Logo

SEO Next.js

Next.js är ett innovativt och framåtblickande ramverk för webbutveckling som är byggt ovanpå React. Det erbjuder en effektiv lösning för att skapa snabba och optimerade webbapplikationer som är väl lämpade för dagens behov.

SEO Next.js

Med sin förmåga att kombinera Server-Side Rendering (SSR) och Static Site Generation (SSG) möjliggör Next.js för utvecklare att skapa webbplatser som inte bara laddar blixtsnabbt, utan också rankar väl i sökmotorer som Google.

Att uppnå god synlighet och höga positioner i sökresultaten är avgörande för webbplatser byggda med Next.js. I denna artikel tar vi en närmare titt på de viktigaste aspekterna av framgångsrik SEO för Next.js-webbplatser, lyfter vanliga fallgropar att undvika och våra SEO-experter ger sina bästa tips för framgångsrik sökmotoroptimering.

Vad är nextjs?

Vad är Next.js

Next.js är ett modernt och kraftfullt React-ramverk med öppen källkod som släpptes av Vercel 2016. Det är utformat för att skapa högpresterande webbapplikationer och har blivit omfamnat av en rad framstående företag – bland annat Twitch, TikTok och Uber.

Next.js skiljer sig från traditionella ramverk genom att erbjuda en uppsjö av funktioner som är optimerade för att möta dagens digitala krav – allt från att bygga snabba och SEO-vänliga webbplatser, till att skapa skalbara företagsapplikationer. Bland dess mest framträdande egenskaper finner vi hybrida renderingsmöjligheter som tillåter både Server-Side Rendering (SSR) och Static Site Generation (SSG), vilket ger utvecklare flexibiliteten att välja den bästa renderingsstrategin för varje enskild sida.

Med inbyggt stöd för CSS-preprocessorer och CSS-in-JS-bibliotek, samt en robust inbyggd routing, kan utvecklare med Next.js effektivisera utvecklingsprocessen och minska behovet av externa verktyg och konfigurationer. Detta innebär att du snabbt kan komma igång med att bygga allt från e-handelsbutiker och bloggar, till interaktiva användargränssnitt och instrumentpaneler utan att behöva oroa dig för prestanda eller SEO-förmåga.

Next.js vs. React

När vi pratar om Next.js och React är det viktigt att förstå att de inte är konkurrenter, utan snarare två tekniker som arbetar tillsammans. Låt oss tydliggöra:

Sammanfattningsvis är React alltså grunden för att bygga komponenter, medan Next.js är ett ramverk som erbjuder en färdig lösning för att bygga hela webbapplikationer med React som kärna.

Next.js hjälper till att lösa många av de vanliga utmaningarna man kan stöta på i större React-projekt, såsom routing och sidförrendering, vilket gör det till ett populärt val för produktion av webbplatser och applikationer.

Läs mer om SEO React
Läs vår artikel här

Fördelar med Next.js

Next.js erbjuder en rad fördelar som gör det till ett attraktivt val för utvecklare som vill bygga moderna och dynamiska webbapplikationer:

Varför är SEO viktigt för Drupal-webbplatser

Varför är SEO viktigt för Drupal-webbplatser?

Next.js spelar en viktig roll när det kommer till SEO för moderna webbapplikationer. Dess förmåga att producera server-renderat innehåll gör det möjligt för sökmotorernas crawlers att indexera webbplatsinnehållet effektivt, något som kan vara en utmaning för vanliga klientrenderade JavaScript-applikationer.

Genom att server-rendera sidorna kan Next.js också förbättra laddningstiderna, vilket är en viktig faktor för sökmotorranking. Dessutom stödjer Next.js statisk generering, vilket innebär att sidorna kan genereras vid byggtillfället och serveras direkt vid förfrågan, vilket ytterligare ökar hastigheten och prestandan – två faktorer som är avgörande för god SEO.

Är Next.js SEO-vänligt?

Är Next.js SEO-vänligt?

Next.js är mycket SEO-vänligt. Ramverket är särskilt utformat för att underlätta skapandet av webbapplikationer som är optimerade för sökmotorer. Här är några av de funktioner som bidrar till detta:

Sammanfattningsvis erbjuder Next.js robusta verktyg och funktioner som är nödvändiga för att skapa SEO-vänliga webbplatser, vilket gör det till ett utmärkt val för utvecklare som ser till att SEO är en prioritet från början av utvecklingsprocessen.

Hur kan Next.js optimeras för SEO?

Hur kan Next.js optimeras för SEO?

Next.js erbjuder flera funktioner som kan optimeras för att stärka din SEO. Här är några steg du kan ta för att optimera din Next.js-applikation:

 1. Implementera server-side rendering (SSR) för att säkerställa att ditt innehåll kan indexeras av sökmotorer.
 2. Använd static generation (SSG) för sidor som inte kräver dynamisk data, vilket kan förbättra laddningstider och prestanda.
 3. Optimera bilder genom att använda Next.js inbyggda bildkomponent <Image /> som automatiskt optimerar bilder för prestanda.
 4. Använd semantiska HTML-taggar och se till att alla sidor har relevanta och unika <title> och <meta> beskrivningar.
 5. Skapa en välstrukturerad URL-strategi med hjälp av Next.js filbaserade routing system.
 6. Implementera en sitemap och robots.txt-fil för att hjälpa sökmotorer att förstå och crawla din webbplats effektivt.
 7. Se över laddningstider och använd verktyg som Google PageSpeed Insights för att identifiera och åtgärda flaskhalsar.
 8. Säkerställ att webbplatsen är responsiv och anpassad för olika enheter och skärmstorlekar.
Vanliga misstag

Vanliga misstag när du jobbar med SEO i Drupal och hur du undviker dem

Även med ett SEO-vänligt ramverk som Next.js finns det fallgropar att se upp för:

 1. Att inte implementera SSR eller SSG korrekt, vilket kan leda till att innehållet inte indexeras av sökmotorer.
 2. Att försumma mobilanpassningen, trots att de flesta användare surfar på mobila enheter.
 3. Att inte optimera bilder, vilket kan sänka sidans laddningstider och negativt påverka SEO.
 4. Att ha en dålig URL-struktur som inte är lättförståelig för användare eller sökmotorer.
 5. Att förbise betydelsen av title-taggar och meta descriptions som är avgörande för sökmotorernas förståelse av din webbplats.
 6. Att inte använda caching för att förbättra laddningstider och användarupplevelse.
seo-expertens bästa tips för ett lyckat seo-arbete i next.js

SEO-expertens bästa tips för ett lyckat SEO-arbete i Next.js

 1. Implementera korrekt strukturerad data för att förbättra hur ditt innehåll presenteras i sökresultaten.
 2. Använd en robust intern länkstrategi för att förbättra sidnavigation och hjälpa sökmotorer att förstå webbplatsens struktur.
 3. Skapa kvalitetsinnehåll som är relevant för din målgrupp och nyckelordsoptimerat.
 4. Följ webbtillgänglighetsprinciper för att säkerställa att din webbplats är tillgänglig för alla användare.
 5. Håll dig uppdaterad med de senaste SEO-trenderna och anpassa din Next.js-applikation därefter.
 6. Mät och analysera din trafik regelbundet med verktyg som Google Analytics för att förstå hur väl din SEO-strategi presterar.
NC_Porträtt_Roberg_Nyberg

Vill du veta mer?

Kontakta mig, Robert Nyberg

CO Founder | Senior SEO

+46 70 718 96 97
robert@newcustomers.se

Viktiga SEO-paket för att optimera din Next.js-webbapplikation

Next.js använder sig av Reacts ekosystem och till skillnad från traditionella CMS som WordPress eller Drupal, erbjuder det inte ”plugins” i samma mening. Istället använder man sig av npm-paket (Node Package Manager) som kan integreras i din Next.js-applikation för att förbättra SEO och andra funktioner. Här är några rekommenderade npm-paket och konfigurationer som kan fungera som ”plugins” för att stärka din SEO i Next.js:

 1. next-seo: Ett kraftfullt SEO-plugin för Next.js som gör det enkelt att lägga till JSON-LD och meta-taggar till dina sidor.
 2. next-sitemap: Ett verktyg som genererar sitemap.xml-filer automatiskt för din Next.js-applikation, vilket är avgörande för sökmotorscrawlers.
 3. next-robots-txt: Detta paket hjälper dig att skapa en custom robots.txt-fil för din webbplats, vilket är viktigt för att styra sökmotorernas åtkomst till din webbplats.
 4. next-images: Detta paket låter dig importera och använda bilder i din Next.js-applikation, inklusive stöd för optimering av bildladdning.
 5. next-pwa: Ett paket som gör det möjligt att lägga till Progressive Web App (PWA)-funktionalitet i din Next.js-applikation, vilket kan förbättra laddningstider och användarupplevelse.
 6. next-compose-plugins: Ett paket som gör det enklare att kombinera flera Next.js-plugins i en enda konfiguration, vilket förenklar hanteringen av olika SEO-förbättringar.
 7. babel-plugin-inline-react-svg: Detta verktyg gör det möjligt att optimera och inline SVG-filer, vilket kan förbättra prestanda och SEO.

För att integrera dessa paket, måste du installera dem via npm eller yarn och konfigurera dem i din Next.js-applikation. Det är också viktigt att hålla alla dessa paket uppdaterade för att dra nytta av de senaste förbättringarna och säkerhetsuppdateringarna.

Så här hjälper vi ditt företag att lyckas med sökmotoroptimering

I de uppdrag vi åtar oss, går vi på new customers in som en affärspartner som hjälper våra kunder att utveckla nya affärer på Google som affärskanal, där vi optimerar hela kedjan – från ett sök, till en affär. Detta kallar vi för konverteringsoptimering och är en viktig del av vår process.

När vi arbetar med sökmotoroptimering vill vi jobba med dina mest strategiska och affärsnära sökord, som din målgrupp söker efter på Google för att hitta dina tjänster eller produkter. Som din affärspartner är vårt mål alltid att ligga på första sidan på Google på dessa sökbegrepp, då det är här vi på allvar kan komma in i dina kunders egenvalda besluts- och köpprocess.

Tillsammans med dig tillvaratar vi din fulla potential och kraft på Google som affärskanal för att ge dig fler leads och konkreta affärer.

Process vid sökmotoroptimering

Vår process vid sökmotoroptimering

Genom våra metoder, vår kompetens och vårt arbetssätt hjälper vi dig att optimera och maximera hela kedjan från ett organiskt sök på Google till en konkret affär, där allt är mätbart från start.

Vill du få en kostnadsfri SEO-analys?

Vill du få en kostnadsfri SEO-analys?

På new customers hjälper vi företag inom många olika branscher med SEO i syfte att nå toppen på sina strategiska och affärsnära sök. När du väljer oss som din affärspartner, är det precis vad du kan förvänta dig av oss.

Vill du jobba med sökmotoroptimering och veta mer hur din hemsida presterar idag, samt vilken potential som finns? Då är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri SEO-analys av din webbplats.

Vill du få en kostnadsfri SEO analys?

Skriv in din webbadress och mejl så återkommer vi med en möjlighetsanalys

1

Skicka in ditt namn och telefonnummer.

2

Någon från oss tar kontakt med dig och lyssnar av dina funderingar och behov.

3

Rätt person med rätt kompetens sätter upp ett möte tillsammans med dig så vi kan påbörja vår affärsanalys.

4

Vi återkommer med ett konkret förslag på hur vi tillsammans skapar fler affärer.

Kontakta oss

Varmt välkommen till oss på new customers. Vi har specialiserat oss på att skapa mer trafik till din webb, få ut mer affärer från webben och uppgradera dina kunders kundresa.

Stockholm Address
Stockholm
Kungsgatan 9
111 43 Stockholm
Göteborg Address
Göteborg
Kungsportsavenyn 21
411 36 Göteborg

Letar du efter våra medarbetare? Hitta dem här.