Logo

SEO Wordpress

WordPress är ett dominerande dynamiskt innehållshanteringssystem (CMS) med öppen källkod som driver en stor del av världens webbplatser, webbapplikationer och bloggar. Med sin flexibilitet och omfattande anpassningsmöjligheter kan webbplatsägare skapa allt från enkla bloggar till komplexa e-handelssajter.

WordPress

Precis som för alla webbplatser är det avgörande att synas och ranka högt i sökmotorer som Google. I denna artikel djupdyker vi vad SEO-arbete på webbplatser som är byggda i WordPress innebär, de vanligaste fallgroparna och vilka de bästa metoderna är för att lyckas med sökmotoroptimering i WordPress, samt hur vi på new customers jobbar och kan hjälpa dig.

Vad är WordPress?

WordPress är ett av de mest populära CMS:en i världen, som används av över en tredjedel av alla webbplatser på nätet. Ursprungligen skapat som en bloggplattform, har WordPress utvecklats över åren för att stödja allt från enkla bloggar till komplexa e-handelswebbplatser och företagsportaler.

En webbplats som är byggd i WordPress är byggd på öppen källkod, innebär att den är fritt tillgänglig för alla att ladda ner, använda och modifiera, vilket har lett till en enorm community av utvecklare, designers och användare som ständigt förbättrar och expanderar dess möjligheter.

NC_Porträtt_Nicklas_Larenholtz

Vill du veta mer?

Kontakta mig, Nicklas Larenholtz

Head of SEO

+46 73 80 123 17
nicklasl@newcustomers.se

Fördelar med WordPress

Webbplatser som är byggda i WordPress kommer med en rad fördelar som gör det till ett förstahandsval för många webbplatsägare.

Fördelar som dessa gör WordPress till en kraftfull, mångsidig och kostnadseffektiv plattform för både webbutveckling och publicering:

 1. Flexibilitet: Oavsett om du vill starta en blogg, en portfölj, en affärswebbplats eller en fullskalig e-handelssida, kan WordPress anpassas för att möta dina behov.
 2. Användarvänligt: Med sin intuitiva gränssnitt kan även nybörjare snabbt komma igång med att publicera innehåll.
 3. Stor community: En av de största styrkorna med WordPress är dess globala community. Detta innebär att du har tillgång till ett överflöd av teman, plugins och resurser.
 4. Säkerhet: Regelbundna uppdateringar och en aktiv community säkerställer att plattformen förblir säker mot potentiella hot.
 5. Skalbarhet: WordPress-webbplatser kan enkelt skala för att stödja allt från ett fåtal besökare till miljontals.
 6. Integration: Plattformen kan integreras med en mängd tredjepartstjänster, från sociala medier till betalningsportaler, vilket förenklar administrativa uppgifter och marknadsföring.
 7. Kostnadseffektivt: Eftersom WordPress är öppen källkod är det fritt att ladda ner och använda, vilket minimerar startkostnaderna.
Varför är SEO viktigt för WordPress-webbplatser

Varför är SEO viktigt för WordPress-webbplatser?

Sökmotoroptimering (SEO) är avgörande för att öka synligheten och driva organisk trafik till en webbplats. Med tanke på WordPress popularitet och användning över hela webben, är det särskilt viktigt för dess användare att optimera sina webbplatser för sökmotorer:

 1. Konkurrenskraft: Med miljontals webbplatser byggda på WordPress, kan rätt SEO-strategi vara skillnaden mellan att sticka ut i sökresultaten eller förbli osedd.
 2. Anpassningsbarhet: Även om WordPress är SEO-vänligt ”ut ur lådan”, erbjuder det även en mängd plugins och verktyg för att ytterligare förbättra SEO.
 3. Organisk trafik: Genom att optimera din WordPress-webbplats för sökmotorer kan du driva en ständig ström av organisk trafik, vilket ofta resulterar i högre engagemang och konverteringsgrader jämfört med betald trafik.
Är Wordpress SEO-vänligt

Är WordPress SEO-vänligt?

WordPress är i grunden mycket SEO-vänligt, vilket är en av orsakerna till dess popularitet. Plattformen är konstruerad med enkla koder, vilket gör det lätt för sökmotorerna att läsa och indexera en webbplats innehåll.

Dessutom, eftersom det ursprungligen utvecklades som en bloggplattform, kommer den med flera SEO-fördelaktiga funktioner som standard, såsom förmågan att generera sökmotorvänliga URL:er och användning av rubriktaggar. Men medan WordPress i sin grundform är bra för SEO, blir dess verkliga potential uppenbar när du börjar använda SEO-specifika plugins och teman, men mer om det längre ner.

Hur kan Wordpress optimeras för SEO?

Hur kan WordPress optimeras för SEO?

Även om WordPress redan har en rad inbyggda SEO-funktioner, finns det ytterligare åtgärder du kan vidta för att förbättra din webbplats synlighet i sökmotorerna:

Använd SEO-plugins

Det finns många plugins designade specifikt för WordPress SEO. Populära val inkluderar Yoast SEO och All in One SEO Pack, som ger dig detaljerad kontroll över hur din webbplats presenteras för sökmotorer.

Optimera ditt innehåll

Nyckelordsoptimering är viktig. Se till att använda relevanta nyckelord i dina inlägg, sidor och meta descriptions.

Snabba laddningstider

Optimering av bilder, minimering av CSS och JavaScript samt användning av caching-plugins kan påskynda din webbplats, vilket både sökmotorer och användare uppskattar.

Mobiloptimering

Använd responsiva teman för att säkerställa att din webbplats ser bra ut och fungerar smidigt på alla enheter.

Guidelines

Riktlinjer att förhålla dig till när du jobbar med SEO i WordPress

När du optimerar din WordPress-webbplats för SEO är det viktigt att följa vissa best praxis för att uppnå bästa möjliga resultat. På så vis kan du säkerställa att din WordPress-webbplats inte bara är optimerad för nuvarande SEO-standarder, utan också förberedd för framtida uppdateringar och förändringar inom sökmotoroptimering:

Vanliga misstag när du jobbar med SEO i WordPress och hur du undviker dem

Vanliga misstag när du jobbar med SEO i WordPress och hur du undviker dem

När du jobbar med SEO i WordPress är det lätt att falla in i fällor som kan skada din webbplats ranking i sökmotorerna. Många av dessa misstag beror på bristande kunskap eller en förbise av vissa grundläggande principer inom sökmotoroptimering. Att känna till dessa misstag och hur man undviker dem kan vara avgörande för din webbplats framgång i sökresultaten.

Vanliga misstag att undvika

Våra bästa tips för ett lyckat SEO-arbete i WordPress

Genom att undvika de vanliga misstagen och följa de rekommenderade tipsen kan du driva din WordPress-webbplats mot en framgångsrik sökmotoroptimering och därmed en starkare närvaro online.

NC_Porträtt_Roberg_Nyberg

Vill du veta mer?

Kontakta mig, Robert Nyberg

CO Founder | Senior SEO

+46 70 718 96 97
robert@newcustomers.se

Rätt tema och plugins för SEO i WordPress

När man startar en WordPress-webbplats är en av de första besluten man ställs inför valet av tema. Med tusentals teman tillgängliga, kan det vara överväldigande att bestämma vilket som är bäst för din webbplats, särskilt med tanke på SEO. Förutom temat är plugins en annan viktig komponent i en WordPress-webbplats. Vissa plugins kan påverka webbplatsens SEO direkt, medan andra kan ha indirekta effekter genom att påverka webbplatsens hastighet, säkerhet och användarvänlighet.

Välj SEO-vänligt tema

Ett tema spelar en avgörande roll i hur din webbplats presenteras och fungerar, och detta kan ha en stor inverkan på din SEO. När du väljer ett tema för din WordPress-webbplats bör du tänka på följande:

 1. Responsiv design: Med så många användare som surfar på webben via mobila enheter är det absolut nödvändigt att välja ett tema som är mobilvänligt. Google och andra sökmotorer belönar webbplatser som fungerar bra på mobila enheter.
 2. Snabb laddningstid: Ett bloatat tema fyllt med onödiga funktioner kan sänka din webbplats hastighet, vilket i sin tur kan skada din SEO. Välj ett lättviktigt tema som är optimerat för hastighet.
 3. Kodkvalitet: Ett tema som är dåligt kodat kan skapa SEO-problem. Det är därför viktigt att välja ett tema från en pålitlig utvecklare.
 4. Schema markup: Vissa teman inkluderar schema markup (strukturerad data) som hjälper sökmotorer att förstå innehållet på din webbplats bättre.

Viktiga plugins för SEO

WordPress samhället erbjuder ett brett utbud av plugins som kan hjälpa dig att förbättra din webbplats SEO. Här är några att överväga:

 1. Yoast SEO: Ett av de mest populära SEO-pluginsen. Det ger dig verktyg för att optimera dina inlägg och sidor för sökmotorer, generera XML-sitemaps, styra metadata och mycket mer.
 2. W3 Total Cache: Hastighet är avgörande för SEO, och detta plugin hjälper till att cacha din webbplats, vilket förbättrar laddningstiderna.
 3. Smush Image Optimization: Bilder kan dra ner en webbplats hastighet om de inte är optimerade. Detta plugin komprimerar och optimerar dina bilder utan att förlora kvalitet.
 4. Redirection: Hanterar omdirigeringar och hjälper till att lösa brutna länkar, vilket kan vara skadligt för SEO.
 5. All in One Schema Rich Snippets: Ger sökmotorer användbar information för att visa i sökresultaten, vilket kan öka klickfrekvensen.

Genom att välja rätt tema och komplettera det med kraftfulla plugins kan du säkerställa att din WordPress-webbplats inte bara ser bra ut utan också är optimerad för sökmotorer.

New customers - SEO-företag

Så här hjälper vi ditt företag att lyckas med sökmotoroptimering

I de uppdrag vi åtar oss, går vi på new customers in som en affärspartner som hjälper våra kunder att utveckla nya affärer på Google som affärskanal, där vi optimerar hela kedjan – från ett sök, till en affär. Detta kallar vi för konverteringsoptimering och är en viktig del av vår process.

När vi arbetar med sökmotoroptimering vill vi jobba med dina mest strategiska och affärsnära sökord, som din målgrupp söker efter på Google för att hitta dina tjänster eller produkter. Som din affärspartner är vårt mål alltid att ligga på första sidan på Google på dessa sökbegrepp, då det är här vi på allvar kan komma in i dina kunders egenvalda besluts- och köpprocess.

Tillsammans med dig tillvaratar vi din fulla potential och kraft på Google som affärskanal för att ge dig fler leads och konkreta affärer.

Vår process vid sökmotoroptimering

Vår process vid sökmotoroptimering

Genom våra metoder, vår kompetens och vårt arbetssätt hjälper vi dig att optimera och maximera hela kedjan från ett organiskt sök på Google till en konkret affär, där allt är mätbart från start.

Kostnadsfri SEO-analys

Vill du få en kostnadsfri SEO-analys?

På new customers hjälper vi företag inom många olika branscher med SEO, vars webbplatser är byggda i WordPress, i syfte att nå toppen på sina strategiska och affärsnära sök. När du väljer oss som din affärspartner, är det precis vad du kan förvänta dig av oss.

Vill du jobba med sökmotoroptimering och veta mer hur din hemsida presterar idag, samt vilken potential som finns? Då är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri SEO-analys av din webbplats.

SEO i wordpress

SEO i WordPress: Vad kan vi förvänta oss i framtiden?

SEO-landskapet förändras ständigt, drivet av förändringar i sökmotorernas algoritmer, teknikens framsteg och förändrade användarbeteenden. WordPress, som en av de mest populära plattformarna för webbinnehållshantering, kommer utan tvekan att fortsätta anpassa sig för att möta dessa förändringar. Så vad kan vi förvänta oss av SEO i WordPress framöver?

Ökad betoning på kärnvitala webbmått

Google har redan börjat betona vikten av kärnvitala webbmått (Core Web Vitals) – mätvärden som fokuserar på användarupplevelse, såsom sidans laddningstid, interaktivitet och visuell stabilitet. Vi kan förvänta oss att se fler WordPress-teman och plugins som är optimerade för dessa mått.

Förbättringar i semantisk sökning

Med sökmotorer som blir alltmer avancerade i sin förmåga att förstå innehåll och avsikt, kommer WordPress att behöva erbjuda verktyg och funktioner som hjälper skapare att optimera för semantisk sökning.

Allt-du-behover-veta-om-SEOjpg-1
Allt du behöver veta om SEO
Läs vår guide här

Utökad integration med artificiell intelligens (AI) och maskininlärning

Med AI och maskininlärning som blir allt mer centrala inom SEO, kan vi förvänta oss att se plugins som använder dessa tekniker för att ge insikter, automatisera optimering och förbättra innehållsrekommendationer.

Mobiloptimering fortsätter att vara viktigt

Med en ständigt växande mobilsurfande befolkning kommer mobiloptimering att förbli en hög prioritet. Responsiva teman, AMP-integration och verktyg för att förbättra mobilanvändning kommer troligen att bli ännu mer framträdande inom WordPress.

NC_Porträtt_Roberg_Nyberg

Vill du veta mer?

Kontakta mig, Robert Nyberg

CO Founder | Senior SEO

+46 70 718 96 97
robert@newcustomers.se

Ökat fokus på säkerhet

Med SEO-handlingslistor som nu inkluderar punkter om webbsäkerhet, som HTTPS, kommer WordPress troligen att förstärka sin betoning på säkerhet, vilket kan påverka webbplatsens rankning i sökresultaten.

Förbättrad röst- och videosökoptimering

Med röstassistenternas framväxt och ökningen av videosök kan vi förvänta oss att WordPress introducerar funktioner eller plugins för att underlätta optimering för dessa format.

Ökat fokus på datasekretess och integritet

Med skärpta datasekretesslagar runt om i världen kommer WordPress att behöva anpassa sig för att säkerställa att webbplatserna är i linje med dessa lagar, vilket även kan påverka SEO.

Kontakta oss

Varmt välkommen till oss på new customers. Vi har specialiserat oss på att skapa mer trafik till din webb, få ut mer affärer från webben och uppgradera dina kunders kundresa.

Stockholm Address
Stockholm
Kungsgatan 9
111 43 Stockholm
Göteborg Address
Göteborg
Kungsportsavenyn 21
411 36 Göteborg

Letar du efter våra medarbetare? Hitta dem här.