Logo

SEO Elementor

Elementor är en innovativ page builder, alltså ett plugin för WordPress, som omvandlar designprocessen och ger dig enastående kontroll över webbupplevelsen. Med dess Drag and Drop-funktion och breda utbud av anpassningsbara widgets kan du skapa allt från minimalistiska bloggar, till fullt utrustade e-handelsplattformar.

SEO Elementor

För att nå ut till din målgrupp och uppnå bästa möjliga placering i sökmotorer som Google, är det avgörande att förstå hur du optimerar din webbplats skapad med Elementor. I denna artikel djupdyker vi de specifika aspekterna av SEO-arbete med Elementor, benar ut ut vanliga fallgropar och delar med oss av de mest effektiva teknikerna för att förbättra SEO-arbetet, samt hur vi på new customers kan hjälpa dig att maximera potentialen i din Elementor-webbplats.

Vad är Elementor?

Elementor är ett innovativt och användarvänligt page builder-plugin för WordPress som gör det möjligt för användare att skapa professionella webbsidor med en Drag and Drop-funktion.

Det har revolutionerat sättet webbplatser designas på genom att erbjuda ett brett utbud av anpassningsbara widgets och funktionella moduler som gör det enkelt att skapa responsiva och visuellt tilltalande webbplatser, utan att behöva skriva en rad kod.

Elementor är känt för sin flexibilitet och förmåga att arbeta med nästan alla teman, vilket gör det till ett populärt val för såväl nybörjare som erfarna webbutvecklare.

Hur fungerar Elementor?

Elementor ger dig som användare en visuell editor där du kan bygga sidor i realtid direkt i WordPress. Det erbjuder en mängd fördesignade mallar och block som kan anpassas efter eget behov.

Du kan välja olika element, så kallade widgets – såsom textblock, bilder, knappar och sliders – och placera dem på sidan genom ett intuitivt gränssnitt. Varje element kan sedan justeras med detaljerade inställningar för storlek, färg, typsnitt och andra designalternativ.

Med live-förhandsgranskning kan du se resultatet av din design direkt, utan att växla mellan redigerings- och förhandsgranskningslägen. Elementor hanterar även responsiv design, vilket säkerställer att webbsidor ser bra ut på alla enheter.

Fördelar med Elementor

Vanliga misstag när du jobbar med SEO i Elementor och hur du undviker dem

Vanliga misstag när du jobbar med SEO i Elementor och hur du undviker dem

När du jobbar med SEO i Elementor är det lätt att göra misstag som kan påverka din webbplats ranking negativt. Nedan har vi listat några av de vanligaste fallgroparna:

 1. Du överanvänder Elementor-widgets: Att dra in för många widgets på en sida kan göra den tung och långsam att ladda. Använd endast de widgets som verkligen bidrar till din sidas värde och användarupplevelse.
 2. Du prioriterar inte responsiv design: Glöm inte att anpassa ditt innehåll för olika enheter. En webbplats som inte är mobilvänlig rankas lägre av sökmotorer.
 3. Du optimerar inte bilder: Att inte komprimera bilder eller lägga till alt-texter kan försämra din sidhastighet och SEO. Använd Elementors bildoptimeringsverktyg för att hålla bilderna webb-vänliga.
 4. Du använder inte SEO-plugins: Elementor kompletterar, men ersätter inte SEO-plugins. Se till att använda plugins som Yoast eller Rank Math för att finjustera din SEO-strategi.
 5. Du glömmer bort metadata: Varje sida bör ha en unik titel och metabeskrivning som reflekterar dess innehåll. Dessa är viktiga för SEO och bör inte förbises.
 6. Du har en svag internlänkning: Att inte använda intern länkning effektivt kan leda till missade SEO-möjligheter. Se till att länka mellan sidor och inlägg där det är relevant.
 7. Du använder föråldrade Elementor-versioner: Äldre versioner av Elementor kanske inte är optimerade för SEO. Håll ditt plugin uppdaterat för de senaste funktionerna och säkerhetsåtgärderna.
 8. Du anpassar inte URL:er: Standardinställningarna är inte alltid SEO-vänliga. Använd Elementors möjligheter att skapa läsbara och beskrivande URL:er.
Hur kan Elementor optimeras för SEO?

Hur kan Elementor optimeras för SEO?

För att maximera SEO-fördelarna med Elementor är det viktigt att använda verktyget på rätt sätt.

Genom att arbeta med On-Page SEO enligt best practice, hålla webbplatsens laddningstider snabba och säkerställa att innehållet är av hög kvalitet och relevant för besökarna, samt rätt inställningar och en genomtänkt SEO-strategi, kan webbplatser byggda med Elementor ranka högt i sökresultaten.

NC_Porträtt_Roberg_Nyberg

Vill du veta mer?

Kontakta mig, Robert Nyberg

CO Founder | Senior SEO

+46 70 718 96 97
robert@newcustomers.se

SEO-expertens 10 tips när du jobbar med SEO i Elementor

 1. Använd SEO-vänliga Elementor-widgets: Välj widgets som stödjer SEO som tillåter anpassning av rubriker (H1, H2, H3 osv.) och textstrukturer som är viktiga för indexering.
 2. Optimera title-taggar och meta descriptions: Anpassa title-taggar och meta descriptions för varje sida för att inkludera relevanta nyckelord och uppmuntra till klick från sökresultaten.
 3. Följ en logisk URL-struktur: Använd Elementors möjlighet att skapa SEO-vänliga permalänkar som är beskrivande och innehåller nyckelord.
 4. Jobba med alt-texter: Kom ihåg att lägga till beskrivande alt-texter för alla bilder, vilket förbättrar både tillgänglighet och SEO.
 5. Optimera för mobilanvändare: Med Elementors responsiva designinställningar – se till att din webbplats fungerar felfritt på alla enheter, vilket är en faktor som Google värderar högt.
 6. Optimera laddningstiderna: Använd komprimerade bilder och minimera användningen av tunga JavaScript-filer för att förbättra sidans laddningstid.
 7. Skapa värdefullt och engagerande innehåll: Content is king när det kommer till SEO. Se till att ditt innehåll är relevant, informativt och intressant för dina besökare.
 8. Internlänka: Skapa en stark intern länkstruktur som hjälper till med navigeringen på webbplatsen och stärker sidornas SEO-värde.
 9. Använd Rich Snippets: Överväg att implementera schema markup för att hjälpa sökmotorerna att förstå innehållet på din sida bättre och förbättra presentationen i sökresultaten.
 10. Håll dig uppdaterad: SEO-landskapet förändras ständigt. Håll dig uppdaterad med de senaste trenderna och anpassa din Elementor-webbplats därefter.

När ska man använda Elementor?

Elementor är perfekt att använda när du vill:

New Customers

Så här hjälper vi ditt företag att lyckas med sökmotoroptimering

I de uppdrag vi åtar oss, går vi på new customers in som en affärspartner som hjälper våra kunder att utveckla nya affärer på Google som affärskanal, där vi optimerar hela kedjan – från ett sök, till en affär. Detta kallar vi för konverteringsoptimering och är en viktig del av vår process.

När vi arbetar med sökmotoroptimering vill vi jobba med dina mest strategiska och affärsnära sökord, som din målgrupp söker efter på Google för att hitta dina tjänster eller produkter. Som din affärspartner är vårt mål alltid att ligga på första sidan på Google på dessa sökbegrepp, då det är här vi på allvar kan komma in i dina kunders egenvalda besluts- och köpprocess.

Tillsammans med dig tillvaratar vi din fulla potential och kraft på Google som affärskanal för att ge dig fler leads och konkreta affärer.

Vår process vid sökmotoroptimering

Vår process vid sökmotoroptimering

Genom våra metoder, vår kompetens och vårt arbetssätt hjälper vi dig att optimera och maximera hela kedjan från ett organiskt sök på Google till en konkret affär, där allt är mätbart från start.

Kostnadsfri sökordsanalys

Vill du få en kostnadsfri SEO-analys?

På new customers hjälper vi företag inom många olika branscher med SEO, vars webbplatser är byggda med Elementor, i syfte att nå toppen på sina strategiska och affärsnära sök. När du väljer oss som din affärspartner, är det precis vad du kan förvänta dig av oss.

Vill du jobba med sökmotoroptimering och veta mer hur din hemsida presterar idag, samt vilken potential som finns? Då är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri SEO-analys av din webbplats.

NC_Case_Mercuri
Läs om hur vi hjälpte Mercuri öka antal leads med 125%
Case Mercuri

SEO i Elementor: Vad kan vi förvänta oss i framtiden?

När teknologin ständigt utvecklas, kan vi förvänta oss att Elementor fortsätter att expandera sina SEO-funktioner för att möta de senaste trenderna och algoritmuppdateringarna från sökmotorer.

Här är några förväntningar på framtidens SEO i Elementor:

Förbättrad prestanda

Eftersom sidhastighet är en viktig faktor för SEO, kan vi förvänta oss att Elementor kommer fortsätta att optimera för snabbare laddningstider – både genom interna förbättringar och bättre integration med cachningsplugins.

Fördjupad integration med SEO-plugins

Elementor kommer troligtvis att erbjuda ännu tätare integration med populära SEO-plugins som Yoast SEO, vilket gör det smidigare att optimera varje aspekt av en webbplats direkt inifrån Elementors gränssnitt.

Smartere AI-driven optimering

Vi kan förvänta oss att Elementor implementerar AI-teknik för att ge rekommendationer och automatisera SEO-processer, såsom innehållsanalys och nyckelordsforskning.

Allt-du-behover-veta-om-SEOjpg-1
Läs vår Guide om SEO
Hur fungerar SEO?

Förbättrade analysverktyg

Elementor kan inkludera fler inbyggda verktyg för att analysera och rapportera om SEO-prestanda, vilket hjälper användare att fatta datadrivna beslut.

Fler tillgänglighetsalternativ

Elementor kan komma att utöka sina verktyg för att säkerställa att webbplatser inte bara är SEO-vänliga utan också tillgänglighetsanpassade, vilket blir allt viktigare för ranking.

Fokus på mobilanpassad SEO

Med Googles mobile first-indexering kan Elementor utveckla nya funktioner som ytterligare förbättrar användarupplevelsen på mobila enheter.

Integrering med sociala medier

Eftersom sociala signaler kan påverka SEO, kan Elementor inkludera fler funktioner för att integrera och optimera innehåll för sociala medieplattformar.

Stöd för röst- och bildsök

Med ökande användning av röstsök och bildsök kan Elementor utveckla nya verktyg för att optimerar innehåll för dessa söktyper.

Kontakta oss

Varmt välkommen till oss på new customers. Vi har specialiserat oss på att skapa mer trafik till din webb, få ut mer affärer från webben och uppgradera dina kunders kundresa.

Stockholm Address
Stockholm
Kungsgatan 9
111 43 Stockholm
Göteborg Address
Göteborg
Kungsportsavenyn 21
411 36 Göteborg

Letar du efter våra medarbetare? Hitta dem här.