Logo

Sökmotoroptimering – Din kompletta guide

När vi söker information, jämför produkter eller vill göra ett köp online, gör de flesta av oss det ofta via en sökmotor som Google. ”Syns du inte på Google, finns du inte” är ett uttryck som kanske kan tyckas överdrivet, men det understryker en sanning många av oss känner till:

Sökmotoroptimering 2023 – Komplett guide från new customers
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo

Så hjälper vi dig ta reda på din fulla affärspotential

Skriv in din namn och telefonnummer så kontaktar vi dig!

1

Skicka in ditt namn och telefonnummer.

2

Någon från oss tar kontakt med dig och lyssnar av dina funderingar och behov.

3

Rätt person med rätt kompetens sätter upp ett möte tillsammans med dig så vi kan påbörja vår affärsanalys.

4

Vi återkommer med ett konkret förslag på hur vi tillsammans skapar fler affärer.

Att vara synlig i sökresultaten är avgörande. Faktum är att hela 97 % av Sveriges befolkning använder Google som sin första anhalt på köpresan, oavsett var i den de befinner sig. Det motsvarar över 55 miljoner sökningar varje dag – bara i Sverige.

Här är det tydligt att sökmotoroptimering, eller SEO, spelar en stor och betydande roll i ditt företags framgång. Genom att förstå och implementera en effektiv SEO-strategi kan du säkerställa att ditt företag inte går miste om alla dessa potentiella kunder.

I denna guide kommer vi att djupdyka i vad sökmotoroptimering verkligen innebär och bryter ner de olika delarna inom SEO samt varför de är så viktiga.

Texas_Recension

Toppklass! Från första mötet har new customers-teamet visat en stor förståelse för våra behov och önskemål. De är lyhörda, lösnings-orienterade och levererar alltid över förväntan. Deras expertis och kunskap inom SEO & Google är oöverträffad vilket lett till att vi tagit toppositioner och fått in nya gäster och bokningar till våra restauranger. - Andrea Huntzinger Marketing Coordinator på Texas Longhorn Group

Villa Fridhem_recension

Så tacksam över att vi valde att samarbeta med new customers. Vi kan redan efter ett par veckor se hur vi klättrar på google och får in nya helt gäster och bokningar. De är experter på sina områden och otroligt bra på att förklara och lära ut. Rekommenderar new customers till alla som har en digital närvaro. ⭐️ - Erica Medberg Marknadschef på Villa Fridhem

Denna Guide innehåller

Vad-ar-sokmotoroptimering

1. Vad är sökmotoroptimering?

Låt oss ta det från början och gå igenom vad sökmotoroptimering egentligen är. Kärt barn har många namn. När man pratar sökmotoroptimering benämns det som:

Sökmotoroptimering är ett samlingsnamn för de olika metoder och tekniker som används för att optimera en webbplats på ett så relevant och bra sätt, att Google rankar din sida i toppen av sökresultat före andra webbplatser.

Detta kommer ge dig möjligheten att konvertera den organiska trafiken från Google till nya leads, med målsättningen att göra potentiella kunder till betalande kunder.

2. Vad menas med sökmotoroptimering (SEO)?

Sökmotoroptimering (SEO) handlar kort och gott om om att driva gratis trafik från sökmotorer som Google till din hemsida, vars främsta syfte är att hjälpa människor att hitta och dela innehåll som de söker efter – och det innehållet vill du ska vara ditt. 

SEO

Ta dig in i din kunds egenvalda köp och beslutsprocess genom att ligga så högt det bara går då kunderna söker efter dina tjänster eller produkter.

Seo
35+
Kunder
12
Specialister
2021
Grundat
Google Partner

Google ADS

Vi analyserar vilka sökbegrepp just du skall synas på. Vi producerar och optimerare inköpen av annonserna och följer upp konkret satta affärsmål.

3. Hur fungerar sökmotorer?

När du skriver in ett sökord i Google, eller en annan sökmotor, skannar sökmotorn miljarder av webbsidor för att presentera de mest relevanta resultaten för dig.

Sökmotorerna använder algoritmer, eller komplicerade beräkningar, för att avgöra vilka sidor som ska visas först, det är här SEO kommer in.

Genom att optimera din webbplats enligt vissa kriterier, kan du förbättra din plats i Googles sökresultat, vilka vi kommer djupdyka i nedan.

Hur-fungerar-sokmotorer
Så funkar sökmotoroptimering

4. Så funkar sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering handlar om att förbättra en webbplats, så att den rankar högre i sökresultaten. Det finns flera aspekter av SEO – från de ord du använder på din sida, till länkar från andra hemsidor som pekar mot din webbplats. Google som sökmotor har tre huvudfunktioner:

1. Crawling

Google crawlar och hittar en ny hemsida via länkar, från sidor som de redan crawlat och finns i deras index, samt via information om en ny hemsida i en xml sitemap.

2. Indexering

När Google har crawlat en ny hemsida, försöker sökmotorn förstå vad den handlar om och analyserar innehållet (texter, bilder, video, kod, URL etc.) som sedan sparas i Google server.

3. Ranking

Vid en sökning på Google, försöker sökmotorn hitta den webbplats som är mest relevant för den aktuella sökningen. Faktorer som kan avgöra vilka webbplatser som Google väljer är exempelvis var du befinner dig (ort/stad), språk och om sökningen sker via desktop eller mobiltelefon.

Det är över 200 faktorer som påverkar webbplatsen och dess ranking. Det finns med andra ord många faktorer att ta hänsyn till och att synas i sökmotorer som Google är komplext. Om vi bryter ner det till fyra faktorer av hundratals, är det primärt dessa tekniska faktorer som övergripande påverkar hur sökmotorer läser av och indexerar din webbplats:

  1. Domänens ålder: Äldre domäner anses ofta vara mer pålitliga än yngre domäner. Men det betyder inte att en ny webbplats inte kan ranka bra. Det handlar om kvaliteten på innehållet, men också andra faktorer. Är domänen nyligen införskaffad ska man veta att det kan ta sin lilla tid samt kräva både texter och externa länkar för att få sidan att inta positioner som driver trafik.
  2. Innehåll av hög kvalitet: Är den viktigaste aspekten där vi dyker in djupare kring epiteten ”Content is King”. Vi googlar ofta i frågor och Google är en sökmotor som rankar sajter som svarar på vanligt ställda frågor. Den sajt som svarar på sökfrågan bäst, har större möjlighet att synas högt i Googles sökresultat.
  3. Inkommande länkar (backlinks): Kvalitativa och relevanta inkommande länkar, även kallade backlinks och externa länkar, från auktoritära webbplatser som pekar till din webbplats kan ses som rekommendationer. Dessa stärker din webbplats auktoritet och trovärdighet i Googles ögon.
  4. E-E-A-T: Detta är ett begrepp som står för Experience (erfarenhet) Expertise (expertis), Authoritativeness (auktoritet) och Trustworthiness (tillförlitlighet). Begreppet beskriver Googles riktlinjer och kriterier för att bedöma kvaliteten på innehållet på webbplatser. Hög E-E-A-T indikerar att innehållet är baserat på gedigen erfarenhet, skrivet av en expert inom området, som presenteras av en auktoritativ källa och är trovärdigt för läsaren. E-E-A-T är inte en rankingfaktor i sig, utan är snarare riktlinjer att följa som bekräftar att ditt innehåll förtjänar topplaceringar.

Så, vad innebär dessa delar mer exakt då? Låt oss gå in mer specifikt på ämnet sökmotoroptimering, hur det fungerar och vad som påverkar din ranking nedan.

Var-seo-process
Vår SEO-process
Kontakta oss

5. Teknisk SEO

Teknisk SEO handlar om att förbättra webbplatsens grundstruktur och dess tekniska aspekter för att öka dess synlighet i sökmotorernas resultat. Det innebär att webbplatsen laddas snabbt, är enkel att crawla för sökmotorerna och erbjuder en utmärkt användarupplevelse oavsett enhet.

Genom att säkerställa att din webbplats är tekniskt sund, kan du förbättra dina chanser att ranka högre i sökresultaten och därmed driva mer kvalitativ trafik till din webbplats.

Användarvänlighet

6. Användarvänlighet

Användarvänlighet, även kallat User Experience (UX), är en central del för en webbplats framgång. I en tid där användare har tusentals alternativ i ett enkelt klick, är det avgörande att en webbplats är intuitiv, snabb och lättanvänd.

Bra användarvänlighet förbättrar inte bara besökarens upplevelse, utan har också direkt inverkan på konverteringsfrekvensen och affärsresultat. Google och andra sökmotorer har också börjat prioritera webbplatser med bra användarvänlighet, vilket gör det till en viktig aspekt inom SEO. Genom att investera i användarvänlighet säkerställer företag att besökare hittar det de söker snabbt och enkelt, samt får en positiv upplevelse som uppmuntrar till återkommande besök.

Mobilanpassning

7. Mobilanpassning

En webbplats som är optimalt designad för mobila enheter ger en bättre användarupplevelse, vilket minskar risken för att besökare lämnar sidan i frustration. Google har dessutom infört ”mobile-first index”, vilket innebär att sökmotorn först och främst utvärderar den mobila versionen av en webbplats när den bestämmer dess ranking. Webbplatser som inte är mobilanpassade riskerar därför att rankas lägre i sökresultaten. Genom att investera i mobilanpassning säkerställer du en positiv upplevelse för dina besökare, vilket samtidigt ökar chansen att synas högre i sökmotorernas resultat.

8. Säkerhet

En webbplats som uppvisar säkerhetsbrister, som malware eller phishing-försök, riskerar att bli svartlistad av sökmotorer. Detta kan ha en katastrofal effekt på webbplatsens placering i sökresultaten. Därför är det viktigt med regelbunden övervakning och snabb respons på potentiella hot.

Om besökare känner osäkerhet vid en transaktion, kan de välja att avstå från köpet. Säkerheten är således avgörande för både besökarens och webbplatsägarens skydd, särskilt när det gäller onlinebetalningar. Implementering av robusta säkerhetsrutiner är nödvändigt inte bara för att värna om företagets intäkter, utan också för att behålla förtroendet från kunder.

SSL-certfikat

9. SSL-certifikat

SSL-certifikat är ett digitalt certifikat som säkerställer att överföring av data mellan en webbplats och dess besökare är krypterad och säker. Om du någonsin har märkt ”https” före en webbadress snarare än ”http”, innebär det att den sidan är skyddad av ett SSL-certifikat.

Google uppmuntrar starkt användningen av SSL, och webbplatser som inte har detta certifikat kan varnas som ”inte säkra”. För den som vill synas på Google är det inte bara viktigt för säkerheten utan också för att förbättra sin ranking.

10. XML-sitemap

XML-sitemap som en vägvisare för sökmotorer att förstå webbplatsens struktur och innehåll. Genom att skapa en korrekt formaterad XML-sitemap ger du sökmotorer en snabb överblick över alla sidor på din webbplats, vilket underlättar för dem att indexera sidorna korrekt. För webbplatsägare är det ett effektivt verktyg för att säkerställa att allt värdefullt innehåll upptäcks och indexeras av sökmotorer som Google.

Robots.txt

11. Robots.txt

Genom filen robots.txt är det möjligt att ge specifika instruktioner till sökmotorer om vilka sidor eller delar av webbplatsen som ska ignoreras vid indexering. Det kan vara användbart om det finns delar av din webbplats som du inte vill att sökmotorer ska visa i sökresultaten. Korrekt implementering av robots.txt kan därför hjälpa till att styrka din webbplatsens synlighet i sökresultaten genom att säkerställa att endast relevant och kvalitativt innehåll visas.

12. Strukturerad data/ Schema Markup

Strukturerad data, även kallat Schema Markup, är en kraftfull teknik inom teknisk SEO. Genom att använda speciella kodsnuttar kan webbplatsägare specificera vilken typ av innehåll som finns på en sida, vilket i sin tur hjälper sökmotorer som Google att förstå innehållets sammanhang bättre. När det implementeras korrekt kan Schema Markup leda till förbättrade sökresultatspresentationer, som rich snippet, vilka ofta drar mer uppmärksamhet och kan öka klickfrekvensen. Att använda strukturerad data är en viktig del av teknisk SEO, eftersom det direkt kommunicerar information till sökmotorerna och kan förbättra synligheten för relevant innehåll.

Sökordsanalys

13. Sökordsanalys

Precis som med mycket annat behöver du börja med att göra research, eller sökordsanalys som det heter när man jobbar med sökmotoroptimering, för att kunna lägga en strategi och tydlig riktning för ditt arbete. Att göra en sökordsanalys handlar kort och gott om att hitta rätt sökord för din sökmotoroptimering.

Som vi nämnde inledningsvis är Google Sveriges största sökmotor, där det söks med hjälp av olika sökord för att hitta det resultat man letar efter i Googles sökresultat. En sökordsanalys är grunden för din sökmotoroptimering och med hjälp av en strukturerad och noggrann analys inför SEO-arbetet, kommer du hitta rätt sökord som gör att du skapar rätt innehåll för din webbplats att synas på i en sökmotor som Google.

Så gör du en sökordsanalys

14. Så gör du en sökordsanalys

1. Sätt upp dina mål för SEO-arbetet

Börja med att fastställa vilka mål du har med SEO-arbetet. Kanske vill du öka webbplatsens organiska trafik, förbättra synligheten för specifika sökord, öka antalet konverteringar från organiska besökare eller etablera din webbplats som en auktoritet inom din bransch. Genom att ha klara och mätbara mål kan du bättre styra ditt SEO-arbete och mäta framgången.

2. Lista dina viktigaste sökord

Innan du sätter igång med din sökordsanalys, behöver du göra en lista över dina viktigaste sökord som känns närmast ditt erbjudande och dina mål.

3. Gör sökordsanalysen

Eftersom målsättningen är att först fånga upp trafik, måste du veta hur dina kunder söker för att kunna skapa innehåll som är relevant. Vad som är bra innehåll bestämmer i slutändan dina kunder, men det är viktigt att du gör det rätt och ordentligt från början. Därför behöver du göra research på dina sökord och analysera hur det söks i relation till ditt erbjudande. Här finns några viktiga aspekter att ha i åtanke:

4. Lägg en strategi

Utifrån ovanstående punkter, behöver du en solid strategi för hur du ska jobba. Strategin bör inkludera vilka sökord du ska jobba med, vilken typ av innehåll du ska skapa, hur du ska bygga och optimera dina sidor, samt löpande analys och optimering.

Tänk på att SEO är ett långsiktigt arbete, som kräver en långsiktig strategi och ett stort tålamod, så var beredd på att det kan ta tid innan du ser resultat. Genom att regelbundet utvärdera och justera din strategi baserat på uppnådda resultat och förändringar i marknaden, kan du säkerställa att du är på rätt spår och maximera dina chanser för framgång.


on-page SEO-analys

15. On-Page SEO

On-Page SEO är kärnan i hur din webbplats kommunicerar med både användare och sökmotorer. Det handlar om att optimera varje enskild sida på din webbplats för att säkerställa att dess innehåll är relevant, kvalitativt och lättillgängligt.

Genom att finjustera elementen på dina sidor kan du förbättra användarupplevelsen för dina besökare och klättra högre upp i sökresultaten. I en värld där ”Content is king”, spelar On-Page SEO en avgörande roll för att ditt budskap ska nå fram i det digitala bruset.

värdefullt innehåll

16. Innehåll

Visst, du behöver jobba med rätt sökord, men ditt innehåll måste framförallt vara genuint hjälpsamt för de som läser. Genom att skapa innehåll som besvarar dina besökares frågor och tillhandahåller värde, ökar du inte bara chansen att ranka högt i sökresultaten. Du bygger även förtroende hos dem, vilket i sin tur kan leda till ökad lojalitet och konvertering.

Hur ditt innehåll presenteras och struktureras är därför av stor betydelse. En tydlig och logisk innehållsstruktur gör webbplatsen mer användarvänlig, samtidigt som det underlättar för sökmotorer att indexera sidans innehåll. För den som vill synas bättre i Googles sökmotor, är innehållets kvalitet och struktur med andra ord avgörande. När besökare finner innehållet värdefullt och relevant kommer din webbplats att ranka högre, vilket i sin tur drar fler besökare.

17. Originalitet

Google premierar unikt innehåll som inte finns kopierat på andra hemsidor. Att skapa eget, unikt innehåll visar sökmotorerna att din webbplats tillför nytt värde på webben, vilket kan påverka din ranking positivt.

18. Relevans

Även om ditt innehåll är original, måste det också vara relevant för de sökord och fraser som dina potentiella kunder söker efter. Det handlar inte bara om att klämma in så många sökord som möjligt i texten, utan snarare att skapa relevant innehåll som svarar på de frågor och behov som dina besökare har.

Helpful content

19. Helpful content

I augusti 2022 introducerade Google en betydande algoritmförändring kallad ”Helpful Content Update”. Denna uppdatering, precis som namnet antyder, fokuserade starkt på kvaliteten och nyttan av innehållet som presenteras för användarna. Googles avsikt är att försäkra sig om att sökresultaten innehåller genuint originalinnehåll skrivet av människor, som först och främst ger värde till läsaren snarare än att enbart tillgodose sökmotorernas tekniska kriterier.

Det har alltid varit viktigt inom SEO att skapa innehåll som engagerar och tilltalar läsarna, men med den nya uppdateringen blir det ännu mer avgörande. Det handlar om att skapa innehåll som sätter människan i centrum. Innehåll som ger en tillfredsställande upplevelse för besökaren kommer att belönas, medan innehåll som inte möter användarens förväntningar kan komma att rankas sämre.

När du producerar innehåll, bör fokus därför ligga på att erbjuda insikter, mervärde och framförallt vara genuint hjälpsamt för dina användare. Googles ”Helpful Content Update” kan ses som en del av företagets övergripande strävan att prioritera E-E-A-T inom sitt rankingssystem. En webbplats som lyckas visa hög E-E-A-T kommer sannolikt också att producera innehåll som anses vara ”hjälpsamt”, och vice versa. Genom att försäkra sig om att innehållet på webbplatsen uppfyller E-E-A-T-kriterierna, förbättras även chanserna att det rankar bra i sökresultaten, särskilt efter introduktionen av ”Helpful Content Update”.

20. Längd

Vad gäller SEO-optimerade texter, kan innehållets längd ha en betydande inverkan på hur en webbplats rankar i Googles sökresultat. Det finns ingen exakt magisk längd, men längre innehåll tenderar ofta att vara mer detaljerat och täcker ämnet i större utsträckning, vilket Google uppskattar. Men kom ihåg att innehållet måste hålla en hög kvalitet, och inte bara vara långt.

Sökordstäthet

21. Sökordstäthet

Sökordstäthet refererar till hur ofta ett specifikt sökord förekommer i ditt innehåll i förhållande till det totala antalet ord. För mycket upprepning kan uppfattas som ”Keyword Stuffing” av Google, vilket kan leda till en nedgradering av din webbplats. Däremot kan en välbalanserad sökordstäthet förbättra ditt innehålls relevans för specifika sökningar. Sökord och andra relevanta sökord bör fördelas naturligt genom hela texten i rubriker, underrubriker och huvudinnehållet.

22. Kvalitet

Kvalitet går hand i hand med relevans och originalitet. Det räcker inte med att bara producera innehåll, utan det måste vara bra innehåll.

Sökmotoroptimering handlar mycket om att erbjuda relevant och värdefullt innehåll som potentiella kunder söker efter. Därför är bra innehåll avgörande för att en webbplats ska kunna ranka högt i Google. Kvaliteten på ditt innehåll avgör om besökare stannar på din sida – och det handlar inte bara om texten. Bilder, videor och andra medieformer bör också vara av hög kvalitet.

Kvalitet påverkar inte bara din SEO, utan även ditt varumärkes rykte.

23. Variation

Variation i innehåll ger besökaren en rikare upplevelse och kan visa sökmotorer att din webbplats erbjuder ett brett spektrum av information. Genom att inkludera text, bilder, videor och interna länkar kan du öka engagemanget och uppmuntra besökare att spendera mer tid på din sida.

24. Aktualitet

Google värderar färskt och uppdaterat innehåll, särskilt när det gäller ämnen som snabbt förändras. Detta betyder att regelbundna uppdateringar och lägga till nytt innehåll kan ha en positiv effekt på din webbplats ranking i sökmotorerna.

För att maxa din SEO är det bra att regelbundet uppdatera ditt innehåll med de senaste händelserna, forskningen eller trenderna inom ditt område. Denna strategi kommer inte bara att öka din synlighet på Google, utan också att etablera din webbplats som en auktoritet inom ditt område.

25. Interaktivitet

Interaktivitet är ett kraftfullt verktyg för att hålla besökarna engagerade. Element som interaktiva diagram, quiz och enkäter kan förbättra användarupplevelsen och stärka din sökmotoroptimering. Genom att erbjuda besökare möjligheten att interagera med ditt innehåll, skapar du en djupare koppling och uppmuntrar dem att spendera mer tid på din webbplats, vilket är fördelaktigt för din SEO.

26. Struktur

En välplanerad navigeringsstruktur hjälper besökarna att enkelt hitta det de söker efter på din webbplats. För sökmotorer, speciellt Google, fungerar en god navigeringsstruktur som en karta, vilket gör det enklare för dem att hitta och ranka innehållet.

Samma sak gäller besökare. När besökare kommer till din webbplats vill de snabbt och enkelt hitta relevant information. Därför är det viktigt att ditt innehåll är logiskt organiserat. Underrubriker, punktlistor och korta paragrafer kan förbättra läsbarheten och göra innehållet mer tillgängligt. Några viktiga faktorer:

27. H-taggar

H-taggar (H1, H2, H3 osv.) hjälper till att strukturera innehållet på en sida. H1 är den viktigaste rubriken, medan H2 och H3 används för underrubriker. Dessa taggar talar om för sökmotorerna vad innehållet handlar om och hjälper till att prioritera informationen. De flesta skumläser dessutom en text innan de bestämmer sig för om de ska läsa hela texten eller inte. Därför är det viktigt att skriva bra och tydliga underrubriker.

28. Paragrafer

Långa textblock kan vara överväldigande och avskräckande. Genom att dela upp texten i korta och koncisa stycken gör du den mer läsbar. Varje stycke bör fokusera på en specifik idé eller tanke, vilket underlättar för läsaren att följa med och förstå texten.

29. Punktlistor

Punktlistor är effektiva för att snabbt och tydligt presentera information. De gör det lättare att absorbera fakta, steg eller uppräkningar, vilket förbättrar läsbarheten och gör innehållet mer lättillgängligt.

30. Innehållsförteckning

För längre artiklar eller inlägg kan en innehållsförteckning vara ovärderlig. Den ger läsarna en översikt över vad de kan förvänta sig av texten och låter dem snabbt navigera till de avsnitt som intresserar dem mest. Genom att inkludera en ”Artikeln innehåller” sektion högst upp på sidan kan du inte bara förbättra användarupplevelsen, utan också ge ytterligare tydlighet till sökmotorerna om innehållets struktur och ämnen.

31. Video

Videoinnehåll blir alltmer populärt, inte minst eftersom det erbjuder en dynamisk och engagerande upplevelse för besökarna. En välproducerad video kan förmedla en stor mängd information på kort tid och erbjuder möjligheter för berättande som är svåra att uppnå med enbart text. Dessutom tenderar sidor med video att hålla kvar besökare på sidan längre, vilket kan ha positiva effekter på din SEO. Se dock till att din video är optimerad för mobila enheter och har textade alternativ för de med hörselnedsättning.

32. Bilder

Bilder tjänar inte bara som visuella komponenter. De kan ge ditt innehåll djup och relevans. Väl valda bilder kan komplettera och förstärka ditt skrivna innehåll, förklara komplexa koncept eller helt enkelt bryta upp texten och göra sidan mer attraktiv

Det är dock viktigt att se till att bilderna är optimerade för webben, för att undvika långa laddningstider. Bildtexter, alt-texter och beskrivningar hjälper dessutom till att göra din webbplats mer tillgänglig. Låt oss gå igenom det mer i detalj.

33. Antal bilder i innehåll

För att optimera sidor för Googles algoritm bör antalet bilder vara balanserat. För många bilder och för tunga bilder till antalet kB eller MB kan göra en sida långsam, medan för få kan missa möjligheten att engagera besökare. Viktigt att notera är att kvaliteten på bilderna och deras relevans för innehållet är av större betydelse än kvantiteten.

När det kommer till att synas i Googles sökresultat handlar mycket om att ha bra, relevant innehåll som uppfyller användarens behov. Sökmotoroptimering handlar inte bara om att sätta in rätt sökord eller ha många länkar från andra hemsidor. Istället handlar det om att erbjuda värde för dina potentiella kunder, och därmed öka ditt företags synlighet och trovärdighet på nätet.

34. Beskrivande bilder som komplement

Ett av de mest effektiva sätten att förbättra sökmotoroptimering (SEO) är att inkludera beskrivande bilder som komplement till textinnehållet. Bilder kan hjälpa besökare att förstå innehållet snabbare och kan göra en sida mer engagerande. För företag som vill synas bättre i Googles sökresultat kan kombinationen av relevant innehåll och beskrivande bilder vara särskilt effektiv.

35. Egna bilder

Ha egna bilder i så stor utsträckning som möjligt, då det gör materialet mer unikt och förbättrar synligheten även i Googles bildsök. Har du möjlighet, är det bra att skapa bilder med instruktioner, pilar, hänvisningar etc. AI-verktyg som tolkar vad bilder innehåller kan bland annat läsa av instruktioner.

36. Namn på bildfilen

Inom sökmotoroptimering blir ofta detaljerna viktiga. Ett exempel på detta är bildfilens namn. Ett beskrivande filnamn som ”vintage-lädersoffa.jpg” är mycket mer informativt för sökmotorer än något generiskt som ”bild1.jpg”. Genom att namnge dina bilder på ett beskrivande sätt kan du förbättra din webbplats SEO och synlighet på Google.

37. Alt-taggar

Alt-tagg, även kallat alt-text, är en kort beskrivning av bilden och är avgörande för sökmotoroptimering. Inte bara hjälper det sökmotorer som Google att förstå innehållet i bilden, men det är också viktigt för tillgänglighet, eftersom det hjälper skärmläsare att beskriva bilder för synskadade användare. En bra alt-tagg bör vara kort, beskrivande och innehålla relevanta sökord.

38. Bildernas storlek

Det är ofta förekommande att sidor är långsamma på grund av att bilderna är för stora till antalet MB eller kB. En bild som är 1MB kan ge samma resultat, men väga så mycket som 90 % mindre. Genom att optimera bilder till andra format, som exempelvis WebP-format eller rätt storlek i JPG-format, sparas mycket utrymme, vilket gör att även laddningstider förkortas rejält.

39. Optimera bilder enligt följande rekommendationer:

  1. Se till att bilder helst inte överstiger 100 kB.
  2. Se till att hemsidan använder Lazy Loading, vilket gör en sida med många bilder snabbare.
  3. Använd nyare och moderna komprimeringsformat som WebP-format för bilder.
  4. Se till att bilderna är i rätt storlek i förhållande till var de finns på hemsidan.

Metadata

40. Metadata

Metadata spelar en stor roll för SEO. Det ger sökmotorer som Google en snabb översikt över vad en sida handlar om.

Även om de inte är direkt synliga för besökarna, har de en stor betydelse för hur sökmotorer rankar din webbplats:

41. Meta title

Detta är den titel som kommer att visas i Google resultatlista. En väl optimerad meta title, även kallade title-tagg, som inkluderar sökordet du optimerar en sida för kan hjälpa din sida att ranka bättre. Tänk på att den ska vara kort och koncis, men också lockande nog för att besökare ska vilja klicka på den.

42. Meta description

Detta är en kort beskrivning av vad din sida handlar om. Även om den inte direkt påverkar din ranking, kan en bra meta description öka chansen att någon klickar på din länk i Googles sökresultat, alltså lista av placeringar. Se till att den ger en tydlig översikt av ditt innehåll som får potentiella kunder att vilja klicka vidare till sidan.

Ankartexter

43. Interna länkar

Interna länkar är länkar som pekar till andra delar av din egen webbplats. De hjälper inte bara besökare att navigera på din sida, utan är också viktiga för sökmotoroptimering.

Genom att länka internt sprider du ”Link Juice” (länkkraft) inom din webbplats, vilket kan förbättra rankingen för olika sidor. Dessutom hjälper interna länkar sökmotorer som Google att förstå strukturen på din webbplats bättre. Viktiga faktorer att ta hänsyn till vid internlänkning:

Struktur av Interna länkar

44. Struktur av interna länkar

En väl genomtänkt internlänkningsstruktur är grundläggande för SEO. Det handlar inte bara om att hjälpa besökare att navigera på din webbplats, utan även om att hjälpa sökmotorer som Google att förstå ditt innehåll bättre. Genom att ha en bra struktur säkerställer du att ditt viktigaste innehåll blir indexerat och syns i Googles sökresultat.

45. Kvalitet på interna länkar

Medan det är viktigt att ha interna länkar på din webbplats, är det inte bara antalet som räknas. För många länkar på en sida kan göra att sidan uppfattas som spam. Istället bör fokus därför ligga på kvaliteten och relevansen av de länkar du inkluderar.

46. Relevans av interna länkar

Att de interna länkarna är relevanta har stor betydelse för SEO. Det ska inte bara länkas för länkandets skull. Varje länk på din sida bör därför tillföra värde och hjälpa besökare att hitta relevant innehåll. Genom att länka till sidor som är relaterade till det nuvarande innehållet förbättrar du användarupplevelsen och kan därmed öka din ranking i sökmotorerna.

47. Tänk på följande:

  1. Se till att ha variation på ankartexten till sidan som det länkas till.
  2. Länka från sidor med relevant innehåll. Exempel: en artikel om löparskor ska länka till en produktkategori för ”Löparskor” där man kan ta del av sortimentet.
Ankartext på interna länkar

48. Ankartext på interna länkar

Ankartexten, det vill säga den text som besökare klickar på i en text, är viktig för sökmotoroptimering. En bra ankartext ger en tydlig indikation om vad den länkade sidan handlar om. Istället för generiska termer som ”klicka här” eller ”läs mer”, bör din ankartext inkludera relevanta sökord som beskriver sidans innehåll. Läs mer om hur du kan förbättra din SEO med interna länkar.

Off-page SEO

49. Off-page SEO

När det kommer till sökmotoroptimering (SEO) finns det en uppsjö av tekniker och metoder som används för att förbättra en webbplats synlighet på sökmotorerna. En av de viktigaste aspekterna av SEO är Off-Page optimering, vilket avser aktiviteter som utförs utanför din egen webbplats.

Faktorer inom Off-Page SEO är de element som påverkar en webbplats ranking, men inte direkt styrs av innehållet på själva webbplatsen. Med andra ord är dessa de externa faktorer som påverkar hur en webbplats rankas i Googles och andra sökmotorers sökresultat.

Medan många tror att sökmotoroptimering enbart handlar om att fylla sin webbsida med rätt sökord, spelar Off-Page SEO en lika avgörande roll. Låt oss berätta mer.

Externa länkar

50. Externa länkar / Backlinks

Det finns flera komponenter som påverkar en webbplats Off-Page ranking, men den mest dominerande är inkommande länkar.

Inkommande länkar, externa länkar eller backlinks, är avgörande för sökmotoroptimering. Dessa länkar pekar direkt till din webbplats från andra hemsidor, vilket talar om för sökmotorer som Google att din webbplats är trovärdig och relevant. Denna trovärdighet och relevans är en nyckelfaktor i hur din webbplats rankas i Googles sökresultat.

Tänk på länkar som röster i en popularitetstävling. Ju fler röster (alternativt starkare) röster din webbplats får, desto mer troligt är det att sökmotorerna ser din webbplats som en auktoritet inom ditt ämnesområde. Alla länkar är dock inte lika starka, vilket leder oss till nästa punkt.

51. Länkarnas PageRank

PageRank är en av Googles första och mest kända algoritmer för att ranka webbsidor i sina sökresultat. PageRank analyserar antalet och kvaliteten på länkar till en webbplats för att göra en grov uppskattning av webbplatsens vikt. Ju fler högkvalitativa länkar en sida har, desto högre blir dess PageRank.

För den som arbetar med sökmotoroptimering är det dock viktigt att förstå att PageRank inte är den enda faktorn Google använder för att ranka webbsidor. Med tiden har sökmotoroptimering utvecklats och blivit mer komplex. Andra faktorer såsom relevant innehåll, användarens upplevelse på webbplatsen och laddningstid tillsammans med många fler faktorer, spelar nu en avgörande roll.

Länkarnas kvalitet

52. Länkarnas kvalitet

En länk från en respekterad och auktoritativ webbplats, som har riktigt bra innehåll och en hög domänauktoritet, kan vara mycket mer värdefull än många länkar från mindre pålitliga källor. Googles algoritmer tar hänsyn till kvaliteten på de webbplatser som länkar till din, vilket gör det viktigt att fokusera på att få länkar från pålitliga och relevanta källor.

53. Länkarnas kvantitet

Även om kvaliteten på länkarna är mest avgörande, kan kvantiteten av länkar också spela stor roll. Att ha många länkar som pekar till din webbplats från olika domäner kan indikera att din webbplats är populär och relevant inom ditt område.

Men var försiktig: det finns metoder och spammiga tekniker som kan resultera i att man hamnar under filter från sökmotorerna. Så, medan kvantitet är viktigt, bör det ske på ett naturligt och etiskt sätt.

54. Länkarnas relevans

Relevans är en annan viktig aspekt av länkbyggande. En länk från en webbplats som handlar om samma ämne som din webbplats är vanligtvis mer värdefull än en länk från en webbplats som inte har något att göra med ditt ämnesområde. Sökmotoroptimering handlar mycket om att matcha relevant innehåll med de sökord och fraser som användare söker efter. Så när en relevant webbplats länkar till din, kan det signalera till sökmotorer att din webbplats verkligen är relevant inom ditt område.

Länkprofil

55. Länkprofil

Din webbplats länkprofil representerar en översikt över alla inkommande länkar till din webbplats. Det inkluderar antalet länkar, kvaliteten på dem och relevansen, samt hur de är fördelade över hela din webbplats.

En balanserad länkprofil med högkvalitativa, relevanta länkar är en indikator för en sund SEO-strategi. En obalanserad profil, som till exempel har många länkar pekande till en enda sida eller som huvudsakligen kommer från lågkvalitativa källor, kan vara en ”röd flagg” för sökmotorer och kan potentiellt skada din ranking.

Naturlighet

56. Naturlighet

Sökmotorer, speciellt Google, värdesätter organiskt och naturligt byggda länkprofiler över artificiellt skapade. Detta beror på att Googles algoritm är designad för att ge användarna de bästa och mest relevanta resultaten. Så, om en webbplats får många länkar på ett onaturligt sätt, till exempel genom att köpa dem, kan det tolkas som ett försök att manipulera rankingen i Googles sökresultat.

Det är viktigt att komma ihåg att SEO handlar om att skapa värdefullt innehåll för dina besökare. När du fokuserar på att ge värde, kommer naturliga länkar som en följd av ditt hårda arbete. Ett riktigt bra sätt att göra detta på, är att skapa relevant innehåll som andra hemsidor gärna vill länka till.

57. Variation

Precis som naturlighet, är variation av länkar också viktigt. Om alla länkar till din webbplats kommer från samma källa eller har samma ankartext, kan det se onaturligt ut för sökmotorerna. Därför är det viktigt att ha en blandning av olika typer av länkar, vilket gäller såväl interna länkar, som länkar från sociala medier och andra hemsidor. Denna variation indikerar att din webbplats är en mångsidig resurs som rekommenderas av många olika källor.

Spridning av länkar

58. Spridning av länkar

Spridning av länkar handlar om hur länkarna till din webbplats är distribuerade över hela din sida. Om alla dina inkommande länkar pekar endast till din startsida, kan det signalera till sökmotorer att resten av ditt innehåll inte är lika relevant eller värdefullt. För bästa SEO-praxis bör du sträva efter att sprida länkar över hela din webbplats, och se till att även undersidor och blogginlägg får länkar från andra källor.

Länkar från auktoritativa, välrespekterade webbplatser är mycket mer värdefulla än länkar från lågkvalitativa eller irrelevanta sidor. Sökmotoroptimering handlar inte bara om att få länkar, utan om att få rätt länkar. Länkar som är av hög kvalitet och relevanta för ditt innehåll kommer att bidra till att förbättra din ranking i sökresultaten.

59. Länkpopularitet

Länkpopularitet beskriver antalet länkar som pekar till en särskild webbsida, och detta koncept har varit centralt inom sökmotoroptimering sedan dess begynnelse. Innehållets länkpopularitet belyser inte bara hur ofta innehållet eller en specifik sida länkas till från andra hemsidor, utan även innehållets kvalitet.

När innehållet är av hög kvalitet, relevant och besvarar läsarnas frågor, är det mer benäget att få länkar från andra webbplatser, sociala medier och bloggar. Denna ökade popularitet kan starkt förhöja både sidans och webbplatsens länkauktoritet.

Det är dock viktigt att poängtera att inte enbart länkarnas kvantitet är av betydelse. Två länkar från högt auktoritativa sidor kan vara betydligt mer värdefulla än hundratals länkar från mindre pålitliga källor. Därför bör fokus ligga på både länkarnas kvalitet och kvantitet när man arbetar med att bygga länkar.

Länkauktoritet

60. Länkauktoritet

Länkauktoritet avser trovärdigheten och styrkan hos en länk inom sökmotoroptimering. Denna auktoritet bestäms inte enbart av webbplatsens övergripande auktoritet, utan även av relevansen hos den sida länken kommer ifrån.

Länkauktoritet avser trovärdigheten och styrkan hos en länk inom sökmotoroptimering. Denna auktoritet bestäms inte enbart av webbplatsens övergripande auktoritet, utan även av relevansen hos den sida länken kommer ifrån.

En länk från en sida inom samma ämnesområde eller bransch som din egen har oftast en större länkauktoritet än från en orelaterad sida. För optimal sökmotoroptimering är det essentiellt att kombinera olika faktorer såsom; domänauktoritet, länkauktoritet och länkpopularitet. Detta hjälper inte bara till att höja din webbplats i sökresultaten, utan stärker också dess ställning som en auktoritet inom sitt område.

Hand touching and doing mark to five yellow stars on black background, the best customer satisfaction and evaluation for good quality product and service.

61. Webbplatsens länkauktoritet

Inom SEO är en webbplatsens länkauktoritet avgörande för hur sökmotorer, som Google, uppfattar den. Auktoriteten styrs av både antalet och kvaliteten på inkommande länkar. Webbplatser som får länkar från andra respekterade källor ses som mer auktoritativa. Dessa länkar kan ses som rekommendationer, vilket indikerar för sökmotorer att innehållet är relevant och värdefullt, vilket kan resultera i bättre placeringar i sökresultaten.

62. Sidans länkauktoritet

Till skillnad från webbplatsens övergripande länkauktoritet fokuserar sidans länkauktoritet på individuella sidor. Varje sida kan ha sin egen auktoritetsranking baserat på inkommande länkar. Genom effektiv SEO kan enskilda sidor etablera sig som auktoritativa källor inom sina ämnesområden, vilket höjer deras synlighet för relevanta sökningar.

Domänauktoritet

63. Domänauktoritet

Domänauktoritet (DA) är ett annat viktigt begrepp inom sökmotoroptimering. Det är ett mått som försöker förutsäga hur väl en webbplats kommer att ranka på Googles sökresultat. DA baseras på flera faktorer, inklusive antalet inkommande länkar till webbplatsen och kvaliteten på dessa länkar.

Det är dock viktigt att förstå att även om en webbplats har en hög domänauktoritet, garanterar det inte alltid toppresultat i Googles sökresultat. Kvaliteten och relevansen av innehållet, användarens engagemang, och andra tekniska aspekter spelar också en stor roll i sökmotoroptimering.

64. Organisk trafik

Att sajten som länkar ut driver egen organisk trafik, alltså trafik från Googles sökresultat, är ett mått som ska ställas jämte DA. Genom att driva förhållandevis stor andel organisk trafik, innebär det att sajten som sådan fullföljer kriterier som framgår i denna artikel om sökmotoroptimering. Det ger relevans och mervärde för besökare och användare av sökmotorer.


AI inom sökmotoroptimering – idag

65. AI inom sökmotoroptimering – idag

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat många teknikområden – och sökmotoroptimering är inget undantag.

Genom att använda AI kan SEO-experter finjustera sina strategier, automatisera arbetsprocesser och förutse förändringar i sökmönster och algoritmer. Möjligheterna är många, men vilka är riskerna och vad är bra att tänka på när man använder AI i sitt SEO-arbete?

66. Sökordsanalys

67. Innehållsoptimering

68. Länkbygge

69. Analys

70. Algoritmförändringar

71. AI inom sökmotoroptimering – imorgon

Medan AI redan har haft en enorm inverkan på SEO, är det bara början. I framtiden kan vi förvänta oss ännu mer avancerade verktyg som ytterligare automatiserar och förfinar SEO-processen.

Det finns också potential i att AI kommer att kunna skapa helt nytt, optimerat innehåll baserat på de insikter den samlar in. Medan teknikens roll inom SEO blir alltmer central, kommer människans insats och expertis alltid att vara ovärderlig för att dra full nytta av dessa verktyg och tekniker.


Map lying on wooden table

72. Utmaningar inom sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering har blivit en central del av digital marknadsföring, men med dess växande betydelse kommer även en rad utmaningar:

  1. Ständigt skiftande algoritmer: Googles, och andra stora sökmotorers, algoritmer uppdateras regelbundet. SEO-strategier som fungerade igår, kanske inte ger samma resultat idag. Det kommer i sin tur att kräva att man håller sig uppdaterad och anpassar sig till dessa förändringar, vilket kräver tid, expertis och engagemang.
  2. Mobiloptimering: I och med ökningen av mobilanvändning, måste webbplatser vara responsiva och mobilanpassade. Detta innebär inte bara designanpassningar, utan också att man ser till att laddningstider och användarupplevelse är på topp för mobilanvändare.
  3. Röstbaserade sökningar: Med populariteten av röstassistenter som Siri, Alexa och Google Assistant, har röstbaserade sökningar blivit allt vanligare. Detta skapar utmaningar i att optimera för naturligt språk och mer konverserande sökfraser.
  4. Konkurrens: Fler företag inser värdet av SEO, vilket innebär att konkurrensen om topplaceringar i sökmotorerna blir allt tuffare. Att hitta unika nyckelord och nischer kan vara utmanande. Därför blir det alltmer centralt för företag att prioritera sökordsanalys, teknisk audit och länkanalyser för att säkerställa en effektiv SEO-strategi.
  5. Kvalitetsinnehåll: Det räcker inte längre med att bara införliva nyckelord i texten. Sökmotorer premierar högkvalitativt innehåll som ger värde för användaren, vilket innebär en ständig balansgång mellan att skapa innehåll för sökmotorer och verkliga användare.
  6. Säkerhet och användarupplevelse: Sökmotorer som Google värderar webbplatser med god säkerhet högre. Det betyder att webbplatser måste vara säkrade med HTTPS och ha en god användarupplevelse för att ranka högt.
  7. Mätning och analys: Att mäta och förstå SEO-resultat är inte bara en fråga om att granska siffror och statistik. Utmaningen ligger i att tolka dessa mätvärden på ett sätt som verkligen reflekterar webbplatsens prestanda och de faktiska affärsresultaten. Med mängder av data och verktyg kan det vara svårt att veta vilka metriker som är mest relevanta. Därför behöver man inte bara tekniska kunskaper för att samla in och analysera data, utan även affärsinsikt för att tolka den på ett sätt som ger meningsfulla insikter och vägledning för framtida strategier.

Med dessa utmaningar är det viktigare än någonsin att ha en solid SEO-strategi och en ständig vilja att lära och anpassa sig. Samtidigt som utmaningarna är många, är belöningarna för dem som lyckas med sin SEO-strategi enorma.

Framtiden för sökmotoroptimering

73. Framtiden för sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering är med andra ord en ständigt föränderlig disciplin som delvis är driven av teknologiska framsteg, men också av hur människor förändrar sina sökbeteenden och hur sökmotorer som Google förfinar sina algoritmer. Så, vad kan vi förvänta oss av framtiden för SEO?

  1. Bra innehåll fortsätter att dominera: Det gamla uttrycket ”Content is King” står fortfarande starkt. Webbplatser som erbjuder relevant, värdefullt och unikt innehåll kommer att dra till sig fler besökare och rankas högre i Googles sökresultat. Kvaliteten på innehållet, snarare än kvantiteten, kommer att ha större betydelse.
  2. Strukturerad data: Kommer att spela en avgörande roll i att tydliggöra och värdera innehållets kvalitet och auktoritet på webben. Genom att ge specificerad information om författarens bakgrund, erfarenheter och meriter, kan läsare och sökmotorer enklare bedöma trovärdigheten i innehållet. Den som skriver, och dess auktoritet i ämnet, kommer att beaktas alltmer för att säkerställa att informationen är pålitlig. Det kommer inte bara vara viktigt vad som sägs, utan också vem som säger det och med vilken expertis.
  3. Googles AI och algoritmer: Med Googles fortsatta satsning på AI-teknik kommer deras sökalgoritm att bli alltmer sofistikerad. Webbplatser måste anpassas genom att bättre svara på användaravsikt och erbjuda exakt det innehåll besökare söker och förväntar sig.
  4. Länkbyggande: Interna länkar och externa länkar från andra trovärdiga webbplatser kommer fortfarande att spela en stor roll. Dock kommer kvaliteten på dessa länkar betyda mycket mer än antalet.
  5. SEO för sociala medier och andra plattformar: Medan Google fortsätter att dominera, kommer SEO-strategierna att behöva anpassas till andra plattformar, såsom sociala medier och specialiserade sökmotorer.
  6. Användarupplevelse: Förutom innehåll och länkar, kommer användarupplevelsen (UX) att bli ännu viktigare. Hur snabbt en sida laddas, hur lätt den är att navigera på och hur väl den fungerar på mobila enheter är alla faktorer som kommer att påverka en webbplats ranking.
  7. Sökanalys och anpassning: Tack vare avancerad teknik kommer webbplatser i framtiden att kunna anpassa innehållet i realtid baserat på vad en användare söker efter, vilket skapar en mer skräddarsydd upplevelse.

Sammanfattning av sökmotoroptimering (SEO)

74. Artikeln i korthet

Sökmotoroptimering, även känd som SEO eller Search Engine Optimization, hjälper din webbplats att ranka högt i sökresultaten, vilket ökar chansen att konvertera organisk trafik till kunder.

Sökmotorer skannar miljarder av sidor för att visa de mest relevanta resultaten. De använder algoritmer för att bestämma vilka sidor som ska visas först.

Google har tre huvudfunktioner:

  1. Crawling: Google upptäcker nya sidor via länkar eller sitemaps.
  2. Indexering: Google analyserar och förstår innehållet på en ny sida.
  3. Ranking: Sökmotorer avgör vilken webbplats som är mest relevant för en specifik sökning baserat på över 200 faktorer.

De övergripande viktigaste faktorerna inom SEO:

  1. Domänens ålder: Äldre domäner anses ofta mer pålitliga, men nytt innehåll kan också ranka högt med rätt kvalitet.
  2. Innehåll av hög kvalitet: Sajter som besvarar sökfrågor väl rankas högt i Google.
  3. Inkommande länkar: Kvalitativa länkar från trovärdiga webbplatser stärker din sajts auktoritet.
  4. E-E-A-T: Kriterier baserade på erfarenhet, expertis, auktoritet och tillförlitlighet som bekräftar kvaliteten på ditt innehåll.
Teknisk SEO

75. Teknisk SEO

Teknisk SEO handlar om att förbättra webbplatsens infrastruktur och se till att den är lättillgänglig, förståelig och navigerbar för sökmotorerna.

En webbplats med stark teknisk SEO skapar grunden för alla SEO-insatser och garanterar att arbetet med innehåll och länkar ger bästa möjliga effekt:

On-Page SEO

76. On-Page SEO

On-Page SEO syftar till att optimera enskilda webbsidor för bättre rakning och en förbättrad användarupplevelse. Genom att justera olika element på sidorna kan webbplatsens innehåll bli mer relevant och kvalitativt:

Genom att noggrant arbeta med dessa On-Page-element kan webbplatsägare skapa en webbplats som inte bara är attraktiv för sökmotorer, men också erbjuder en överlägsen användarupplevelse för besökarna.

Off-Page SEO.

77. Off-page SEO

Off-Page SEO handlar om optimeringsaktiviteter som utförs utanför den egna webbplatsen, vilka påverkar sidans synlighet i sökresultatet. Dessa faktorer fokuserar på att bygga webbplatsens auktoritet och trovärdighet genom externa källor.

78. AI inom sökmotoroptimering – idag och imorgon

Artificiell intelligens (AI) formar om spelplanen för sökmotoroptimering (SEO) genom att erbjuda finjusterade strategier, automatiserade arbetsflöden och förutseende av förändringar i sök- och algoritm-trender.

Även om AI effektivt kan identifiera relevanta sökord och analysera användarbeteende, är det ändå viktigt att komma ihåg några centrala insikter:

79. Framtiden för AI och SEO

Vi kan förvänta oss en framtid där AI inte bara optimerar och automatiserar processer, utan också kanske skapar helt nytt, skräddarsytt innehåll baserat på samlade insikter.

Så även om AI redan är och kommer att fortsätta vara en ovärderlig resurs inom SEO, är det mänskliga ingripandet, kreativiteten och erfarenheten som kommer att försäkra att strategierna inte bara är datadrivna utan även autentiska, relevanta och engagerande för de mänskliga användarna bakom sökfrågorna.

framtiden för AI och seo

80. Räkna ut värdet för din Sökmotoroptimering

Robert Nyberg
Robert Nyberg
Grundare | Senior SEO
+46 70 718 96 97 robert@newcustomers.selinkedin
Nicklas Larenholtz
Nicklas Larenholtz
Head of SEO
+46 73 80 123 17 nicklasl@newcustomers.selinkedin
Lovisa Byström
Lovisa Byström
Teknisk SEO - SEM
+46 70 653 26 63 lovisa@newcustomers.selinkedin

Kontakta oss

Varmt välkommen till oss på new customers. Vi har specialiserat oss på att skapa mer trafik till din webb, få ut mer affärer från webben och uppgradera dina kunders kundresa.

Stockholm Address
Stockholm
Kungsgatan 9
111 43 Stockholm
Göteborg Address
Göteborg
Kungsportsavenyn 21
411 36 Göteborg

Letar du efter våra medarbetare? Hitta dem här.