Skriva SEO-texter

SEO-texter, alltså sökmotoroptimerade texter, är texter som är skrivna med mål att ranka högt på till exempel Googles resultatlistor för specifika sökfraser eller nyckelord. Du skriver texten för att attrahera sökmotorernas algoritmer, men givetvis även för läsaren som är på jakt efter information.

När du jobbar med SEO-texter bör du ha som mål att skriva bra, relevant innehåll som både är attraktivt för användaren och för sökmotorer. I den här artikeln kan du läsa mer om att skriva SEO-texter och hur du går tillväga för att göra det bra.

Skriva SEO-texter

Varför är bra SEO-texter viktigt?

Att tänka SEO när du driver en webbplats är bra för dina affärer. Att skriva bra SEO-texter är en viktig del i detta. Företag som skriver bra, relevanta texter rankar högt på Google och får på så vis fler besökare till sin hemsida.

Sju anledningar till att skriva bra SEO-texter

1. Du syns bättre

När du rankar högt på sökmotorernas resultatlistor betyder det att din hemsida blir mer synlig för användare. De flesta av oss klickar på länkarna som hamnar överst i sökresultatet när vi sökt på något. Och när du syns bättre lär du märka att du får fler besökare.

Du hittar rätt målgrupp
Vill du veta mer? Kontakta oss!

Vill du veta mer? Kontakta oss!

CO Founder / Senior SEO-specialist

+46 70 718 96 97 robert@newcustomers.se

 

2. Du hittar rätt målgrupp

När du använder relevanta nyckelord och sökfraser när du skriver SEO-texter når du ut till en specifik målgrupp som är intresserade av just det ämnet. Det betyder att de besökare som kommer till din webbplats genom sök med stor sannolikhet är potentiella kunder.

Några av våra kunder

“Förutom att förbättra våra resultat hjälper New Customers oss att hjälpa oss själva vilket var centralt för oss när vi letade efter en partner. Under de år vi jobbat med New Customers har vi blivit betydligt smartare och självgående vilket varit otroligt utvecklande. När vi behöver dem finns de alltid där som bollplank!”

Maria Kruusmägi
Marketing Coordinator på Mercuri International Sverige AB

“Så tacksam över att vi valde att samarbeta med new customers. Vi kan redan efter ett par veckor se hur vi klättrar på google och får in nya helt gäster och bokningar. De är experter på sina områden och otroligt bra på att förklara och lära ut. Rekommenderar new customers till alla som har en digital närvaro. ⭐️”

Erica Medberg
Marknadschef på Villa Fridhem
Du ökar din trafik

3. Du ökar din trafik

När du hamnar högt upp i sökresultaten kommer du troligtvis se en ökad organisk trafik till din webbplats. Detta utan att du betalar för annonsering. Ett långsiktigt, kostnadseffektivt sätt att få kunderna att hitta dig.

4. Du får legitimitet och förtroende

När en webbplats rankar högt i sökresultaten ses den ofta som legitim och pålitlig av användare. Om du dessutom har relevant innehåll av hög kvalitet bygger du förtroendet ytterligare.

 

Konvertering

5. Du kan konvertera leads till kunder

En hemsida med väloptimerade SEO-texter kan hjälpa dig att öka konverteringen från leads till kunder. När du attraherar rätt målgrupp med relevant information ökar dina chanser att de vill köpa dina produkter eller tjänster.

du får långsiktiga resultat

6. Du får långsiktiga resultat

En väl utförd SEO-strategi kan generera resultat under en lång tid framöver. Medan annonsering ger snabba resultat under en begränsad tid kan SEO-texter fortsätta dra trafik och intresse till din sajt över tid, utan att du aktivt betalar för det.

 

Förändra ditt besökarantal och upptäck ditt framtida SEO-resultat!

Levererat värde per månad

Du får fördel mot konkurrenterna

7. Du får fördel mot konkurrenterna

I dagens digitala verklighet är konkurrensen stor. Att skriva SEO-texter som ger värde för läsaren kommer att ge dig fördel gentemot dina konkurrenter. När du sedan får en hög placering i sökresultaten sticker din webbplats ut än mer och du når ut till fler potentiella kunder.

Vikten av rätt sökord

Sökord, nyckelord, sökfraser – kärt barn har många namn. Detta refererar till de ord eller fraser som användare skriver in i sökmotorer för att leta efter information, produkter eller tjänster. Det är här SEO-texter kommer in i bilden, ditt sökmotoroptimerade innehåll fungerar nämligen som en länk mellan din webbplats och den användare som letar information.

Dessa sökord är de termer som sökmotorernas algoritmer analyserar för att förstå vad din hemsida handlar om. När en användare söker på en fras eller en term jobbar sökmotorerna för att matcha dessa söktermer mot relevant innehåll på olika webbplatser. Därför är det viktigt att du får med relevanta sökord i dina texter för att öka chansen att din webbplats hamnar högt upp i sökresultaten.

 

Därför är det viktigt att välja rätt sökord

För relevans

När du väljer att inkludera sökord som är relevanta för din webbplats, ditt innehåll och ditt erbjudande så är sannolikheten högre att du lockar besökare som faktiskt vill ha det du erbjuder.

För att nå din målgrupp

När du använder rätt sökord har du möjlighet att nå ut till din specifika målgrupp. Rätt sökord i det här fallet är ord och fraser som din målgrupp faktiskt använder när de söker information.

För att nå fler

Det finns ord och fraser som har högre sökvolym än andra, alltså att fler människor söker efter just dessa. Om du inkluderar dessa sökord i dina texter har du möjlighet att nå ut till fler. Men kom ihåg: relevans är alltid viktigt.

Du förstår din målgrupp

När du gör en sökordsanalys kan du få insikt i vad användare söker efter och vad de vill ha. Med denna kunskap kan du vässa ditt erbjudande för att möta potentiella kunder.

Behöver du hjälp med SEO?

På new customers är vi experter på SEO och hjälper dig gärna med både sökordsanalys och att skriva SEO-texter.

Nål
Nål

Nicklas Sångberg

VD / Senior Digital Affärsutvecklare

+46 70 387 71 77 nicklas@newcustomers.se
Nål
Nål

Robert Nyberg

CO Founder / Senior SEO specialist

+46 70 718 96 97 robert@newcustomers.se
Nål
Nål

Christoffer Jonsson

Sales Director

+46 72 963 29 01 christoffer@newcustomers.se

Kostnadsfri möjlighetsanalys

Vi hjälper dig att göra en möjlighetsanalys där vi tar fram dina mest affärsnära och strategiska sökbegrepp, vad de har för sökvolym och hur du ligger till i jämförelse med dina konkurrenter.