Hur arbetar en SEO-byrå?

SEO står för sökmotoroptimering, vilket är konsten att anpassa din webbplats och dess innehåll, så att sökmotorer som Google kan hitta och ranka den i sökresultaten. Med rätt strategier kan din webbplats klättra i sökresultaten och bli synlig för fler potentiella kunder. Så var kommer SEO-byråer in i bilden? SEO-byråer spelar en betydande roll i att förverkliga detta mål, då de har den kunskap och erfarenhet som behövs för att identifiera och genomföra de bästa SEO-strategierna för din specifika webbplats och bransch. Genom att göra en grundlig analys av din webbplats och dess befintliga SEO-status, kan de ta fram en skräddarsydd plan för att förbättra din webbplats position i sökresultaten. Men det stannar inte där. SEO är en ständigt föränderlig disciplin och det som fungerade igår kanske inte fungerar imorgon. Därför är det viktigt med en SEO-byrå som håller sig uppdaterad med de senaste trenderna och riktlinjerna inom SEO. De bör ha förmågan att proaktivt justera din strategi baserat på nya algoritmuppdateringar och förändringar på marknaden. Låt oss berätta mer om varför SEO är viktigt för företag att jobba med, hur en SEO-byrå arbetar och guida dig till rätt val av SEO-byrå, samt hur vi på new customers arbetar och hur vi kan hjälpa dig.

 

Skapa försprång i den digitala världen – Kontakta oss idag så berättar vi mer!

SEO-byrå

Varför SEO är viktigt för företag

I en tid då allt mer av våra interaktioner, transaktioner och informationsutbyte sker digitalt, är det absolut nödvändigt för företag att synas på internet. Och här spelar SEO en avgörande roll.

5 anledningar till varför SEO är viktigt för ditt företag

 1. Ökad synlighet: När din webbplats är optimerad för sökmotorer, blir den mer synlig för de människor som söker efter de produkter eller tjänster du erbjuder. Ju högre du rankar i sökresultaten, desto mer sannolikt är det att potentiella kunder kommer att besöka din webbplats.

 1. Fler besökare, fler konverteringar: Genom att förbättra din webbplats rankning, kommer du inte bara att få mer trafik, men också mer kvalificerad trafik. Det betyder att människor som besöker din webbplats är mer benägna att vara intresserade av vad du har att erbjuda, vilket kan leda till högre konverteringsgrader.

 1. Bygga trovärdighet och förtroende: En webbplats som är lätt att hitta på Google och andra sökmotorer är mer benägna att betraktas som pålitlig av användarna. Genom att ha en stark SEO-strategi kan du öka ditt företags trovärdighet i kundernas ögon.

 2. Långsiktig strategi: Till skillnad från betald reklam, som endast ger exponering så länge du betalar för det, ger SEO långvariga resultat. När du har etablerat din webbplats i sökresultaten, kommer du att fortsätta få besökare över tid.

 3. Kostnadseffektiv marknadsföring: SEO är en av de mest kostnadseffektiva marknadsföringsstrategierna eftersom den riktar sig till användare som aktivt söker efter dina produkter eller tjänster online. Du behöver inte spendera pengar på att nå ut till människor som kanske inte är intresserade, vilket gör SEO till ett smart val för företag av alla storlekar.

Sökord med 1000 sök / månad, får position 1, ca 1800% mer trafik än position 9

Förenklat utryckt med begreppet ovan får position 1 ca 325 klick och position 9 som får 18 klick. Det innebär ca 18 gånger mer trafik till någon annan som arbetar konsekvent med sin digitala marknadsföring.

Klick-Google-Serp-Sokresultat

seo-byrå

Hur arbetar en SEO-byrå?

På new customers, har vi utvecklat en omfattande process för att maximera våra kunders SEO-resultat. Här är stegen vi går igenom:

SEO-analys

Det första steget är att utföra en omfattande SEO-analys av din webbplats. Vi undersöker dess nuvarande status, inklusive dess struktur, innehåll, länkprofil och mycket mer. Vi identifierar de områden där förbättringar kan göras och skapar en handlingsplan baserad på våra resultat.

Sökordsanalys

Det är viktigt att förstå vilka sökord och fraser din målgrupp använder när de söker efter de produkter eller tjänster du erbjuder. Genom en sökordsanalys hittar vi rätt sökord, som är de mest effektiva sökorden för din webbplats att optimera för, vilket blir grunden för SEO-arbetet.

On Page-SEO

Denna del av processen innebär optimering av elementen på din webbplats, som innehåll, metadata, bilder och webbplatsstruktur. Målet är att göra din webbplats så sökmotorvänlig som möjligt.

Off Page-SEO

Detta involverar strategier utanför din webbplats, som att bygga kvalitativa och relevanta inkommande länkar. Genom att stärka din webbplats rykte och auktoritet, kan vi förbättra dess placering i sökresultaten.

Teknisk SEO

Detta inkluderar att se till att din webbplats fungerar effektivt och är lätt för sökmotorer att genomsöka och indexera. Vi arbetar för att förbättra sidhastigheten, fixa brutna länkar, säkerställa att din webbplats är mobilvänlig, och mycket mer.

Lokal SEO

För företag som betjänar ett specifikt geografiskt område, erbjuder vi lokal SEO. Det innebär att optimera din webbplats för lokal sökning, vilket kan hjälpa dig att attrahera fler kunder från ditt lokala samhälle.

Löpande optimering

SEO är inte en engångsinsats; det kräver kontinuerlig uppmärksamhet och justeringar baserat på förändringar i sökmotorens algoritmer, din konkurrenssituation och andra faktorer. Vi håller din webbplats uppdaterad med de senaste bästa metoderna inom SEO.

Analys och rapportering

Vi tror på transparens och hållbarhet. Vi levererar regelbundna rapporter som belyser de framsteg vi har gjort och de resultat vi har uppnått. Detta ger dig insikt i hur vår SEO-strategi gynnar ditt företag.

SEO-Kalkylator

Skapa försprång i den digitala världen – Beräkna ditt SEO-värde med vår kalkylator och se din potential!

Förändra ditt besökarantal och upptäck ditt framtida SEO-resultat!

Levererat värde per månad

Kontakta affärsansvarig

Kontakta affärsansvarig

Hanna Modig

Head of Content

+46 70 280 90 95 hanna@newcustomers.se

Varför SEO är en viktig del av digital marknadsföring

SEO, eller sökmotoroptimering, är en av de mest effektiva metoderna inom digital marknadsföring. Detta beror på flera faktorer:

Sökmotorer styr trafiken: Idag använder de flesta människor sökmotorer som Google för att hitta information, produkter och tjänster. En överväldigande majoritet av Sveriges befolkning på hela 97% googlar innan de gör ett köp, närmare bestämt 55 miljoner sökningar varje dag.

Om ditt företags webbplats inte är optimerad för Google och andra sökmotorer, missar du helt enkelt möjligheter att få fler kunder.

Hög avkastning på investeringen: Med rätt SEO-strategi kan du rikta in dig på specifika nyckelord och demografiska grupper, vilket gör det till ett kostnadseffektivt sätt att nå din målgrupp. Och eftersom besökare som kommer till din webbplats via sökmotorer ofta är redo att köpa, kan SEO ge en hög avkastning på investeringen.

Bygger förtroende och trovärdighet: När din webbplats rankar högt i sökresultaten, sänder det en signal till användare att ditt företag är pålitligt och relevant. Detta kan bidra till att bygga ditt varumärkes rykte och trovärdighet.

Förbättrar användarupplevelsen: Bra SEO handlar inte bara om sökmotorer, utan också om att skapa en bättre användarupplevelse. Genom att göra din webbplats mer navigerbar, snabbare och mer användarvänlig kan du förbättra både din ranking och kundnöjdheten.

Långsiktiga resultat: Till skillnad från många andra former av digital marknadsföring, ger SEO långsiktiga resultat. En väl optimerad webbplats kan fortsätta att driva trafik och generera försäljning i många år framöver.

Därför är SEO en viktig grundsten i varje företags digitala marknadsföringsstrategi. Genom att investera i SEO kan du öka din online synlighet, nå din målgrupp mer effektivt och driva långsiktiga affärsresultat.

Kundcase: Mercuri

Kundcase: Mercuri

 

Om kunden 

Ledarskaps- och säljutbildningar för företag och privatpersoner.

Bakgrund & utmaning

Få fler leads och bokningar via Google som affärskanal.

Mål 

Ökad synlighet av varumärket och produkter på Google.

Resultat

Trafiken från Google har förbättrats, vilket har lett till en ökning av onlineförsäljningen med 218% och en konverteringsökning på 283%.

När och varför behövs en SEO-byrå?

Även om du har grundläggande kunskaper om SEO, finns det situationer när det kan vara fördelaktigt att anlita en SEO-byrå. Låt oss ta en titt på några av dessa situationer och när det kan vara bra att anlita en byrå som arbetar med SEO, som vi på new customers:

1. När din webbplats inte ger de resultat du förväntar dig: Om din webbplats inte genererar den trafik som du förväntar dig, eller om du har svårt att konvertera besökare till kunder, kan en SEO-byrå hjälpa till. Vi på new customers kan genomföra en grundlig analys av din webbplats och identifiera eventuella problem som kan hindra din prestation i sökresultaten.

2. När du planerar att lansera en ny webbplats: Om du planerar att lansera en ny webbplats, är det bästa tillfället att tänka på SEO från början. Som en erfaren SEO-byrå kan vi på new customers se till att din webbplats har den bästa strukturen och är optimerad för Google och andra sökmotorer redan från början, vilket kommer spara dig mycket tid och ansträngning längre fram.

3. När du inte har tid att hantera SEO själv: SEO kräver tid och engagemang. Om du driver ett företag, kanske du inte har tid att hålla koll på de senaste SEO-trenderna och implementera en effektiv SEO-strategi.

Vi kan ta hand om allt detta åt dig, så att du kan fokusera på att driva ditt företag.

Fördelarna med att anlita en SEO-byrå

Att anlita en SEO-byrå innebär flera betydande fördelar för ditt företag. Här är några av dem:

Expertkunskap

SEO är ett komplext område som kräver djupgående förståelse för sökmotorernas algoritmer, aktuella bästa metoder, och tekniska aspekter av webbdesign. Vi har den expertis och erfarenhet som krävs för att optimera din webbplats effektivt och få den att ranka högre i sökresultaten.

Tidsbesparing

Att hantera SEO på egen hand kan vara tidskrävande. Genom att anlita oss kan du frigöra tid att fokusera på andra aspekter av ditt företag, medan vi tar hand om SEO.

Bättre resultat

Genom att utnyttja våra specialiserade kunskaper och verktyg, kan vi åstadkomma bättre SEO-resultat än vad du sannolikt skulle kunna uppnå på egen hand. Det innebär mer trafik, fler kunder och ökad försäljning.

Konkurrensfördel

I den digitala världen konkurrerar du inte bara med lokala företag, utan med företag från hela världen. Genom att optimera din webbplats för sökning, kan du få ett försprång mot dina konkurrenter.

Mätbarhet

En av de stora fördelarna med SEO är att det är mätbart. Vi kan spåra och analysera resultaten av vårt arbete, vilket ger oss möjlighet att kontinuerligt förbättra och justera vår strategi.

customer connect

Hur man väljer en SEO-byrå

Att välja rätt SEO-byrå är en viktig beslutsprocess som kan ha stor inverkan på ditt företags framgång online. Här är några tips på vad du bör tänka på när du väljer en SEO-byrå:

Erfarenhet och expertis

En byrå med lång erfarenhet inom SEO är mer trolig att förstå de komplexa mekanismer som styr sökmotorernas algoritmer. De bör också kunna visa upp en rad framgångsrika projekt och nöjda kunder.

Tjänsteutbud

En bra SEO-byrå bör erbjuda ett brett utbud av tjänster, från sökordsanalys till teknisk SEO och löpande optimering. Dessa tjänster bör skräddarsys för att möta ditt företags unika behov och mål.

Transparenta processer

En ansvarsfull SEO-byrå kommer att vara öppen och transparent med sina metoder och processer. De bör kunna förklara vad de gör, varför de gör det, och hur det kommer att gynna ditt företag.

Kommunikation och rapportering

Du bör söka efter en byrå som prioriterar kommunikation och regelbundet rapporterar om sina framsteg. Detta kommer att ge dig insikt i deras arbete och hur det påverkar ditt företag.

Prissättning

Priset är givetvis en viktig faktor, men det bör inte vara den enda faktorn. En bra SEO-byrå kommer att kunna ge dig en tydlig uppfattning om vad du kan förvänta dig för din investering.

Kemi

Till sist, men absolut inte minst, är det viktigt att du känner dig bekväm med byrån du väljer. De kommer att bli en förlängning av ditt team, så det är viktigt att ni delar samma värderingar och arbetsmetoder, men också att du gillar deras sätt att kommunicera och känner att de är tillgängliga.

Vad du kan förvänta dig av en bra SEO-byrå

När du samarbetar med en erfaren byrå inom sökmotoroptimering, tycker vi på new customers att du ska kunna förvänta dig bra resultat, såsom:

 • att få fler nya besökare och relevant trafik till din hemsida.

 • att få fler nya kunder och ökad försäljning.

 • att nå din målgrupp på behovsrelaterade sök.

 • att ta dig in i dina kunders egenvalda besluts- och köpprocess.

 • att få fler affärsnära leads, så kallade “färdiggooglade” kunder, som mer eller mindre redan har bestämt sig för dig och ditt företag som leverantör.

 • att få coachning av din hemsida och hur väl den presterar såväl tekniskt, som i konvertering.

Artikeln i korthet:

 • SEO, eller sökmotoroptimering, innebär att anpassa en webbplats och dess innehåll, så att sökmotorer som Google kan hitta och ranka den.

 • SEO-byråer, som vi på new customers, hjälper till att analysera, utveckla och implementera SEO-strategier skräddarsydda för varje företags unika behov.

 • SEO hjälper till att öka synligheten för företag på internet, genererar mer trafik och kvalificerade besökare, bygger förtroende, erbjuder långsiktiga resultat och är kostnadseffektivt.

 • SEO-byråns arbetsflöde innefattar bland annat SEO-analys, sökordsanalys, On Page-SEO, Off Page-SEO, teknisk SEO, lokal SEO, löpande optimering och analys och rapportering.

 • SEO är en viktig grundsten i digital marknadsföring på grund av sökmotorernas betydelse för att styra trafiken, dess höga avkastning på investering, förmågan att bygga förtroende, förbättra användarupplevelsen och erbjuda långsiktiga resultat.

 • En SEO-byrå kan behövas när en webbplats inte ger förväntade resultat, vid lansering av en ny webbplats eller när man inte har tid att hantera SEO själv.

 • Att anlita en SEO-byrå innebär fördelar som expertkunskap, tidsbesparing, bättre resultat, konkurrensfördel och mätbarhet.

Få kostnadsfri analys

Få kostnadsfri analys

Vill du ranka högt på Google? Oavsett vilken bransch du verkar inom, kan vi hjälpa dig när du vill att nå toppen på dina mest strategiska och affärsnära sökord.

Du är när som helst varmt välkommen att kontakta oss på new customers via e-post, telefon eller kontaktformuläret intill, så ser vi till att snabbt komma igång med din SEO.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Hur arbetar en SEO-byrå? Vanliga frågor och svar!

Arbete med SEO innebär en mängd olika processer. Det inleds vanligtvis med en SEO-analys där nuvarande status och områden för förbättring identifieras.
Detta följs av sökordsanalys, val av relevanta sökord, optimering av hemsidan (On-Page SEO), byggande av backlinks (Off-Page SEO) och teknisk SEO. Slutligen sker en löpande optimering och regelbunden analys och rapportering för att säkerställa att SEO-strategin är effektiv.

On-Page SEO innebär optimering av webbsidors innehåll och metadata för att göra dem mer sökmotorvänliga. Detta kan innebära att optimera sidtitlar, title-taggar, meta descriptions, alt-taggar för bilder, URL-strukturer och innehåll. En viktig del av On-Page SEO är att se till att innehållet är relevant och attraktivt för både användare och Google som sökmotor.

En SEO-konsult arbetar med att förbättra ett företags synlighet i sökmotorer. De utför SEO-analys, sökordsanalys, optimerar webbplatsens innehåll och struktur, bygger backlinks, övervakar webbplatsens prestanda och gör löpande justeringar för att förbättra dess ranking i sökresultatet på Google.

En bra SEO-analys bör innehålla en genomgång av webbplatsens nuvarande status, inklusive dess synlighet i sökmotorer som Google, val av sökord, tekniska aspekter, innehåll och backlinks. Analysen bör också identifiera områden för förbättring och ge specifika rekommendationer för hur dessa kan åtgärdas.

Kostnaden för SEO kan variera mycket beroende på omfattningen av arbetet, din bransch, din webbplatsstorlek och det specifika SEO-företag du anlitar. Det kan vara allt från några tusen kronor per månad för mindre projekt till tiotusentals kronor för större, mer komplexa webbplatser.

Kostnaden för att använda Google Ads beror på faktorer som din bransch, valda nyckelord och konkurrensen ser ut på marknaden, där man ofta betalar per klick eller visning.

Lokal SEO handlar om att optimera din online närvaro för att attrahera mer affär från relevanta lokala sökningar. Detta innebär att man optimerar webbplatsen och dess innehåll med hänsyn till geografisk placering och lokala sökord, för att ranka högre i sökresultaten för lokala sökfrågor.

On Page-SEO innefattar alla åtgärder du kan genomföra på din egen webbplats för att förbättra dess rankning på Google. Detta inkluderar optimering av innehåll, title-taggar, meta descriptions, URL-strukturer och mycket mer. Off Page-SEO å andra sidan, innefattar åtgärder som utförs utanför din egen webbplats, som att bygga backlinks från andra webbplatser, sociala medie-strategier och influencer marketing. Båda är viktiga för att uppnå hög ranking i sökmotorer.

Hur lång tid det tar att se resultat av SEO-arbetet beror på en rad faktorer, bland annat hur konkurrensen ser ut för respektive sökord, webbplatsens nuvarande tillstånd, och vilka åtgärder som vidtas för att förbättra dess ranking.
SEO är en långsiktig strategi och det kan ta flera månader innan du ser betydande resultat. Detta beror på att Google och andra sökmotorer behöver tid att upptäcka och indexera ändringar på din webbplats, samt hur konkurrensen ser ut på populära sökord.