-webbplats i enlighet med det.

Vanliga misstag när du jobbar med SEO i Magento

Vanliga misstag när du jobbar med SEO i Magento

Magento är ett kraftfullt e-handelsplattform, men det är inte ovanligt att se webbplatsägare begå vissa misstag när det kommer till SEO. Att känna till dessa vanliga fallgropar kan hjälpa dig att undvika dem och förbättra din webbplats rankning och synlighet.

Här är några av de vanligaste misstagen:

Din webbplats har duplicerat innehåll

Ett av de absolut vanliga misstagen i Magento är att inte hantera duplicerat. Det kan uppstå på grund av flera URL-vägar till samma produkt eller när samma produkt listas i flera kategorier. Sökmotorer straffar ofta webbplatser med dubbelt innehåll, så det är viktigt att använda ”canonical tags” för att peka ut vilken URL som ska prioriteras.

Din webbplats har bristfällig metadata

Att inte fylla i metadata kan skada din SEO. Magento har fält för dessa, men de förbises ofta av många webbplatsägare. En bra meta title och meta description kan öka din klickfrekvens från sökresultaten.

Din webbplats har långsamma laddningstider

Magento kan vara resurskrävande, och om det inte är korrekt optimerat kan det leda till långsamma sidor. Långsamma sidor är inte bara dåliga för användarupplevelsen utan kan även skada din SEO-ranking.

Din webbplats saknar XML-sitemap

Magento har inbyggda verktyg för att skapa XML-sitemaps, men det är vanligt att webbplatsägare förbiser detta steg. En XML-sitemap hjälper sökmotorer att snabbt och effektivt indexera ditt innehåll.

Din webbplats är inte mobilanpassad

Eftersom en allt större andel av internetanvändare surfar via mobila enheter, är mobiloptimering avgörande. Misslyckas du med att tillhandahålla en mobilvänlig upplevelse kan det negativt påverka din ranking, särskilt efter Googles övergång till mobile-first indexing.

MAgento Plugins och verktyg

Verktyg och plugins för att förbättra SEO i Magento

Magento är känt för sin flexibilitet och skalbarhet, vilket delvis beror på det rika utbudet av plugins och verktyg tillgängliga för plattformen. När det gäller SEO, finns det flera tillägg som kan hjälpa till att optimera din Magento-webbplats. Här är några av de mest populära:

Magento SEO Suite Ultimate

Detta allt-i-ett-tillägg erbjuder en rad funktioner, från förbättring av metadata till avancerad kanonisk tagghantering.

CreareSEO

Ett kostnadsfritt plugin som täcker grundläggande SEO-behov, inklusive robot.txt-redigering och meta tag-templates.

Amasty SEO Toolkit

Ett verktygspaket som omfattar flera funktioner, inklusive en sidkarta-generator, rik snippet-skapare, och mer.

Mageplaza SEO

Ett ”allt-i-ett”-SEO-verktyg som hjälper till att automatisera meta-taggar, skapa SEO-vänliga URL:er och förbättra sökfunktionen.

SEO Page Title Overwrite

Ett enkelt men effektivt plugin för att skriva över sidtitlar för att göra dem mer SEO-vänliga.

ReloadSEO

Ett verktyg som ger realtidsfeedback om din sidas SEO-prestanda direkt i Magento backend.

Genom att använda dessa verktyg och plugins kan Magento-ägare lättare upptäcka och åtgärda SEO-relaterade problem och säkerställa att deras webbplats är optimerad för sökmotorer.

våra 10 bästa tips för att förbättra din SEO i MAgento

Våra 10 bästa tips för att förbättra din SEO i Megento

Optimera produktbilder

Namnge dina bilder på ett meningsfullt sätt med nyckelord, använd ALT-tags, och se till att de är komprimerade för webben.

Använd SEO-vänliga URL:er

Undvik långa och komplicerade URL-strukturer. Magento erbjuder möjligheten att skriva om URL:er så att de blir beskrivande och innehållsrika.

Fokusera på innehåll

Skriv unika och engagerande produktbeskrivningar. Undvik tillverkarens standardbeskrivningar.

Använd Schema Markup

Detta kan hjälpa till att förbättra hur din produktinformation visas i SERPs, som stjärnbetyg och priser.

Undvik duplicerat innehåll

Använd canonical tags där det är lämpligt, särskilt för produkter tillgängliga via flera URL:er eller kategorier.

Förbättra laddningstiderna

Använd caching, Content Delivery Networks (CDN), och optimerade bilder för att snabba upp din webbplats.

Optimera Mobilupplevelsen

Säkerställ att din webbplats är responsiv och laddar snabbt på mobila enheter.

Använd meta titles och meta descriptions

De bör vara unika för varje sida och innehålla relevanta nyckelord.

Integrera sociala medier

Använd sociala delningsknappar och integrera recensioner för att förbättra användarupplevelsen och uppmuntra social delning.

Regelbunden översyn

SEO är en ständigt föränderlig värld. Gör regelbundna kontroller av din webbplats för att säkerställa att du följer bästa praxis och för att identifiera eventuella problemområden.

NC_Porträtt_Roberg_Nyberg

Vill du veta mer?

Kontakta mig, Robert Nyberg

CO Founder | Senior SEO

+46 70 718 96 97
robert@newcustomers.se

Så här hjälper vi ditt företag att lyckas med sökmotoroptimering

I de uppdrag vi åtar oss, går vi på new customers in som en affärspartner som hjälper våra kunder att utveckla nya affärer på Google som affärskanal, där vi optimerar hela kedjan – från ett sök, till en affär. Detta kallar vi för konverteringsoptimering och är en viktig del av vår process.

När vi arbetar med sökmotoroptimering vill vi jobba med dina mest strategiska och affärsnära sökord, som din målgrupp söker efter på Google för att hitta dina tjänster eller produkter. Som din affärspartner är vårt mål alltid att ligga på första sidan på Google på dessa sökbegrepp, då det är här vi på allvar kan komma in i dina kunders egenvalda besluts- och köpprocess.

Tillsammans med dig tillvaratar vi din fulla potential och kraft på Google som affärskanal för att ge dig fler leads och konkreta affärer.

vår process vid sökmotoroptimering

Vår process vid sökmotoroptimering

Genom våra metoder, vår kompetens och vårt arbetssätt hjälper vi dig att optimera och maximera hela kedjan från ett organiskt sök på Google till en konkret affär, där allt är mätbart från start.

Kostnadsfri SEO-analys

Vill du få en kostnadsfri SEO-analys?

På new customers hjälper vi företag inom många olika branscher med SEO, vars webbplatser är byggda i Magento, i syfte att nå toppen på sina strategiska och affärsnära sök. När du väljer oss som din affärspartner, är det precis vad du kan förvänta dig av oss.

Vill du jobba med sökmotoroptimering och veta mer hur din hemsida presterar idag, samt vilken potential som finns? Då är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri SEO-analys av din webbplats.

Kontakta oss för om du är intresserad av SEO

SEO i Magento: Vad kan vi förvänta oss i framtiden?

Framtiden för sökmotoroptimering i Magento både spännande och innovativ ut! När det kommer till e-handelsplattformar har Magento alltid varit i framkant, särskilt när det gäller att anpassa sig till de senaste SEO-trenderna.

Men vad kan vi egentligen förvänta oss av sökmotoroptimering i Magento framöver? Här är några insikter och förutsägelser:

Fokus på AI-drivna sökningar

Med framstegen inom artificiell intelligens (AI) kan vi förvänta oss att Magento kommer att integrera fler AI-drivna verktyg för att förbättra produktrekommendationer, sökresultat och personalisering, vilket direkt kan påverka SEO.

Röstbaserade sökningar

Med ökningen av röstassistenter som Google Assistant, Siri och Alexa, kommer e-handelsplattformar som Magento sannolikt att optimera för röstsökningar. Detta kan innebära en förändring i hur nyckelord används och hur innehåll skapas.

Lokal-SEO
Vill du lära dig mer om SEO?
Läs vår guide

Förbättrad mobiloptimering

seoMed tanke på vikten av mobiltrafik och Google’s ”mobile-first” strategi, kan vi förvänta oss att Magento kommer att fortsätta att förbättra sina mobiloptimeringsverktyg, vilket säkerställer snabbare laddningstider och en bättre användarupplevelse på mobiltelefoner.

Mer integreringar med sociala medier

Sociala medier är inte bara en plattform för marknadsföring, utan också en viktig trafikkälla. Magento kan utöka sina integrationer med populära sociala nätverk, vilket ger bättre social delning och därmed en bättre SEO-positionering.

Förbättrad användarupplevelse (UX) som en SEO-faktor:

Användarupplevelsen blir allt viktigare som en rankingfaktor. Magento kommer sannolikt att införliva fler UX-verktyg och bästa praxis för att säkerställa att webbplatser inte bara är optimerade för sökmotorer, utan också för användare.

Kontakta oss

Varmt välkommen till oss på new customers. Vi har specialiserat oss på att skapa mer trafik till din webb, få ut mer affärer från webben och uppgradera dina kunders kundresa.

Stockholm Address
Stockholm
Kungsgatan 9
111 43 Stockholm
Göteborg Address
Göteborg
Kungsportsavenyn 21
411 36 Göteborg

Letar du efter våra medarbetare? Hitta dem här.