Logo

SEO Drupal

Drupal är ett kraftfullt och flexibelt innehållshanteringssystem (CMS) med öppen källkod som används av en mängd olika webbplatser och applikationer världen över. Dess robusta ramverk och skräddarsydda anpassningsmöjligheter gör det möjligt för webbplatsägare att bygga allt från personliga bloggar, till stora företagswebbplatser.

Drupal

Att vara synlig och ranka högt i sökmotorer som Google är lika viktigt för Drupal-webbplatser, som för vilken annan plattform som helst.

Låt oss utforska nyckelaspekterna av SEO-arbete på Drupal-webbplatser, de vanligaste misstagen man bör undvika och de mest effektiva strategierna för att uppnå starka SEO-resultat med Drupal. Dessutom delar vi med oss av hur vi på new customers jobbar och hur vi kan stötta dig.

Drupal

Vad är Drupal?

Drupal är en avancerad och kraftfull öppen källkodsplattform för innehållshantering som används för att bygga allt från personliga bloggar, till komplexa företagswebbplatser. Det är känt för sin robusthet, flexibilitet och ett stort utbud av moduler som utökar dess funktion.

Drupal är utformat för att hantera stora mängder data och komplex innehållsstruktur, vilket gör det till ett populärt val för större organisationer och myndigheter som kräver en skalbar och säker CMS-lösning.

Fördelar med Drupal

 1. Hög säkerhet: Drupal har ett rykte om att vara ett av de säkraste CMS:en och väljs därför ofta av regeringar och andra organisationer som hanterar känslig information.
 2. Anpassningsbarhet: Med tusentals tillgängliga moduler och teman kan användare skräddarsy sin webbplats nästan hur som helst. Det går också att skapa anpassad funktion med hjälp av Drupals API:er.
 3. Skalbarhet: Drupal klarar av webbplatser med mycket trafik och stora datamängder, vilket gör det till ett idealiskt val för stora och komplexa webbplatser.
 4. Flexibel innehållsarkitektur: Drupals flexibla innehållsarkitektur tillåter att du hanterar och strukturerar ditt innehåll på ett sätt som passar din organisation, vilket är särskilt användbart för webbplatser med omfattande innehåll och komplexa datastrukturer.
 5. Communitystöd: Drupal har ett stort och engagerat community som ständigt arbetar med att förbättra plattformen. Detta innebär tillgång till omfattande dokumentation, ett aktivt användarforum och gratis uppdateringar.
 6. SEO-vänligt: Även om Drupal kräver lite mer teknisk insikt för att optimera för sökmotorer, så erbjuder det kraftfulla verktyg för SEO genom olika moduler som hjälper till att förbättra synligheten online.
 7. Multispråkstöd: Drupal ger starkt stöd för flerspråkiga webbplatser, vilket är en stor fördel för globala webbplatser som behöver fungera på flera språk.
 8. Starkt prestanda: Optimerade standardkonfigurationer och möjligheten till avancerad caching gör att Drupal-webbplatser kan ha snabba laddningstider och bra prestanda även under hög belastning.
Varför är SEO viktigt för Drupal-webbplatser

Varför är SEO viktigt för Drupal-webbplatser?

Sökmotoroptimering är viktigt för alla webbplatser som vill driva trafik och Drupal-webbplatser är inget undantag.

Att optimera din Drupal-webbplats för sökmotorer som Google innebär att du förbättrar chanserna att synas högt i sökresultaten, vilket är avgörande för att locka besökare och potentiella kunder.

Eftersom Drupal ofta används för stora, innehållstunga webbplatser, kan effektiv SEO säkerställa att innehållet når rätt publik och att webbplatsen rankas väl för relevanta söktermer.

Är Drupal SEO-vänligt?

Är Drupal SEO-vänligt?

Drupal anses vara en väldigt SEO-vänlig plattform tack vare dess strukturerade grund och förmåga att hantera innehåll på ett sätt som sökmotorer uppskattar.

Den är utformad för att hantera komplexa innehållstyper och har ett starkt stöd för taxonomier, vilket hjälper till att organisera och presentera innehåll på ett sätt som förbättrar SEO.

Dessutom tillåter Drupal detaljerad kontroll av URL-strukturer och har goda möjligheter för att skapa SEO-vänliga sidor med hjälp av moduler som är utformade för att förstärka olika SEO-strategier.

Vanliga misstag när du jobbar med SEO i WordPress och hur du undviker dem

Vanliga misstag när du jobbar med SEO i WordPress och hur du undviker dem

Att arbeta med SEO i Drupal kan vara en kraftfull väg till bättre sökresultat och ökad trafik, men det finns vanliga fallgropar som är viktiga att undvika.

Nedan har vi listat några av de vanligaste misstagen som ofta görs och våra bästa råd för att undvika dem:

Vanliga misstag

 1. Att inte använda SEO-moduler: Drupal erbjuder en rad kraftfulla SEO-moduler. Att förbise dessa verktyg är ett vanligt misstag som kan begränsa din webbplats SEO-prestanda.
 2. Att inte ta hänsyn till mobila användare: Att inte prioritera mobilanpassning kan skada din ranking, då Google använder mobile-first indexering.
 3. Dålig användning av taxonomier: Att inte använda eller felanvända Drupals taxonomisystem kan leda till dålig innehållsstrukturering och sämre SEO.
 4. Överladdning av moduler: Att installera för många moduler kan göra din webbplats långsam och otymplig, vilket har en negativ påverkan på SEO.
 5. Otillräcklig innehållsoptimering: Att inte optimera sidtitlar, meta-taggar och innehåll med relevanta nyckelord kan göra att din webbplats inte rankar så högt som den skulle kunna göra.
Så lyckas du med ditt SEO-arbete i Drupal

SEO-experten tipsar: Så lyckas du med ditt SEO-arbete i Drupal

När du arbetar med SEO i Drupal finns det några best practice att hålla dig till:

Genom att följa dessa riktlinjer kan du förbättra din Drupals webbplats chanser att rankas högt i sökmotorerna och dra till sig mer relevant trafik.

NC_Porträtt_Roberg_Nyberg

Vill du veta mer?

Kontakta mig, Robert Nyberg

CO Founder | Senior SEO

+46 70 718 96 97
robert@newcustomers.se

Bra plugins för SEO i Drupal

Så här hjälper vi ditt företag att lyckas med sökmotoroptimering

I de uppdrag vi åtar oss, går vi på new customers in som en affärspartner som hjälper våra kunder att utveckla nya affärer på Google som affärskanal, där vi optimerar hela kedjan – från ett sök, till en affär. Detta kallar vi för konverteringsoptimering och är en viktig del av vår process.

När vi arbetar med sökmotoroptimering vill vi jobba med dina mest strategiska och affärsnära sökord, som din målgrupp söker efter på Google för att hitta dina tjänster eller produkter. Som din affärspartner är vårt mål alltid att ligga på första sidan på Google på dessa sökbegrepp, då det är här vi på allvar kan komma in i dina kunders egenvalda besluts- och köpprocess.

Tillsammans med dig tillvaratar vi din fulla potential och kraft på Google som affärskanal för att ge dig fler leads och konkreta affärer.

Vår process vid sökmotoroptimering

Vår process vid sökmotoroptimering

Genom våra metoder, vår kompetens och vårt arbetssätt hjälper vi dig att optimera och maximera hela kedjan från ett organiskt sök på Google till en konkret affär, där allt är mätbart från start.

Kostnadsfri SEO-analys

Vill du få en kostnadsfri SEO-analys?

På new customers hjälper vi företag inom många olika branscher med SEO, vars webbplatser är byggda i Drupal, i syfte att nå toppen på sina strategiska och affärsnära sök. När du väljer oss som din affärspartner, är det precis vad du kan förvänta dig av oss.

Vill du jobba med sökmotoroptimering och veta mer hur din hemsida presterar idag, samt vilken potential som finns? Då är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri SEO-analys av din webbplats.

NC_Case_Mercuri
Kolla in vårt case med Mercuri International
Försäljning har ökat med 218%
SEO i drupal

SEO i Drupal: Vad kan vi förvänta oss i framtiden?

SEO kommer fortsatt att vara en viktig del av att driva trafik till webbplatser och Drupal som plattform kommer att fortsätta att utvecklas för att möta dessa behov. Vi kan förvänta oss:

Förbättrade SEO-verktyg

Utvecklingen av ännu mer sofistikerade SEO-moduler som integrerar AI och maskininlärning för att förbättra innehållsanalys och optimeringsprocesser.

Större fokus på användarupplevelse

Google och andra sökmotorer betonar användarupplevelsen mer och mer, vilket kommer leda till att Drupal-utvecklare lägger större vikt vid responsiva teman och snabbhetsoptimering.

Allt-du-behover-veta-om-SEOjpg-1
Lär dig allt om SEO
Läs vår Guide

Semantisk webb och strukturerad data

Bättre verktyg för att hantera och presentera strukturerad data som hjälper sökmotorer att förstå innehållet på webbplatserna på ett djupare plan.

Integration med olika plattformar

Förbättrad integration med sociala medier och andra plattformar för att stärka webbplatsers närvaro och synlighet på nätet.

Anpassning efter lokala SEO-trender

Verktyg och funktioner som hjälper webbplatsägare att optimera för lokala sökningar och dra nytta av lokala marknader och publik.

Kontakta oss

Varmt välkommen till oss på new customers. Vi har specialiserat oss på att skapa mer trafik till din webb, få ut mer affärer från webben och uppgradera dina kunders kundresa.

Stockholm Address
Stockholm
Kungsgatan 9
111 43 Stockholm
Göteborg Address
Göteborg
Kungsportsavenyn 21
411 36 Göteborg

Letar du efter våra medarbetare? Hitta dem här.